تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798325223




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیابت دارید؟ بشقابتان را سه قسمت کنید!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: دیابت دارید؟ بشقابتان را سه قسمت کنید!
دیابت ، یکی از پردردسرترین بیماری‌ها به نظر می‌رسد؛ مخصوصاً اگر راه‌های مقابله با آن را نشناسید و ندانید که چگونه می‌توان عوارض آن را به حداقل رساند. این مطلب، شما را با 10 توصیه عمل‌گرایانه در زمینه کنترل دیابت آشنا می‌کند.
1. برچسب‌های غذایی را بخوانید
دست‌وپنجه نرم کردن با دیابت به این معنی نیست که نمی‌توانید غذای موردعلاقه‌تان را نوش جان کنید، اما باید بدانید که هر انتخاب شما چه تأثیری روی قندخونتان می‌گذارد. برای این کار هم می‌توانید از پزشکتان کمک بگیرید و هم از متخصص تغذیه تا برای شمارش کربوهیدرات‌ها به شما کمک کند، خواندن برچسب‌های روی مواد غذایی را یاد بدهد یا اینکه با واحدهای غذایی آشنایتان کند. در این صورت می‌توانید اوضاع را تحت کنترل داشته باشید و از هر وعده‌غذایی‌تان لذت ببرید.
 

2. بشقاب خود را تقسیم‌بندی کنید
از قاعده سه‌بخشی برای هر بشقاب غذا استفاده کنید تا به یک وعده غذایی سالم و خوشایند برسید. این روش برای کاهش وزن به شما کمک می‌کند و باعث می‌شود کنترل دیابت را نیز در دست بگیرید. راه آن‌هم ساده است؛ مصرف بیشتر غذاهای غیرنشاسته‌ای. برای این کار باید ابتدا یک خط وسط بشقابتان بکشید و یک نیمه را با سبزی پر کنید؛ سبزی‌هایی مثل اسفناج، بروکلی، هویج و لوبیا سبز. در مرحله بعد، نیمه باقیمانده بشقاب را به دو بخش تقسیم کنید؛ نصف آن را به غذاهای نشاسته‌دار مثل سیب‌زمینی، برنج، ماکارونی و نان‌هایی که از غلات کامل پخته شده‌اند، اختصاص دهید. در بخش آخر نیز گوشت یا پروتئین قرار دهید. در کنار این بشقاب کامل، می‌توانید نزدیک به 200 گرم شیر کم‌چرب بنوشید یا نصف فنجان میوه داشته باشید. در این روش، سبزی‌هایی نوش‌جان می‌کنید که تأثیر بسیار کمی روی قندخون شما می‌گذارد. گوشت و پروتئین‌ها نیز اندکی قندخون را بالا می‌برد، اما غلات و غذاهای نشاسته‌ای قندخون شما را کاملاً بالا می‌برند.
 
3. دست به قلم شوید
بهتر است هرچه سریع‌تر این عادت را در خودتان ایجاد کنید که اطلاعات مهم زندگی‌تان را در دفترچه‌ای بنویسید. این عادت نه فقط در شرایط عادی زندگی  به شما کمک نمی‌کند، بلکه اصلی‌ترین راه بالا بردن کیفیت زندگی بیماران دیابتی است. باید سطح قندخون روزانه‌تان را جایی یادداشت کنید. فعالیت بدنی‌تان را ثبت کنید و داروهایی را که روی قندخون شما تأثیر می‌گذارد، بشناسید. این یادداشت‌برداری به شما و پزشکتان کمک می‌کند روند درمانی‌تان را بررسی کنید. در همین حال، یادداشت‌برداری باعث می‌شود هدف‌ها و احساستان همیشه جلوی رویتان باشد و در هر شرایطی بتوانید از آن‌ها برای زندگی بهتر استفاده کنید.
 
4. به روزهای بیماری فکر کنید
بیماری‌های ساده‌ای شبیه به آنفلوانزا، سرماخوردگی یا اسهال باعث افزایش قندخون می‌شوند. از سوی دیگر، وقتی با دیابت زندگی‌تان را می‌گذرانید، بدنتان برای مبارزه با عفونت به تلاش بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل حواستان به روزهای بیماری باشد. اگر تنها زندگی می‌کنید، همیشه اسنک‌هایی در دسترس داشته باشید که هضم آن‌ها سخت نباشد و کربوهیدرات و مایعات کافی به بدن شما برساند. دفعات بیشتری قندخون خود را اندازه بگیرید. حتماً به پزشک مراجعه کنید و از کنار این بیماری‌های ساده به‌سادگی نگذرید.
گوشت و پروتئین‌ها نیز اندکی قندخون را بالا می‌برد، اما غلات و غذاهای نشاسته‌ای قندخون شما را کاملاً بالا می‌برند
 
5. فهرست داروهایتان را همیشه همراه داشته باشید
اگر برای کنترل دیابت باید دارویی مصرف کنید یا تزریقی انجام دهید، بهتر است تمام مواد لازم در 3 روز آینده را همیشه در اختیار داشته باشید. در همین حال فهرستی از نیازمندی‌های بیماری‌تان و داروهایی که مصرف می‌کنید، داشته باشید. گاهی داروها با یکدیگر تضاد پیدا می‌کنند و همراه داشتن فهرست داروها به شما و پزشکتان برای تصمیم‌گیری کمک می‌کند. حتماً وقتی‌که داروی جدیدی می‌گیرید یا به دندان‌پزشک مراجعه می‌کنید این فهرست را با خود ببرید.
 
6. هرگز از درمان ناامید نشوید
زندگی با دیابت می‌تواند شما را ناراحت و غمگین کند، اما اضطراب ناشی از این ناراحتی‌ها، نه فقط روی روحیه‌تان تأثیر می‌گذارد، بلکه باعث افزایش قندخون می‌شود. بی‌حوصلگی و روحیه خراب می‌تواند انتخاب‌های غذایی‌تان را نیز اشتباه کند. برای دوری از چنین موقعیتی، همین اندازه که شروع به فعالیت کنید کافی است. فعالیت بدنی باعث افزایش سطح مواد شیمیایی‌ای در مغز شما می‌شود که حالتان را بهتر می‌کند، اما اگر نمی‌خواهید برای ورزش به باشگاه بروید، با دوستانتان گروهی ورزشی تشکیل دهید و تمرین کنید یا حتی پیاده‌روی را در برنامه روزانه‌تان قرار دهید.
 
7. ورزش کنید
ورزش در 3 جلسه ١٠ دقیقه‌ای به اندازه یک جلسه 30 دقیقه‌ای موثر است. پس ورزش را به زمانی دور که وقت کافی در اختیار دارید، موکول نکنید. باید با برقراری حد تعادل میان زمان ورزش کردن، ورزش‌های کششی و ورزش‌های هوازی (قلبی)، سطح قندخون خود را کنترل کنید. فشارخون و سطح کلسترول را کاهش دهید و استرس را از میان بردارید.
 

8. توان بدنی‌تان را افزایش دهید
درست است که تمام ورزش‌ها برای شما مفید هستند، اما ورزش‌هایی که روی قدرت بدنی کار و شما را مجبور به وزنه زدن می‌کنند، به این دلیل که از تحلیل عضلانی جلوگیری می‌کنند، گزینه مناسب‌تری برای شما هستند. در نظر داشته باشید که تحلیل عضلانی به چاقی نیز ختم می‌شود و چاق شدن، سم زندگی با دیابت است. تحقیقات نشان داده‌اند که بلند کردن وزنه می‌تواند استفاده بدن از انسولین و قند را بهبود بخشد.
 
 
9. هر شب پاهایتان را بررسی کنید
به وسیله یک آینه دستی یا با کمک گرفتن از شخصی دیگر، هر شب روی پاهایتان به دنبال اثری از بریدگی، ورم، یا تغییر رنگ بگردید. فراموش نکنید که میان انگشتان پا را نیز بررسی کنید. اگر متوجه بریدگی‌هایی شدید که بهبود نیافته‌اند یا دیدید پوستتان کمی ورآمده شده، به سرعت به پزشک مراجعه کنید. رسیدگی به پاهایتان را جزو برنامه‌های روزانه‌تان قرار دهید و آن‌ها را مرتب بشویید و چرب نگه دارید. ناخن‌های پا را نیز همیشه تمیز نگه دارید.
 
10. دور سیگار خط بکشید
اگر سیگار می‌کشید، زمانی را برای ترک آن انتخاب کنید. این انتخاب زمان به شما کمک می‌کند نظر روانی برای این ترک اعتیاد آمادگی پیدا کنید. همچنین به شما فرصت می‌دهد تا از نظر ذهنی و جسمی برای مقابله با اعتیاد به نیکوتین آماده شوید. حواستان باشد که این کار به اندازه‌ای مهم است که باید از هر برنامه حمایتگری که می‌توانید، استفاده کنید. حضور در چنین برنامه‌هایی احتمال موفقیت شما را بالاتر می‌برد. 

 هفته نامه سلامت

پنجشنبه 3 اردیبهشت 1394 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن