پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848074172
تصميم گيری در خصوص نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تصميم گيری در خصوص نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد
با توجه به مباحث مطرح شده در خصوص نرخهاي سود بانکي در روزهاي اخير، روابط عمومي بانک مرکزي به منظور تنوير افکار عمومي مصاحبهاي را در اين زمينه با اکبر کميجاني قائم مقام محترم بانک مرکزي انجام داده که در ادامه مشروح اين مصاحبه ارايه ميگردد:
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با توجه به مباحث مطرح شده در خصوص نرخهاي سود بانکي در روزهاي اخير، روابط عمومي بانک مرکزي به منظور تنوير افکار عمومي مصاحبهاي را در اين زمينه با اکبر کميجاني قائم مقام محترم بانک مرکزي انجام داده که در ادامه مشروح اين مصاحبه ارايه ميگردد:
*مباني نظري و تجربي حاکي از اين است که سياستگذار پولي نرخهاي سود بانکي را در رابطه با تحولات نرخ تورم و متناسب با آن تعيين مينمايد. حال اين سئوال مطرح است که با توجه به کاهش قابل ملاحظه نرخ تورم در طول يک سال گذشته، آيا شرايط لازم براي کاهش نرخهاي سود بانکي فراهم نشده است؟
رابطه ميان نرخ سود بانکي و تحولات نرخ تورم يکي از اصول مسلم سياستگذاري پولي به حساب ميآيد و امروزه در اغلب اقتصادهاي دنيا، بانکهاي مرکزي ضمن تامين نرخ سود واقعي مثبت، متناسب با تحولات نرخ تورم نسبت به تغيير نرخهاي سود بانکي اقدام مينمايند. نرخ تورم با 19.1واحد درصد کاهش از 34.7 درصد در سال 1392 به 15.6درصد در سال 1393 رسيده است.
با احتساب نرخهاي سود عملکردي بانکها، در حال حاضر نرخ سود واقعي در سطح بالايي قرار دارد که اين نرخ با شرايط اقتصاد کلان کشور و بازدهي فعاليتهاي بخش واقعي اقتصاد همخواني چنداني ندارد. چنين نرخهاي سود بالايي، تنها با فعاليتهاي غيرمولد و پرريسک همخواني دارد که تامين مالي آنها ميتواند در آينده مخاطراتي به لحاظ افزايش مطالبات غيرجاري را براي بانکها به همراه داشته باشد.
علاوه بر اين، بازدهي سپردهگذاري در بازار پول نيز با اختلاف معنيداري در سطحي بالاتر از نرخ بازدهي ساير بازارها قرار دارد و ميتواند زمينه ساز اختلال در کارکرد بازار ساير دارايي باشد. بر اين اساس، به منظور هماهنگي بيشتر با تحولات بخش واقعي اقتصاد و همچنين بازدهي ساير داراييها، لازم است نرخهاي سود بانکي متناسب با کاهش نرخ تورم تعديل گردد.
*با توجه به کاهش نرخ تورم، انتظار بر اين بود که نرخهاي سود بانکي نيز متناسب با تحولات نرخ تورم کاهش يابد. اما چنين رويکردي در بازار پول مشاهده نميشود. به نظر شما عوامل توضيح دهنده اين موضوع چيست؟
در اين خصوص مي توان به موارد مختلفي اشاره نمود. از مهمترين اين موارد، بروز رقابت ناسالم در شبکه بانکي بوده که ريشه آن را بيش از هر چيز بايد در عملکرد مخرب موسسات اعتباري غيرمجاز جستجو نمود. در شرايط رقابت نابرابر در بازار پول، بانکها و موسسات اعتباري مجاز ناچار بودهاند تا به منظور حفظ سپردههاي خود و جلوگيري از خروج آنها به سمت موسسات اعتباري غيرمجاز، نرخهاي سود سپرده خود را افزايش دهند.
متاسفانه اين رقابت ناسالم در مواردي به رقابت ميان بانکهاي مجاز نيز سرايت نموده و در مجموع به افزايش هزينه تجهيز پول و در نهايت نرخ سود تسهيلات بانکي منجر گرديده است.
علاوه بر اين، با توجه به مدتدار بودن قراردادهاي سپردهگذاري، هزينه تجهيز منابع بانکها از يک چسبندگي برخوردار است و لذا امکان تعديل ناگهاني آن وجود ندارد. اين در حالي است که بانک مرکزي در سال 1393 با وضع ممنوعيت سپردهپذيري بانکها در سررسيدهاي بالاتر از يک سال، چسبندگي هزينه تجهيز پول در بانکها را به ميزان زيادي کاهش داده است. در شرايط چسبندگي هزينه تجهيز پول در بانکها، کاهش ناگهاني نرخهاي سود بانکي ميتواند زمينه ساز عدم تعادل جدي در جريان منابع و مصارف بانکها باشد. بنابراين، کاهش نرخ سود بانکي بايد به صورت تدريجي و با توجه به شرايط تجهيز پول و قراردادهاي سپردهاي بانکها صورت پذيرد تا به عدم تعادل در جريان منابع- مصارف بانکها منجر نگردد.
*در پاسخ خود به نقش مخرب موسسات اعتباري غيرمجاز در زمينه اخلال در بازار پول و افزايش نرخهاي سود بانکي اشاره نموديد. لطفا توضيحات بيشتري را در اين خصوص ارايه کنيد.
تشديد سرکوب مالي در نيمه دوم دهه 1380 زمينه مناسبي را براي ايجاد و توسعه موسسات اعتباري غيرمجاز فراهم ساخت. کاهش دستوري نرخهاي سود بانکي فارغ از تحولات متغيرهاي کلان اقتصادي و به ويژه نرخ تورم، باعث شد تا بخشي از تقاضاي فعالين اقتصادي (اعم از سپردهگذاري و يا دريافت تسهيلات) به اين موسسات منتقل شود و زمينه را براي افزايش سهم اين موسسات از بازار پول فرآهم آورد. عليرغم تصويب قانون تنظيم بازار غيرمتشکل پولي در سال 1383، تلاشها و پيگيريهاي جدي بانک مرکزي در جهت ساماندهي اين موسسات به دليل عدم همراهي و حمايت ساير نهادها و دستگاههاي ذيربط عملاً به جايي نرسيد.
در حال حاضر و به دليل عدم رعايت الزامات نظارتي بانک مرکزي و عدم توديع سپرده قانوني از سوي موسسات اعتباري غيرمجاز، شرايط رقابت بازار پول به نفع اين موسسات تغيير يافته است. در چنين شرايطي، موسسات اعتباري غيرمجاز امکان پرداخت سودهاي بيشتر به سپردهگذاران خود را دارند که اين امر در نهايت به خروج منابع سپردهاي بانکها و موسسات اعتباري مجاز به سمت موسسات اعتباري غيرمجاز منجر گرديده است.
در عين حال، رقابت ميان بانکها و موسسات اعتباري غيرمجاز درخصوص افزايش سهم از بازار، زمينهساز بروز رقابت ناسالم ميان اعضاي شبکه بانکي نيز بوده که در مواردي به تخطي بانکها از سقف نرخهاي سود تعيين شده و اخلال در کل بازار پول کشور منجر شده است. البته بانک مرکزي و شوراي محترم پول و اعتبار در دو مرحله در تيرماه و آذر ماه سال 1393 نسبت به انتظامبخشي به بازار پول اقدام نمود و در آينده نيز اين مهم را با جديّت دنبال خواهد کرد.
همچنانکه بانک مرکزي به کرّات در خصوص مخاطرات سپردهگذاري در موسسات اعتباري غيرمجاز اطلاعرساني نموده، به سپردهگذاران محترم توصيه مينمايد، صرفاً به خاطر کسب سود چند واحد درصدي بالاتر، اصل سرمايه و سپرده خود را در معرض ريسکهاي غيرمتعارف قرار ندهند و از بانکها و موسسات اعتباري نيز انتظار ميرود تا به توافقات انجام شده پايبند باشند و از ورود به عرصه رقابت ناسالم به شدت پرهيز نمايند.
*در روزهاي اخير موضوع کاهش نرخ سود بانکي به يکي از مهمترين مباحث اقتصادي کشور تبديل شده است. اخيراً يکي از اعضاي محترم کميسيون برنامه و بودجه مجلس از تهيه طرحي در مجلس در اين خصوص اشاره داشتهاند. ارزيابي جنابعالي از طرح اين مباحث و اقدامات چيست؟
همانطور که در بيان انتظارات مسئولين، صاحبنظران و نمايندگان محترم مجلس نيز به خوبي انعکاس داشته، با توجه به کاهش نرخ تورم، ضرورت دارد نرخهاي سود بانکي نيز به شکل مناسب مورد بازبيني و تعديل قرار گيرند. ليکن در عين استقبال از نظرات ارايه شده، بايد به اين نکته نيز توجه داشت که نرخ سود بانکي و چگونگي تعيين آن يکي از تخصصيترين و مهمترين مسائل سياستگذاري پولي به شمار ميآيد که تصميمگيري درباره آن نيز بايد متناسباً به نهاد سياستگذار پولي يعني شوراي پول و اعتبار و بانک مرکزي واگذار شود.
متاسفانه، تجربه مداخله ساير نهادها در اين زمينه که عمدتاً به شکل سياستهاي دستوري و انتزاعي در حوزه بازار پول نمود داشته، نتايج پرهزينهاي را براي نظام پولي و کل اقتصاد کشور به همراه داشته است. به عنوان مثال تصويب قانون منطقي کردن نرخ سود تسهيلات بانکي در سال 1385 و بيتوجهي به تحولات متغيرهاي کلان اقتصادي و نرخ تورم در اين زمينه، در عمل به تشديد سرکوب مالي منجر گرديد که در نهايت و به دليل عدم رعايت الزامات نظارتي، افزايش مطالبات غيرجاري بانکها را به همراه داشت.
بانک مرکزي از نرخهاي سود بانکي و تحولات بازار پول غافل نبوده و از ماههاي پاياني سال گذشته موضوع اصلاح نرخهاي سود بانکي را در دستور بررسيهاي خود قرار داده و نتيجه اين مطالعات به زودي در دستور کار شوراي محترم پول و اعتبار قرار خواهد گرفت. همانطور که در سخنان اخير رئيس محترم جمهور در سفر ايشان به استان گيلان نيز انعکاس داشته، تصميمگيري در خصوص نرخهاي سود بانکي به شوراي محترم پول و اعتبار احاله شده است.
قطعاً، بانک مرکزي با ارايه استدلالهاي منطقي و با توجه به جميع جهات و مجموع شرايط اقتصاد کلان کشور، پيشنهادات خود در زمينه اصلاح نرخهاي سود بانکي را به شوراي محترم پول و اعتبار ارايه خواهد کرد و اين شورا نيز بر اساس استدلالهاي کارشناسي، تصميمات مقتضي را اتخاذ خواهد نمود که متعاقباً براي اجرا به شبکه بانکي ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تفاهم بانکهای دولتی و خصوصی برای کاهش نرخ سود بانکی
صعود نرخ ارز مبادلهای/ نوسانات بازار ارز به اعتبار یک حرف
در تعیین نرخ سود بانکی،ریشهای بر خورد شود
۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
قائم مقام بانک مرکزی: تصمیم گیری درباره نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد
قائم مقام بانک مرکزی تصمیم گیری درباره نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار داردقائم مقام بانک مرکزی گفت تصمیم گیری در خصوص نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی با توجه به مباحث مطرح شسیف خبر داد: تعیین تکلیف نرخ سود بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار/ کاهش نرخ در دستور کار است
سیف خبر داد تعیین تکلیف نرخ سود بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار کاهش نرخ در دستور کار است اقتصاد > بازار مالی - ایرنا نوشت رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از تعیین تکلیف نرخ سود بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار خبر داد ولی الله سیف روز سه شنبه درکارمزدها امروز مطرح نشد/ نرخ سود دستور جلسه بعدی شورای پول و اعتبار
کارمزدها امروز مطرح نشد نرخ سود دستور جلسه بعدی شورای پول و اعتبار اقتصاد > بازار مالی - مهر نوشت عضو ناظر شورای پول و اعتبار با بیان اینکه در جلسه عصر امروز این شورا موضوع کارمزد کارتخوان ها مطرح نشد گفت در جلسه بعد نرخ سود سپرده ها مورد رسیدگی قرار می گیرد محمفارس خبر میدهد شورای پول و اعتبار امروز تشکیل جلسه میدهد/ کاهش نرخ سود در دستور کار
فارس خبر میدهدشورای پول و اعتبار امروز تشکیل جلسه میدهد کاهش نرخ سود در دستور کارشورای پول و اعتبار بعد از ظهر امروز تشکیل جلسه خواهد داد که با توجه به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی و شرایط اقتصادی به احتمال زیاد دستور کار امروز شورا بازنگری در نرخ سود بانکی است به گزارش خبرعضو ناظر شورای پول و اعتبار به فارس خبر داد ۳ دستور کار امروز شورای پول و اعتبار/ بررسی کارمزد کارتخوانها و ت
عضو ناظر شورای پول و اعتبار به فارس خبر داد۳ دستور کار امروز شورای پول و اعتبار بررسی کارمزد کارتخوانها و تسهیلات مسکنعضو ناظر شورای پول و اعتبار از ۳ دستور کار امروز شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت کارمزد پایانههای فروشگاهی تسهیلات بخش مسکن و ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی دمدیر عامل بانک مرکزی: بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند/سود بانکی دستوری تعیین نشود/تقاضای ن
مدیر عامل بانک مرکزی بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند سود بانکی دستوری تعیین نشود تقاضای نقدینگی و پول در بازار خیلی بالاستمدیر عامل بانک ملی با بیان این که بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند گفت تقاضای نقدینگی و پول در بازار خیلی بالا است باصلاح مالیاتها در دستور کار/ رفع مشکل صنعت در شورای پول و اعتبار
نعمتزاده خبرداد اصلاح مالیاتها در دستور کار رفع مشکل صنعت در شورای پول و اعتبار شناسهٔ خبر 2535582 پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۹ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت وزیر صنعت معدن و تجارت از برنامه دولت برای تدوین لایحه اصلاح مالیاتها خبرداد و گفت مشکلات صنعتگران با بانکهاتعيين سقف سود بانکي در نشست هفته آينده شوراي پول و اعتبار
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ۱۲ ۴۸ب ظ پورابراهيمي خبر داد تعيين سقف سود بانکي در نشست هفته آينده شوراي پول و اعتبار موج - عضو ناظر مجلس در شوراي پول و اعتبار از تشکيل جلسه اين شورا در هفته آينده براي تعيين نرخ سود بانکي خبر داد به گزارش خبرگزاري موج محمدرضا پورابراهيمي از تشکيل جلسه شورنخستین دستور کار شورای پول و اعتبار در سال جدید
چه کسانی از نرخ سود بانکی انتقاد کردند نخستین دستور کار شورای پول و اعتبار در سال جدید شناسهٔ خبر 2526103 شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۴ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس کاهش نرخ تورم و رقابت ناسالم بانکها در اعمال نرخ سود بالا اخیرا انتقاد برخی مسئولان رده بالا را درپی داشته و باجلسه امروز شورای پول و اعتبار/ تغییر سود بانکی اولین پیشنهاد سیف؟
سهشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۱ اولین جلسه شورای پول و اعتبار در سال جدید در حالی امروز-سهشنبه- برگزار خواهد شد که طبق وعده رییس کل بانک مرکزی باید تعیین سقفی برای سود تسهیلات اولین پیشنهاد وی به شورا باشد اما شواهد نشان می دهد که بعید نیست چنین موضوعی در این جلسه طرح نشود بهتعیین سقف برای سود بانکی، نخستین پیشنهاد سیف به شورای پولواعتبار در سال ۹۴
ولی الله سیف تعیین سقف برای سود بانکی نخستین پیشنهاد سیف به شورای پولواعتبار در سال ۹۴ رئیس کل بانک مرکزی گفت شاید جزو نخستین پیشنهاداتی که ما در سال جدید در شورای پول و اعتبار مطرح کنیم این باشد که بتوانیم با حفظ ویژگیهای عقود اسلامی سقفی برای سود تسهیلات بانکی تعیین کنیمنماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار در گفتوگو با فارس خبرداد احتمال کاهش ۲ درصد نرخ سود بانکی/کاهش نا
نماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار در گفتوگو با فارس خبرداداحتمال کاهش ۲ درصد نرخ سود بانکی کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی پولها را روانه بورس میکندنماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار گفت اگر چه تورم به ۱۶درصد رسیده اما نمیتوان با کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی شوکنخستین دستور کار شورای پول و اعتبار در سال جدید |اخبار ایران و جهان
نخستین دستور کار شورای پول و اعتبار در سال جدید کاهش نرخ تورم و رقابت ناسالم بانکها در اعمال نرخ سود بالا اخیرا انتقاد برخی مسئولان رده بالا را درپی داشته و بانک مرکزی و شورای پول واعتبار مصمم شدند نرخ سود را متناسب با عقود اسلامی اصلاح کنند کد خبر ۴۸۷۹۱۶ تاریخ انتشار ۱۵ فروسود به شورای پول و اعتبار نرسید
چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۹ با وجود اینکه به نظر میرسید اولین جلسه شورای پول و اعتبار به اولین پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی برای بررسی سود بانکی اختصاص داشته باشد اما جلسه با بررسی نیمه تمام کلیات مقررات ناظر بر بانکداری برون مرزی به پایان رسیده است به گزارش خبرنگار ایسنا یتکرار/ رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد پیشنهاد سقف سود تسهیلات به شورای پول و اعتبار/ خط قرمز در بخش مسکن برداشت
تکرار رئیس کل بانک مرکزی اعلام کردپیشنهاد سقف سود تسهیلات به شورای پول و اعتبار خط قرمز در بخش مسکن برداشت از بانک مرکزی استرئیس کل بانک مرکزی تحرک در بازار مسکن را از اهداف جدی این بانک دانست و گفت تنها خط قرمز برداشت نکردن از بانک مرکزی است لذا برای پیدا کردن راهکارهای مشتر-