واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۴۳ق.ظ)
وزير فرهنگ در زاهدان: با واگذاري کارهاي فرهنگي به انجمنها دولت ازتصدي گري نجات مييابد موج -وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: کارهاي فرهنگي بايد به انجمنها و بخش خصوصي سپرده شود، تا دولت از تصدي گري نجات پيدا کند وبه فعاليتهاي اصلي خودبرسد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي پنجشنبه شب در ديدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه سيستان و بلوچستان در زاهدان افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تا جايي که در توان دارد به انجمنها کمک ميکند تا بتوانند در کنار کيفي سازي، فعاليتهاي خود را توسعه دهند.
وي يکي از اولويتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را تقويت مؤسسات آموزشي و هنري عنوان کرد و گفت: اين وزارتخانه آمادگي دارد در کمترين زمان بين دو تا سه هفته براي مؤسسات علاقه مند به فعاليت در حوزههاي فرهنگي و هنري مجوز صادر کند.
وي تاکيد کرد: در سطح استانها استانداري، شهرداريها و ساير دستگاههاي اجرايي بايد براي ايجاد فضاهاي فرهنگي و هنري همکاري داشته باشند و استفاده از سرسراهاي مناسب متعلق به دستگاههاي دولتي براي تبديل شدن به سالنهاي نمايش فيلم و تئاتر از جمله برنامههاي سالجاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
جنتي افزود: وزارت ارشاد تا کنون در سطح کشور حدود 150 سرسراي مناسب در دستگاههاي اجرايي را شناسايي کرده تا بعد از تجهيز براي نمايش فيلم و ساير فعاليتهاي هنري مورد استفاده قرار گيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاکيد بر حمايت از آثار هنري فاخر گفت: با هماهنگيهاي صورت گرفته با ديگر وزرا از آنان خواستيم آثار فاخر هنرمندان را خريداري و براي اهدا به مقامات ديگر کشورها يا نصب در ساختمانهاي اداري مورد استفاده قرار دهند.
وي ادامه داد: در يک ماده قانوني به طور دائم تصويب شده که همه دستگاههاي اجرايي اجازه دارند بخشي از اعتبار پروژههاي خود را به خريد آثار هنري اختصاص دهند.
جنتي افزود: آثار شاخص هنرمندان مطرح کشور، امروزه در حراجهاي بزرگ دنيا با استقبال زياد خريداري ميشود.
وي اظهار داشت: هم اينک در سطح کشور دو هزار انجمن قرآني تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و بر اساس شيوه نامه جديدي که در معاونت قرآن و عترت اين وزارتخانه تهيه شده از اين پس کمکهاي خوبي به اين مؤسسات ارائه خواهد شد.
وي نبود چاپخانه در سيستان و بلوچستان را عيب بزرگي دانست و گفت: تلاش داريم تا با برنامه ريزي مناسب و همکاري اصحاب قلم اين مشکل بزرگ را با تأسيس يک چاپخانه حل کنيم تا ديگر روزنامههاي اين استان در ديگر نقاط کشور چاپ نشود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اينکه دولت نميتواند سينما بسازد افزود: در مرحله نخست بايد از فضاهاي موجود در سطح استانها به عنوان سينما استفاده شود و در مرحله بعد به فکر ساخت سينما باشيم.
وي اظهار داشت: بايد امکانات را فراهم کنيم تا تسهيلات بانکي مناسب در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد و شهرداري به علاقه مندان مجوز ساخت مجموعه تجاري و فرهنگي را بدهد تا از اين فضاها براي انجام فعاليتهاي فرهنگي از جمله سينما استفاده شود.
وي با تاکيد بر حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد از فعالان عرصه مطبوعات گفت: بر اساس ضابطه تدوين شده توسط اربابان مطبوعات امتياز ويژه اي به مناطق محروم داده شده و يارانه مطبوعات در سيستان و بلوچستان با توجه به مسائل قومي و مرزي و حساسيتهاي منطقه اي افزايش پيدا ميکند.
وي ادامه داد: نشرياتي که در رابطه با دفاع مقدس، فعاليتهاي قرآني و نماز و اقتصاد مقاومتي چاپ شوند و داراي محتواي مناسب باشند يارانه بيشتري دريافت خواهند کرد.
وي گفت: با توجه به اينکه مشکلات حوزه تئاتر بيشتر از ساير حوزهها است، امسال به معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد ابلاغ شده اولويت نخست خود را به تقويت تئاتر اختصاص دهد و براين اساس اعتبار ويژه اي را براي اين حوزه درنظر بگيرد.
جنتي افزود: 20 هزار مسجد در سطح کشور داراي کانونهاي فرهنگي و هنري هستند و هر ساله بايد بر تعداد اين فضاها افزوده شود اما متناسب با اين افزايش، ميزان اعتبارات بيشتر نميشود با اين وجود تلاش داريم تا در حد توان در اين زمينه خدمات رساني کنيم.
وي اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از فيلم نامههاي با کيفيت و محتواي خوب جوانان با استعداد در سراسر کشور حمايت ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]