تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832824690




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حجت‌الاسلام تراشیون: والدین ارتباط کلامی با فرزندان خود را تقویت کنند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجت‌الاسلام تراشیون:
والدین ارتباط کلامی با فرزندان خود را تقویت کنند
استاد حوزه و دانشگاه استمرار ارتباط کلامی با فرزندان از سوی والدین را مهم‌ترین عامل تربیت درست دانست.

خبرگزاری فارس: والدین ارتباط کلامی با فرزندان خود را تقویت کنند



به گزارش خبرگزاری فارس از همدان،‌ حجت‌الاسلام سید علیرضا تراشیون صبح امروز در دهمین جلسه از سلسله‌ مباحث سبک زندگی ایرانی - اسلامی با موضوع «فرزندان و فرائض دینی» به اهمیت نماز پرداخت و اظهار داشت: والدین، اگر خیر دنیا و آخرت فرزندان خود را می‌خواهند باید آنها را نمازخوان تربیت کنند. وی نماز را عمیق‌ترین نوع ارتباط انسانی با خدا دانست و افزود: هیچ عبادتی به اندازه نماز، عمق بندگی انسان را به خدا نشان نمی‌دهد. این استاد حوزه و دانشگاه تمام مفاهیم بندگی و سرسپردگی انسان به معبود را در نماز خلاصه کرد و با بیان اینکه اگر فرزندان خود را با نماز پیوند دهیم تهدید‌های جامعه بر روی آنها کمتر می‌شود، گفت: آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی در جامعه فراگیر شده و کسی از آن مصون نیست. وی ادامه داد: این آسیب‌ها در بین افرادی بروز می‌یابد که پیوندشان با خدا ضعیف شده باشد.

تراشیون با بیان اینکه عده‌ای معتقدند غربی‌ها بی‌دین و ایمان هستند، اما موفق در کار و زندگی؛ در پاسخ به این دیدگاه گفت: غرب اگر دیندار بود از این چیزی که هست؛ بسیار جلوتر بود. وی با اشاره به تعبیر یکی از علما، مبنی بر اینکه «غرب، یک باغ‌وحش منظم است»، افزود: اگر انسان از مبدأ و معاد دور شود به بعد حیوانی می‌رسد.

این استاد دانشگاه 15 اصل را برای نمازخوان شدن فرزندان مطرح کرد و گفت: اولین نکته برخورد محبت‌آمیز با بچه‌هاست. وی با بیان اینکه سه کلیدواژه در این حوزه وجود دارد که برای تربیت فرزندان، باید والدین منطقی،‌ جدی و بامحبت باشند، گفت: جدی بودن به معنای زورگویی نیست و باید در حرف و گفتار خود مصمم بوده و در کنار منطق رفتاری آکنده از محبت داشته باشیم.

تراشیون داشتن رفتاری همراه با خشونت با بچه‌ها برای انجام فرائض دینی را پس زدن آنها از دین و عبادت دانست که تحقیقات نیز این موضوع را ثابت کرده است.

وی دومین نکته را پرهیز از تحکم در امور عبادی دانست و ادامه داد: همیشه یک راه میانه‌ و منطقی وجود دارد و در نماز نباید سخت بگیریم.

این استاد حوزه دین استمرار ارتباط کلامی با بچه‌ها را سومین راه حل دانست و خطاب به والدین، ضمن نهی آنها از نصیحت کردن اظهار داشت: باید با خود فکر کنیم که این بچه‌ها بزرگترین و شیرین‌ترین سرمایه زندگی ما هستند و برای صحبت با آنها باید وقت بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه کم شدن ارتباط کلامی باعث کاهش اثرگذاری کلام والدین می‌شود افزود: حتی برای صحبت به خدا به ما سفارش شده که روزانه 50 آیه قرآن بخوانیم تا این ارتباط قطع نشود.

تراشیون در توصیه به والدین بر داشتن اخلاق نیکو تأکید کرد و گفت: والدین باید در خانه اهل بگو و بخند باشند و با بچه‌ها مزاح کنند. وی چهارمین نکته را توجه به تشویق عمقی به عبادت بچه‌ها عنوان کرد و عادت دادن به مساجد و روحانی را رویکرد پنجم دانست. این استاد دانشگاه با بیان اینکه روحانی، متخصص دین است، افزود: نباید با یک سری حرف‌ها و برداشت‌ها، فرزندان را از مساجد و روحانی دور کنیم زیرا در آخر خود ما پشیمان می‌شویم. وی نقش والدین را بسیار پررنگ خواند و افزود: باید یک پای بچه‌ها در مسجد باشد زیرا تأثیر محیط‌های معنوی بر روی آنان، بسیار عمیق است.

تراشیون ششمین نکته را ارائه الگوی مناسب دانست و خاطرنشان کرد: در روایت آمده «انسان هر چیز و هر گروهی را دوست بدارد با آن محشور می‌شود» حال در اتاق بچه‌ها عکس هنرپیشه‌ها، ‌فوتبالیست‌ها و شخصیت‌های کارتونی نصب می‌شود و همین شروع ارائه الگوی غلط به بچه‌هاست که مقابله با این امر، ظرافت عمل مادر را می‌طلبد.

وی تعلیم اطاعت‌پذیری را نکته بعدی معرفی کرد و گفت: بچه‌ها باید مطیع تربیت شوند، یکی از دلایلی که امروزه شاهد سرکشی بچه‌ها هستیم عملکرد مادران در مقابل پدران و بی‌توجهی به تصمیمات شوهر است.

این استاد دانشگاه شرایط محیطی برای گرایش بچه‌ها به نماز در محیط خانه را مهم خواند و ادامه داد: باید فضای حاکم در محیط خانه، نماز خواندن را در فرزند تشویق و ترغیب کند. وی نهمین نکته را پرهیز از رفاه‌زدگی دانست و ابراز کرد: باید، سطح زندگی را متعادل کرده و وسایل رفاهی و سرگرمی را بیش از حد، در اختیار بچه‌ها نگذاریم. تراشیون با بیان اینکه بعضی از والدین به ویژه مادران، دچار بیماری رفاه‌زدگی هستند افزود: دل بستن و مشغول شدن به این امور باعث کم شدن توجه انسان به نماز می‌شود. وی انتخاب دوست مناسب برای بچه‌ها و آموزش مفاهیم نماز را به عنوان دو نکته مهم دیگر دانست و موضوع دیگر را در ترغیب بچه‌ها به نماز، ایجاد حس مسئولیت‌پذیری در آنها خواند. این استاد دانشگاه گفت: بچه‌ها اگر مسئولیت‌پذیر باشند در مسائل مذهبی و دینی هم همین‌گونه عمل می‌کنند.

وی نکته سیزدهم را دورکردن بچه‌ها از فشارهای روانی از اطراف وی عنوان کرد و اظهار کرد: فشارها و تنش‌های روانی‌، امر و نهی کردن،‌ زورگویی والدین، دعوا و جنجال در محیط خانه در بچه‌ها اثر خود را می‌گذارد.

تراشیون با بیان اینکه نشاط و پرهیز از خستگی نکته چهاردهم است، افزود: کسالت و خستگی، بچه‌ها را از انجام فریضه دینی دور می‌کند و یا حس خوبی در آنها ایجاد نمی‌کند، پس نباید بچه‌ها را در حال خستگی وادار به نماز خواندن کنیم.

وی نکته آخر را پرهیز از اشتغال زیاد خواند و خاطرنشان کرد: تلویزیون،‌ بازی‌های یارانه‌ای،‌ تب‌لت،‌ موبایل و ... باعث مشغولیت کاذب بچه‌ها می‌شود.

وی یک قاعده کلی را در جمع‌بندی مطالب خود بیان کرد و گفت: نسبت به نماز بچه‌ها اندیشمندانه،‌ حساس و با برنامه‌ریزی عمل کنیم و هفت نکته تنبیه بدنی،‌ تنبیه کلامی‌،‌ تحقیر، تمسخر،‌ تشبیه،‌ تهدید و امر و نهی کردن در مورد تربیت دینی فرزندان را ممنوع بدانیم. انتهای پیام/89001/غ40

94/02/05 - 12:02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن