واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عبدالوهاب فراتی در گفتوگو با فارس:
تجاوز به یمن نشان داد آمریکا قائل به برابری با دیگر دولتها نیست
عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره تجاوز به یمن و زیر پا گذاشتن دموکراسی از سوی آمریکا گفت: آمریکا با ساختار غیردموکراتیک سعودیها کاری ندارد، چون عربستان هم نفت آنها را تأمین میکند و هم با صهیونیستها کاری ندارد.
![خبرگزاری فارس: تجاوز به یمن نشان داد آمریکا قائل به برابری با دیگر دولتها نیست خبرگزاری فارس: تجاوز به یمن نشان داد آمریکا قائل به برابری با دیگر دولتها نیست](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/03/29/13920329000059_PhotoA.jpg)
عبدالوهاب فراتی عضو گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در واکنش به اتفاقات اخیر در منطقه و رفتارهای دوگانه عربستان و غرب درباره یمن به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: امروزه شاهد هستیم که دموکراسی مورد تأکید کشورهای غربی بهانهای برای مداخله در کشورهای جهان سوم و اسلامی است. وی با اشاره به اینکه دموکراسی دارای دو بُعد داخلی و خارجی است، اظهار داشت: درست است که در غرب دموکراسی وجود دارد و ساختارهای قدرت براساس اصول دموکراتیک جابه جا میشود اما دموکراسی در غرب بیشتر در بُعد داخلی و درون دولتهای آنها تعریف شده است. فراتی در ادامه افزود: آنچه از منظر جهان سوم در نقد دموکراسی غرب مطرح است این است که آمریکاییها و حتی اروپاییها در صحنه بینالملل دموکراسی را رعایت نمیکنند یعنی قائل به برابری با دیگر دولتها نیستند، بلکه به یک دولت امتیاز میدهند و از دولت دیگر امتیاز میگیرند. حال در نظر بگیرید که در خاورمیانه از سوی غربیان ابداً دموکراسی رعایت نمیشود چرا که آنها رژیم صهیونیستی را بر سایر کشورها برتر میدانند و نسبت به حقوق دیگر کشورها برای حفظ منافع اسرائیل چشم پوشی میکنند. وی با تأیید نقصی که در سیاستهای غرب نسبت به خاورمیانه وجود دارد، توضیح داد: اگر دموکراسی امر مطلوبی است باید در داخل و خارج، بین شهروندان و دولتها رعایت شود، مشکل اساسی خاورمیانه برخوردهای دوگانه و غیردموکراتیک آمریکاییها در منطقه است. به همین دلیل هم هست که غرب از سرکوبی انتخابات در مصر حمایت میکند اما قواعد دموکراتیک در سوریه و دیگر کشورها حتی ایران را نمیپذیرد. فراتی با اشاره به دیگر نکات در بحث خاورمیانه گفت: غربیها یک برخورد خاص با دولت عربستان دارند و آن برخورد نیز این است که به همه عربها به ویژه عربستان میگوید که نفت ارزان در اختیار غرب قرار دهند و با اسرائیل کاری نداشته باشند اما از آن پس هر نوع رفتاری که میخواهند میتوانند در منطقه داشته باشند. پس غرب درباره نقص حقوق بشر و غیر دموکراتیک بودن سیستمهای سیاسی در کشورهای عربی اساساً دخالتی ندارد. وی در ادامه افزود: امروزه اکثر کشورهای عربی ساختارهای قدرت سلطنتی و غیر دموکراتیک دارند، حقوق اقلیتهای مذهبی را به شدت نقض کرده و هنوز به طریق سنتی نظیر «گردن زدن» متخلفین را از بین میبرند و هنوز هم هیچ نظارت دقیقی بر نقض حقوق بشر در این کشورها گزارش نشده است، این معنایش این است که غرب در برابر اعراب تنها دو چیز میخواهد؛ نخست اینکه نفت آسان به آنها بدهند و دوم کاری هم به اسرائیل نداشته باشند. به اعتقاد من این دو مبنا آن چیزی است که غرب در خاورمیانه در پیش گرفته است معمولاً هم از این منظر با خاورمیانه تعامل میکند، آنچه امروز شاهد نتایج منفی آن در تحولات داخلی خاورمیانه هستیم. این عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: درست است خاورمیانه هر از گاهی شاهد تنشهای مذهبی، قومی، سیاسی و منازعات میشود اما به اعتقاد من تشدید این بحرانها و تعمیق چالشها خواسته صهیونیستها در منطقه است. وی در پایان اظهار داشت: صهیونیستها به دنبال یک آنارشی سودمند در منطقه هستند که اوضاع را به نفع خود به هم بزنند، بنده تصور میکنم احتیاط و تدبیر کردن بهترین راهکار مواجهه با مسائل کنونی خاورمیانه است. انتهای پیام/ک
94/01/25 - 10:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]