واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گفتگو با دانشجویان مسلمان ساکن در آمریکا؛
خاطراتی از تجربه زندگی در آمریکا
یکی از روزنامهنگاران هافینگتون پست اخیراً تصمیم گرفته است با دانشجویان مسلمان ساکن در آمریکا گفتگو کند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، یکی از روزنامهنگاران هافینگتون پست اخیراً تصمیم گرفته است با دانشجویان مسلمان ساکن درآمریکا گفتگو کند و دربارۀ تجربههای آنها در جامعهای که رسانههایش به طور مداوم برنامههایی هدفدار و یک جانبه برای تخریب اسلام پخش میکنند، از آنها سوال بپرسد. این مجموعه شامل مقالات، گفتگوها و حتی کلیپهای ویدیویی است. در این مجموعه، دانشجویان مسلمان از تجربههای خود میگویند. با افزایش جمعیت مسلمانان در آمریکا به نظر میرسد تبعیض دینی در سطح جامعه افزایش یافته است. در بخشی از این پروژه دانشجویان مسلمان از دانشجویان غیر مسلمان میخواهند که دربارۀ دین اسلام از آنها سوال کنند و به این طریق راه را برای گفتگو و از بین بردن شبهات ذهنی هموار سازند. این گفتگوها سرشار از صداقت و صمیمیت است ضمن اینکه به بهتر شدن روابط بین الادیانی این دانشجویان نیز کمک کرده است. دو مضمون اصلی این گفتگوها جامعه و ارتباط است. بسیاری از دانشجویان غیر مسلمان در پایان گفتگو معمولاً با لحن شرمسارانهای صحبت میکردند و از اینکه بر اساس پیش فرض های اشتباه و منفی با مسلمانان رفتار تبعیض آمیز داشتهاند ابراز ناراحتی میکردند. هر چند آنها به این نکته نیز اذعان داشتند که تصور آنها دربارۀ اسلام متأثر از چهرهای است که رسانههای غربی از اسلام برساختهاند و نشان میدهند.
در این دیدارها دانشجویان مسلمان از تجارب خود با پیروان ادیان دیگر سخن گفتند. فاطمه برکت، یکی از دانشجویان محجبۀ دانشگاه بوستون میگوید او تجربههای بسیار خوبی هم در مدرسه و هم در دانشگاه داشته است و برخوردها با او دوستانه بودهاند. هر چند گاهی پرسشهای تند و تلخی از او شده اما وی سعی کرده است با تبیین مسائل به شیوۀ درست دیدگاههای غلط و تصورات نادرستی که از اسلام در ذهن برخی از افراد هست را از بین ببرد. فاطمه ساعات کلاسی خود را بر اساس پنج نوبت نمازی که در روز میخواند، تنظیم کرده است.
به گزارش گفت وگوی ادیان، از طرف دیگر حدیث دانشجوی دیگری در دانشگاه برندیس از سعی و تلاش مداوم و ماجراهایی که در دوران راهنمایی و دبیرستان برای پیدا کردن جایی برای نماز خواندن داشته است، تعریف میکند. او میگوید اما دانشگاه محل تحصیلش اتاق کوچکی را به عنوان نمازخانه در اختیار دانشجویان مسلمان قرار داده است. مسعود رحمان نیز از ضرورت تجربۀ اخوت و برادری بین مسلمانان سخن میگوید و از تلاشهایی که در دبیرستان و دانشگاه برای ایجاد تشکلهای مسلمان انجام داده یاد می کند.
قرار است این مجموعه از گفتگوها در هافینگتون پست به طور مسلسل انتشار یابد. 115
۳۰/۰۱/۱۳۹۴ - ۱۳:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]