واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مردی که از هیچ به همه چیز رسید
آشیش اولین شرکت وام خود را در سن ۱۵ سالگی و با دریافت یک وام پنج هزار دلاری در سال ۱۹۹۶ تاسیس کرد. بانکداری، بنگاهداری و تجارت الکترونیک از جمله شغلهای این سرمایهگذار اوگاندایی بوده است که در نهایت منجر به تاسیس «امپراتوری تکار» شد. به گزارش سرویس وبگردی پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، فرادید به نقل از سی ان ان نوشت: آشیش تکار (Ashish Thakkar) در 15 سالگی مدرسه را ترک کرد تا فروشگاه کامپیوتری کوچک خود را به راه بیندازد. حالا گستره کاری Mara Group به بیست کشور رسیده و آشیش تکار لقب «جوانترین میلیاردر آفریقا» را یدک میکشد. در اواخر سال 2013، او با مدیر سابق Barclays مشارکت کرد تا بر روی پروژه Atlas Mara سرمایهگذاری کنند. هدف آنها 250 میلیون دلار بود، اما در نهایت 325 میلیون دلار سرمایهگذاری کردند. با این حال، افق نگاه او به آفریقا محدود نمیشود. او اولین آفریقایی بود که برای سفر به فضا در شرکت «ویرجین گلکتیک» ثبت نام کرد.
در ادامه گفتگوی سی ان ان با تکار را میخوانید:
شما در چند کشور آفریقایی فعال هستید. در حال حاضر، وضعیت تجارت در این قاره چگونه است؟ من در 18 سال گذشته در آفریقا فعال بودهام، اما هرگز به این اندازه نسبت به آفریقا هیجان نداشتم. راحتی و جو تجارت در قاره بسیار بهتر شده است. متاسفانه، اینجا یکی از همان جاهایی است که درک کلی با واقعیت فاصله دارد. در آفریقا 54 کشور وجود دارد که برخی ممکن است مشکلاتی نیز داشته باشند. اما این مسئله نباید عامل عدم اتحاد کشورها شود، هرچند این کار زیاد صورت میگیرد.
چرا فکر میکنید کارآفرینی برای آینده توسعه آفریقا بسیار مهم است؟ به دلیل اینکه ما جمعیت جوان زیادی داریم. 85 درصد جمعیت ما زیر 35 سال است. کارآفرینی در جوامع و فرهنگ کشورهای آفریقایی جای دارد، اما در نظام آموزشی ما گنجانده نشده است. کارآفرینان ما برای راهنمایی و مشاوره باید کجا بروند؟ پاسخ این مسئله برای من اهمیت دارد. زیرا دلیل بیکاری، سرمایهگذاریِ مستقیم خارجی یا تاسیس کارخانههای وسیع نیست. باید کارگاهها یا شرکتهای کوچک و متوسط تاسیس شود. در حال حاضر، کارآفرینان زیادی به این سیستم وارد شدهاند و البته که خلاقیت هم در آن دخیل است.
پیشنهاد شما برای یک کارآفرین جوان و تازهکار چیست؟ کارآفرینی مانند یک سفر است و نه یک مقصد. چالشهای زیادی بر سر راه وجود دارد. ممکن است بارها زمین بخورید، اما باید بلند شوید و دوباره بایستید. پشتکار، علاقه و تلاش در طول این سفر بسیار مهم و حیاتی است. شما وسوسه خواهید شد که از گوشه کار خود بزنید یا کارهایی را انجام دهید که زودتر به نتیجه برسید، اما بدانید که این کارها در طولانیمدت جواب نخواهد داد. همه میگوییم که جوانان امروز رهبران فردا خواهند بود، اما در مورد ما صحیح نیست. ما رهبران امروز هستیم و وظیفه ما است تا کار خود را به خوبی انجام دهیم.
شما به آینده آفریقا اطمینان دارید؟ وقتی پیشرفت آفریقا را از دید رهبری و مدیریت میبینیم به خودم افتخار میکنم. خیلی خوب است که این پیشرفت را میبینم. اما متاسفانه دید جهانی نسبت به آفریقا معطوف به مسائلی مانند ابولا است. مسائل کوچکی که خیلی بزرگ شده است، در حالی که در مقیاس بزرگتر ما خیلی خوب پیشرفت کردهایم.
آیا این قرن، قرن آفریقا است؟ نشانوارهی «گروه مارا» یک شیر آفریقایی است. ما در مورد آن یک جوک کوچک داریم که شاید بعضیها نپسندند. هرچند من آن جوک را دوست دارم و این است که دوران ببر هندی و اژدهای چینی به سر رسیده است، حالا نوبت شیر آفریقایی است. واقعا هم دیگر نوبت ما است.
شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]