تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ارزش چهار چيز را جز چهار گروه نمى‏شناسند : جوانى را جز پيران، آسايش را جز گرفتاران...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821049177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارثی بودن دیابت، ریسک ابتلا به پری دیابت را بالا می برد


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
Arthritis
پری دیابت، وضعیتی است که در آن شخص  میان وضعیت کنترل طبیعی قندخون و دیابت کامل قرار دارد. در  حقیقت پری دیابت در بیش از 20 درصد اشخاص، به سوی دیابت کامل پیش روی می کند.
پری دیابت می تواند به دو شکل زیر بروز کند:
1)    اختلال قندخون ناشتا  impaired fasting glycaemia(IGF) که در آن مقادیر قند خون، بالاتر از مقدار طبیعی آن می باشد ولی کمتر از حدی است که بتوان آن را دیابت محسوب کرد.
2)    اختلال تحمل گلوکز impaired glucose tolerance (IGT) که در آن قند خون به دلیل افزایش مقاومت انسولینی، بالا می باشد.
اگرچه مشخص شده است که سابقه خانوادگی دیابت نوع 2، خطر ابتلا به دیابت کامل را افزایش می دهد اما مطالعات تاکنون نتوانسته اند نشان دهند که با داشتن سابقه خانوادگی، خطر ابتلا به پری دیابت نیز به همین میزان افزایش پیدا می کند یا خیر.
در این زمینه در مطالعه ای که در آلمان صورت گرفته و در سال 2013 در مجله ی معتبر Diabetologia منتشر شده است، 8106 فرد غیر دیابتی مورد بررسی قرار گرفتند. از بین این افراد، 2624 نفر اختلال قندخون ناشتا یا اختلال تحمل گلوکز داشتند. در این مطالعه این افراد از این نظر مورد بررسی قرار گرفتند که آیا داشتن حداقل یکی از بستگان درجه یک مبتلا به دیابت، می تواند با بروز پری دیابت مرتبط باشد یا خیر.
نتایج این بررسی نشان داد که سابقه ی خانوادگی دیابت می تواند به میزان 40 درصد میزان خطر ابتلا به پری دیابت را افزایش دهد. زمانی که نتایج بر اساس سن، جنس و BMI شرکت کنندگان  تعدیل گردید، این افزایش خطر ابتلا به 26 درصد رسید. سابقه خانوادگی، خطر ابتلا به اختلال قندخون ناشتا را 37 درصد، خطر ابتلا به اختلال تحمل گلوکز را 25 درصد و خطر ابتلا به ترکیب هر دو اختلال را به میزان 64 درصد افزایش می دهد. اما زمانی که بیماران بر اساس  BMI  تقسیم بندی شدند، رابطه بین سابقه خانوادگی و بروز پری دیابت تنها در میان افراد غیرچاق ( BMI زیر 30) مشاهده گردید.
در واقع نتایج این مطالعه نشان داد که سابقه خانوادگی، خطر ابتلا به پری دیابت را به ویژه در افراد غیرچاق افزایش میدهد. این یافته ممکن است به این دلیل باشد که تعیین رابطه بین سابقه خانوادگی و بروز پری دیابت زمانی امکان پذیر است که این رابطه تحت تأثیر عوامل خطر مهمی مثل چاقی قرار نگرفته باشد.
نکته عملی : داشتن سابقه ی خانوادگی دیابت، می تواند خطر ابتلا به پری دیابت به ویژه حالت ترکیبی اختلال قندخون ناشتا و اختلال تحمل گلوکز را مخصوصاً در افراد غیرچاق افزایش دهد.

30 فروردین 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن