واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: مهراوه از سن 8 سالگی یعنی از سال 1368 بازی را شروع کرد. فیلم زیبای دزد عروسک ها به کارگردانی محمدرضا هنرمند (کارگردان زیر تیغ) شروع فعالیت های هنری مهراوه بود...
مهراوه شریفینیا متولد ۲۹ فروردین ۱۳۶۰، در تهران ، بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون است.
وی دیپلم ریاضی-فیزیک دارد و مشغول تحصیل در رشته موسیقی در دانشگاه هنر تهران میباشد. او فرزند محمدرضا شریفینیا و آزیتا حاجیان است. شریفینیا یک ترم در رشته کارگردانی سینما درس خواند اما از ادامه تحصیل در این رشته انصراف داد.
ساز تخصصی او پیانو میباشد او در پروژه «شاخه گلی برای دبورا» دستیار کارگردان ضیاءالدین دری بود. او خواهر بزرگتر ملیکا شریفی نیا (بازیگر و نقاش) است.
آزیتا حاجیان یکی از برترین بازیگران سینما و تئاتر ایران مادر مهراوه و پدر او محمدرضا شریفی نیا یکی از بازیگران و بازیگردانان بنام ایران است.
مهراوه از سن 8 سالگی یعنی از سال 1368 بازی را شروع کرد. فیلم زیبای دزد عروسک ها به کارگردانی محمدرضا هنرمند (کارگردان زیر تیغ) شروع فعالیت های هنری مهراوه بود... مهراوه فرزند اول خانواده شریفی نیاست و خواهر کوچک تر او ملیکا هم بازی خود را از سنین کودکی آغاز کرده. ملیکا 5 سال از مهراوه کوچک تر است ولی ازدواج کرده است (البته چندی است که از همسرش جدا شده است) درحالی که مهراوه هنوز مجرد است.او در رشته موسیقی تحصیل کرده. بعد از فیلم دزد عروسک ها در فیلم "دایان باخ" فرهاد پوراعظم در سال 1371 به ایفای نقش پرداخت و تا 7 سال در هیچ فیلمی حضور پیدا نکرد..
در فیلم "زیر پوست شهر" رخشان بنی اعتماد، نقش دوست باران کوثری را بازی کرد.... همان دختر عاصی که به خاطر آزار برادرش از خانه فرار کرد و... شاید این اولین حضور جدی مهراوه به عنوان بازیگر حرفه ای به شمار رود...
بعد از این فیلم مهراوه در دو فیلم سینمایی دیگر به نام های دختری به نام تندر و به من نگاه کن (1381-شهرام اسدی) بازی کرد... اما بدون شک اوج بازی مهراوه در سریال زیبای ساعت شنی است.
بازی کاملا احساسی و به دور از کلیشه هایی که در بیش تر مواقع در سریال ها و فیلم های سینمایی شاهد آن هستیم... مهراوه به جز کارهای سینمایی در سریال ها و مجموعه های بسیار زیبایی هم بازی کرده. مهم ترین آن ها سریال به یاد ماندنی امام علی(ع) (1370) هست. دیگر سریال هایی که مهراوه در آن ها به ایفای نقش پرداخته: این قافله عمر (1371)،شبحی در تاریکی (1375) و قصه های رودخانه سیاه (مجموعه،1378) است.
فیلمها
۱۳۶۸ دزد عروسکها (محمدرضا هنرمند)
۱۳۷۸ زیر پوست شهر (رخشان بنی اعتماد)
۱۳۷۹ دختری به نام تندر (حمیدرضا آشتیانی پور)
۱۳۷۹ به من نگاه کن (شهرام اسدی)
۱۳۸۷ کابوس(فیلم تلویزیونی) (سیروس مقدم)
۱۳۸۷ اخراجیها ۲ (مسعود ده نمکی)
۱۳۸۷ اگر باران ببارد (روحالله حجازی)
۱۳۸۹ یه عاشقانه ساده (سامان مقدم)
۱۳۸۹ یک سطر واقعیت (علی وزیریان)
۱۳۹۱ قصه عشق پدرم (محمدرضا ورزی)
مجموعههای تلویزیونی
۱۳۷۱ قافله این عمر (مجید بهشتی)
۱۳۷۴-۱۳۷۰ امام علی (ع)(داوود میرباقری)
۱۳۷۴ شبحی در تاریکی (محسن شاهمحمدی)
۱۳۷۸ قصههای رودخانه سیاکیا (کمال تبریزی)
۱۳۸۶ ساعت شنی (بهرام بهرامیان)
۱۳۸۷ روز حسرت (سیروس مقدم )
۱۳۸۸ آشپزباشی (محمدرضا هنرمند)
۱۳۸۹ قلب یخی (محمدحسین لطیفی)
۱۳۹۱ خداحافظ بچه (مجموعه تلویزیونی) (منوچهر هادی)
جایزه تندیس انجمن و جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن / پشت در خبری نیست / چهارمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران / ۱۳۸۹
تندیس بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی / خداحافظ بچه (مجموعه تلویزیونی)] / جشن چهاردهم دنیای تصویر / 1393
تهیه و تدوین : گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
اختصاصی سیمرغ
30 فروردين 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]