محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832303485
قائم مقام بانک مرکزی: تصمیم گیری درباره نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قائم مقام بانک مرکزی:
تصمیم گیری درباره نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد
قائم مقام بانک مرکزی گفت: تصمیم گیری در خصوص نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به مباحث مطرح شده در خصوص نرخهای سود بانکی در روزهای اخیر، روابط عمومی بانک مرکزی به منظور تنویر افکار عمومی مصاحبهای را در این زمینه با آقای کمیجانی قائم مقام محترم بانک مرکزی انجام داده که در ادامه مشروح این مصاحبه ارایه میشود:
آقای دکتر کمیجانی، مبانی نظری و تجربی حاکی از این است که سیاستگذار پولی نرخهای سود بانکی را در رابطه با تحولات نرخ تورم و متناسب با آن تعیین مینماید. حال این سئوال مطرح است که با توجه به کاهش قابل ملاحظه نرخ تورم در طول یک سال گذشته، آیا شرایط لازم برای کاهش نرخهای سود بانکی فراهم نشده است؟
کمبجانی: رابطه میان نرخ سود بانکی و تحولات نرخ تورم یکی از اصول مسلم سیاستگذاری پولی به حساب میآید و امروزه در اغلب اقتصادهای دنیا، بانکهای مرکزی ضمن تامین نرخ سود واقعی مثبت، متناسب با تحولات نرخ تورم نسبت به تغییر نرخهای سود بانکی اقدام میکنند. نرخ تورم با 19.1 واحد درصد کاهش از 34.7 درصد در سال 1392 به 15.6درصد در سال 1393 رسیده است. با احتساب نرخهای سود عملکردی بانکها، در حال حاضر نرخ سود واقعی در سطح بالایی قرار دارد که این نرخ با شرایط اقتصاد کلان کشور و بازدهی فعالیتهای بخش واقعی اقتصاد همخوانی چندانی ندارد. چنین نرخهای سود بالایی، تنها با فعالیتهای غیرمولد و پرریسک همخوانی دارد که تامین مالی آنها میتواند در آینده مخاطراتی به لحاظ افزایش مطالبات غیرجاری را برای بانکها به همراه داشته باشد. علاوه بر این، بازدهی سپردهگذاری در بازار پول نیز با اختلاف معنیداری در سطحی بالاتر از نرخ بازدهی سایر بازارها قرار دارد و میتواند زمینه ساز اختلال در کارکرد بازار سایر دارایی باشد. بر این اساس، به منظور هماهنگی بیشتر با تحولات بخش واقعی اقتصاد و همچنین بازدهی سایر داراییها، لازم است نرخهای سود بانکی متناسب با کاهش نرخ تورم تعدیل شود.
با توجه به کاهش نرخ تورم، انتظار بر این بود که نرخهای سود بانکی نیز متناسب با تحولات نرخ تورم کاهش یابد. اما چنین رویکردی در بازار پول مشاهده نمیشود. به نظر شما عوامل توضیح دهنده این موضوع چیست؟
کمیجانی: در این خصوص می توان به موارد مختلفی اشاره نمود. از مهمترین این موارد، بروز رقابت ناسالم در شبکه بانکی بوده که ریشه آن را بیش از هر چیز باید در عملکرد مخرب موسسات اعتباری غیرمجاز جستجو نمود. در شرایط رقابت نابرابر در بازار پول، بانکها و موسسات اعتباری مجاز ناچار بودهاند تا به منظور حفظ سپردههای خود و جلوگیری از خروج آنها به سمت موسسات اعتباری غیرمجاز، نرخهای سود سپرده خود را افزایش دهند. متاسفانه این رقابت ناسالم در مواردی به رقابت میان بانکهای مجاز نیز سرایت نموده و در مجموع به افزایش هزینه تجهیز پول و در نهایت نرخ سود تسهیلات بانکی منجر شده است. علاوه بر این، با توجه به مدتدار بودن قراردادهای سپردهگذاری، هزینه تجهیز منابع بانکها از یک چسبندگی برخوردار است و بنابراین امکان تعدیل ناگهانی آن وجود ندارد. این در حالی است که بانک مرکزی در سال 1393 با وضع ممنوعیت سپردهپذیری بانکها در سررسیدهای بالاتر از یک سال، چسبندگی هزینه تجهیز پول در بانکها را به میزان زیادی کاهش داده است. در شرایط چسبندگی هزینه تجهیز پول در بانکها، کاهش ناگهانی نرخهای سود بانکی میتواند زمینه ساز عدم تعادل جدی در جریان منابع و مصارف بانکها باشد. بنابراین، کاهش نرخ سود بانکی باید به صورت تدریجی و با توجه به شرایط تجهیز پول و قراردادهای سپردهای بانکها صورت پذیرد تا به عدم تعادل در جریان منابع- مصارف بانکها منجر نشود.
در پاسخ خود به نقش مخرب موسسات اعتباری غیرمجاز در زمینه اخلال در بازار پول و افزایش نرخهای سود بانکی اشاره نمودید. لطفا توضیحات بیشتری را در این خصوص ارایه کنید.
کمیجانی: تشدید سرکوب مالی در نیمه دوم دهه 1380 زمینه مناسبی را برای ایجاد و توسعه موسسات اعتباری غیرمجاز فراهم ساخت. کاهش دستوری نرخهای سود بانکی فارغ از تحولات متغیرهای کلان اقتصادی و به ویژه نرخ تورم، باعث شد تا بخشی از تقاضای فعالان اقتصادی (اعم از سپردهگذاری و یا دریافت تسهیلات) به این موسسات منتقل شود و زمینه را برای افزایش سهم این موسسات از بازار پول فرآهم آورد. با وجود تصویب قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی در سال 1383، تلاشها و پیگیریهای جدی بانک مرکزی در جهت ساماندهی این موسسات به دلیل عدم همراهی و حمایت سایر نهادها و دستگاههای ذیربط عملاً به جایی نرسید. در حال حاضر و به دلیل عدم رعایت الزامات نظارتی بانک مرکزی و عدم تودیع سپرده قانونی از سوی موسسات اعتباری غیرمجاز، شرایط رقابت بازار پول به نفع این موسسات تغییر یافته است. در چنین شرایطی، موسسات اعتباری غیرمجاز امکان پرداخت سودهای بیشتر به سپردهگذاران خود را دارند که این امر در نهایت به خروج منابع سپردهای بانکها و موسسات اعتباری مجاز به سمت موسسات اعتباری غیرمجاز منجر گردیده است. در عین حال، رقابت میان بانکها و موسسات اعتباری غیرمجاز درخصوص افزایش سهم از بازار، زمینهساز بروز رقابت ناسالم میان اعضای شبکه بانکی نیز بوده که در مواردی به تخطی بانکها از سقف نرخهای سود تعیین شده و اخلال در کل بازار پول کشور منجر شده است. البته بانک مرکزی و شورای محترم پول و اعتبار در دو مرحله در تیرماه و آذر ماه سال 1393 نسبت به انتظامبخشی به بازار پول اقدام نمود و در آینده نیز این مهم را با جدیّت دنبال خواهد کرد. همچنانکه بانک مرکزی به کرّات در خصوص مخاطرات سپردهگذاری در موسسات اعتباری غیرمجاز اطلاعرسانی نموده، به سپردهگذاران محترم توصیه مینماید، صرفاً به خاطر کسب سود چند واحد درصدی بالاتر، اصل سرمایه و سپرده خود را در معرض ریسکهای غیرمتعارف قرار ندهند و از بانکها و موسسات اعتباری نیز انتظار میرود تا به توافقات انجام شده پایبند باشند و از ورود به عرصه رقابت ناسالم به شدت پرهیز نمایند.
در روزهای اخیر موضوع کاهش نرخ سود بانکی به یکی از مهمترین مباحث اقتصادی کشور تبدیل شده است. اخیراً یکی از اعضای محترم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تهیه طرحی در مجلس در این خصوص اشاره داشتهاند. ارزیابی جنابعالی از طرح این مباحث و اقدامات چیست؟
کمیجانی: همانطور که در بیان انتظارات مسئولین، صاحبنظران و نمایندگان محترم مجلس نیز به خوبی انعکاس داشته، با توجه به کاهش نرخ تورم، ضرورت دارد نرخهای سود بانکی نیز به شکل مناسب مورد بازبینی و تعدیل قرار گیرند. اما در عین استقبال از نظرات ارایه شده، باید به این نکته نیز توجه داشت که نرخ سود بانکی و چگونگی تعیین آن یکی از تخصصیترین و مهمترین مسائل سیاستگذاری پولی به شمار میآید که تصمیمگیری درباره آن نیز باید متناسباً به نهاد سیاستگذار پولی یعنی شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی واگذار شود. متاسفانه، تجربه مداخله سایر نهادها در این زمینه که عمدتاً به شکل سیاستهای دستوری و انتزاعی در حوزه بازار پول نمود داشته، نتایج پرهزینهای را برای نظام پولی و کل اقتصاد کشور به همراه داشته است. به عنوان مثال تصویب قانون منطقی کردن نرخ سود تسهیلات بانکی در سال 1385 و بیتوجهی به تحولات متغیرهای کلان اقتصادی و نرخ تورم در این زمینه، در عمل به تشدید سرکوب مالی منجر شد که در نهایت و به دلیل عدم رعایت الزامات نظارتی، افزایش مطالبات غیرجاری بانکها را به همراه داشت. بانک مرکزی از نرخهای سود بانکی و تحولات بازار پول غافل نبوده و از ماههای پایانی سال گذشته موضوع اصلاح نرخهای سود بانکی را در دستور بررسیهای خود قرار داده و نتیجه این مطالعات به زودی در دستور کار شورای محترم پول و اعتبار قرار خواهد گرفت. همانطور که در سخنان اخیر رئیس محترم جمهور در سفر ایشان به استان گیلان نیز انعکاس داشته، تصمیمگیری در خصوص نرخهای سود بانکی به شورای محترم پول و اعتبار احاله شده است. قطعاً، بانک مرکزی با ارایه استدلالهای منطقی و با توجه به جمیع جهات و مجموع شرایط اقتصاد کلان کشور، پیشنهادات خود در زمینه اصلاح نرخهای سود بانکی را به شورای محترم پول و اعتبار ارایه خواهد کرد و این شورا نیز بر اساس استدلالهای کارشناسی، تصمیمات مقتضی را اتخاذ خواهد نمود که متعاقباً برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام/
94/01/29 - 18:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]
صفحات پیشنهادی
تصميم گيری در خصوص نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد
تصميم گيری در خصوص نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد با توجه به مباحث مطرح شده در خصوص نرخهاي سود بانکي در روزهاي اخير روابط عمومي بانک مرکزي به منظور تنوير افکار عمومي مصاحبهاي را در اين زمينه با اکبر کميجاني قائم مقام محترم بانک مرکزي انجام داده که درمدیر عامل بانک مرکزی: بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند/سود بانکی دستوری تعیین نشود/تقاضای ن
مدیر عامل بانک مرکزی بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند سود بانکی دستوری تعیین نشود تقاضای نقدینگی و پول در بازار خیلی بالاستمدیر عامل بانک ملی با بیان این که بانکها ۸۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکارند گفت تقاضای نقدینگی و پول در بازار خیلی بالا است بسیف خبر داد: تعیین تکلیف نرخ سود بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار/ کاهش نرخ در دستور کار است
سیف خبر داد تعیین تکلیف نرخ سود بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار کاهش نرخ در دستور کار است اقتصاد > بازار مالی - ایرنا نوشت رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از تعیین تکلیف نرخ سود بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار خبر داد ولی الله سیف روز سه شنبه درتعیین سقف برای سود بانکی، نخستین پیشنهاد سیف به شورای پولواعتبار در سال ۹۴
ولی الله سیف تعیین سقف برای سود بانکی نخستین پیشنهاد سیف به شورای پولواعتبار در سال ۹۴ رئیس کل بانک مرکزی گفت شاید جزو نخستین پیشنهاداتی که ما در سال جدید در شورای پول و اعتبار مطرح کنیم این باشد که بتوانیم با حفظ ویژگیهای عقود اسلامی سقفی برای سود تسهیلات بانکی تعیین کنیم«حذف صفر از پول» از دستور کار بانک مرکزی خارج شد
حذف صفر از پول از دستور کار بانک مرکزی خارج شد نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از جلسه مسئولین بانک مرکزی با اعضای این کمیسیون در سه شنبه گذشته خبر داد و گفت در این جلسه مسئولان بانک مرکزی عنوان کردند که با وجود تحولات اقتصادی کشور در خصوص تورم در حال حاضر مسئله حذف صفر از دستفارس خبر میدهد شورای پول و اعتبار امروز تشکیل جلسه میدهد/ کاهش نرخ سود در دستور کار
فارس خبر میدهدشورای پول و اعتبار امروز تشکیل جلسه میدهد کاهش نرخ سود در دستور کارشورای پول و اعتبار بعد از ظهر امروز تشکیل جلسه خواهد داد که با توجه به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی و شرایط اقتصادی به احتمال زیاد دستور کار امروز شورا بازنگری در نرخ سود بانکی است به گزارش خبرتکرار/رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در گفتوگو با فارس تشریح کرد جزئیات فرمول پیشنهادی تعیین سود بانکی؛ تورم بعل
تکرار رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در گفتوگو با فارس تشریح کردجزئیات فرمول پیشنهادی تعیین سود بانکی تورم بعلاوه ۴ درصد برای نرخ سود سپرده و ۶درصد برای تسهیلاترئیس شورای فقهی بانک مرکزی با انتقاد شدید از رقابت ناسالم بانکها در نرخ سود درباره فرمول پیشنهادی تعیین نرخ سود گفت بنجلسه امروز شورای پول و اعتبار/ تغییر سود بانکی اولین پیشنهاد سیف؟
سهشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۱ اولین جلسه شورای پول و اعتبار در سال جدید در حالی امروز-سهشنبه- برگزار خواهد شد که طبق وعده رییس کل بانک مرکزی باید تعیین سقفی برای سود تسهیلات اولین پیشنهاد وی به شورا باشد اما شواهد نشان می دهد که بعید نیست چنین موضوعی در این جلسه طرح نشود بهکارمزدها امروز مطرح نشد/ نرخ سود دستور جلسه بعدی شورای پول و اعتبار
کارمزدها امروز مطرح نشد نرخ سود دستور جلسه بعدی شورای پول و اعتبار اقتصاد > بازار مالی - مهر نوشت عضو ناظر شورای پول و اعتبار با بیان اینکه در جلسه عصر امروز این شورا موضوع کارمزد کارتخوان ها مطرح نشد گفت در جلسه بعد نرخ سود سپرده ها مورد رسیدگی قرار می گیرد محمنماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار در گفتوگو با فارس خبرداد احتمال کاهش ۲ درصد نرخ سود بانکی/کاهش نا
نماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار در گفتوگو با فارس خبرداداحتمال کاهش ۲ درصد نرخ سود بانکی کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی پولها را روانه بورس میکندنماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار گفت اگر چه تورم به ۱۶درصد رسیده اما نمیتوان با کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی شوکتعيين سقف سود بانکي در نشست هفته آينده شوراي پول و اعتبار
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ۱۲ ۴۸ب ظ پورابراهيمي خبر داد تعيين سقف سود بانکي در نشست هفته آينده شوراي پول و اعتبار موج - عضو ناظر مجلس در شوراي پول و اعتبار از تشکيل جلسه اين شورا در هفته آينده براي تعيين نرخ سود بانکي خبر داد به گزارش خبرگزاري موج محمدرضا پورابراهيمي از تشکيل جلسه شورخروج «حذف صفر از پول» از دستور کار بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
خروج حذف صفر از پول از دستور کار بانک مرکزی نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از جلسه مسئولین بانک مرکزی با اعضای این کمیسیون در سه شنبه گذشته خبر داد و گفت در این جلسه مسئولان بانک مرکزی عنوان کردند که با وجود تحولات اقتصادی کشور در خصوص تورم در حال حاضر مسئله حذف صفر از دستورتکرار/ رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد پیشنهاد سقف سود تسهیلات به شورای پول و اعتبار/ خط قرمز در بخش مسکن برداشت
تکرار رئیس کل بانک مرکزی اعلام کردپیشنهاد سقف سود تسهیلات به شورای پول و اعتبار خط قرمز در بخش مسکن برداشت از بانک مرکزی استرئیس کل بانک مرکزی تحرک در بازار مسکن را از اهداف جدی این بانک دانست و گفت تنها خط قرمز برداشت نکردن از بانک مرکزی است لذا برای پیدا کردن راهکارهای مشترتعلل بانک مرکزی دلیل تاخیر در تدوین قوانین پولی و بانکی
چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۴ دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تعلل بانک مرکزی را عامل تاخیر در تدوین قوانین پولی و بانکی خاص مناطق آزاد عنوان کرد و گفت یکی از مشکلات اجرای برنامههای توسعه در مناطق آزاد دخالت دستگاههای ملی و وزارتخانهها است که امیدواریم به زودیابلاغیه جدید بانکمرکزی درباره انتقال پول
ابلاغیه جدید بانکمرکزی درباره انتقال پول بانک مرکزی در بخشنامه ای به مدیران عامل بانک ها حداکثر مبلغ خرید کارتی در هر تراکنش از طریق پایانه های فروش را ۵۰ میلیون تومان تعیین کرد مهر بانک مرکزی با ارسال بخشنامه ای خطاب به مدیران عامل بانک ها ضمن برشمردن مخاطرات ناشی از نقل ویک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با فارس مطرح کرد الزامات کاهش نرخ سود بانکی/ سود سپرده حداکثر دو درصد بالاتر از
یک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با فارس مطرح کردالزامات کاهش نرخ سود بانکی سود سپرده حداکثر دو درصد بالاتر از تورم تعیین شودیک کارشناس اقتصادی با اشاره به کاهش نرخ تورم به 15 6 درصدف گفت فاصله نرخ سود سپرده با تورم باید یک تا دو درصد باشد سید بهاء الدین حسینی هاشمی در گفتونخستین دستور کار شورای پول و اعتبار در سال جدید
چه کسانی از نرخ سود بانکی انتقاد کردند نخستین دستور کار شورای پول و اعتبار در سال جدید شناسهٔ خبر 2526103 شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۴ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس کاهش نرخ تورم و رقابت ناسالم بانکها در اعمال نرخ سود بالا اخیرا انتقاد برخی مسئولان رده بالا را درپی داشته و با-
اقتصادی
پربازدیدترینها