تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820782709




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفکر تعاون در رده‌های پایین نظام کمرنگ است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تفکر تعاون در رده‌های پایین نظام کمرنگ است خبرگزاری پانا : حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با تأکید بر اینکه ابتدا باید فرهنگ تعاون ترویج شود و سپس به دنبال تقویت و آن باشیم، گفت: تشکیل و تقویت تعاونی‌ها منجر به پیدایش قدرت جدید می‌شود.
۱۳۹۴ شنبه ۲۹ فروردين ساعت 14:06

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده مجلس شورای اسلامی در همایش اموزشی تعاونگران با اشاره به اینکه آوردن سرمایه‌های خرد توسط ضعفا منجر به بزرگ شدن آن و تبدیل به اغنیا می‌شود، اظهار داشت: در دنیای اقتصاد بنگاه‌ها در حال بزرگ شدن هستند و مجموعه‌های کوچک و خرد در قاموس اقتصاد دنیا معنا ندارند. وی افزود: ایجاد، تشکیل و تقویت تعاونی منجر به پیدایش قدرت جدید می‌شود تا مجموعه‌های کوچک و خرد در مقابل بنگاه‌های بزرگ عرض اندام کنند.
مصباحی‌مقدم یکی از مهم‌ترین اثرات ایجاد تعاونی‌ها را تقویت خانواده‌های ضعیف و محروم دانست و گفت: بخش خصوصی باید در مقابل بخش دولتی تقویت شده و تعاونی‌ها هم در مقابل بخش خصوصی توانمند شوند بنابراین برای رسیدن به این هدف کمبود قانون نداریم.

وی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ تعاون پیش از توسعه این بخش گفت: یکی از مهم‌ترین ارکان توانمندسازی و شکل‌گیری تعاونی‌های موفق ترویج فرهنگ آن میان مردم است اما متأسفانه ترویج فرهنگ تعاون در میان دولت‌مردان نیست.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ادبیات مسئولان باید بر اولویت سیاست‌های بخش تعاون متمرکز شود، گفت: مقام معظم رهبری بسیار قوی و با تأکیدات فراوان موضوع تعاون را مورد گوشزد قرار دادند اما این تفکر در رده‌های پایین نظام بسیار کمرنگ است و یا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های اقتصادی باید با کار جمعی همراه باشد، گفت: هیچ اقدام اقتصادی بدون کمک و مشارکت همه متخصصین موفق نخواهد بود و هر کاری که به طور مستقل توسط یک فرد انجام می‌شود اصلاً توفیق پیشرفت نخواهد داشت.
مصباحی‌مقدم با انتقاد از اینکه بنگاه‌های اقتصادی کوچک و خرد باید تعاون و مشارکت دیگران را هم با خود همراه کنند، گفت: برخی با این تفکر که اگر شریک خوب بود خداوند شریک می‌گرفت به طور مستقل کار می‌کنند که چنین عبارتی اصلاً پسندیده و مورد قبول نیست چرا که با همدلی و یکدلی مردم کارها گسترش پیدا می‌کند

.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: تولید در مقیاس کوچک پرهزینه و با مقیاس بزرگ کم‌هزینه است و یکی از راهکارها باید تحقیق و توسعه در بنگاه‌های اقتصادی باشد چرا که کاهش هزینه مدرن‌سازی و تکیه بر دانش و اقتصاد منجر به موفقیت بنگاه‌ها می‌شود.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست با اشاره به اینکه گردش مالی ۳۰۰ تعاونی فعال دنیا ۲۲۰۰ میلیارد دلار است، گفت: سهم تعاون جهانی در اقتصاد دنیا زیر ۵ درصد است، اما ۱۵ تعاونی در میان ۵۰۰ شرکت برتر دنیا قرار دارد.
منوچهر یزدانی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری نشست هم‌اندیشی تعاونگران که مدیران کل تعاون استانها در آن حضور داشتند، با اشاره به اینکه تعاونی‌ها تا پیش از انقلاب اسلامی ابزاری برای اعمال سیاست‌های دولت بوده‌اند، گفت: تعاونی‌های توزیعی برای توزیع کالاهای دولتی و تعاونی‌های مسکن برای حمایت از اقشار مختلف انجام وظیفه می‌کردند.
وی افزود: پس از انقلاب دو نوع تفکر ایجاد شد که برخی تأکید داشتند تعاونی‌های توزیعی رشد کنند و برخی از رشد تعاونی‌های تولیدی حمایت می‌کردند؛ یعنی تعاونی‌های تولیدی با محوریت قانون تجارت و تعاونی‌های توزیعی به دلیل چسبندگی به سیاست‌های دولتی ایجاد شود.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با وجود سهم پایین تعاون جهانی در اقتصاد دنیا (زیر 5 درصد) 15 شرکت تعاونی در میان 500 بنگاه اقتصادی برتر دنیا حضور دارند، تصریح کرد: حتماً تعاونی‌ها در تعامل یکدیگر امکانی دستیابی به اهداف بزرگتر را خواهند داشت.
یزدانی تأکید کرد: 300 تعاونی فعال دنیا قدمتی 40 ساله دارند، بنابراین با این قدمت کم به موفقیت بزرگی دست یافته‌اند.
وی گفت: تا پایان برنامه چهارم توسعه کشور باید سهم تعاون در اقتصاد به 15 درصد و تا پایان برنامه پنجم به 25 درصد می‌رسید، اما اکنون پیشنهاد سهم 15 درصدی تا پایان برنامه ششم به مجلس ارائه خواهد شد.
یزدانی با اشاره به اینکه در صورت عدم ایجاد تحول تا پایان برنامه ششم و حتی هفتم، به 25 درصد از اقتصاد توسط تعاونی‌ها نخواهیم رسید، تأکید کرد: اگر اعتماد مسئولین، رئیس‌جمهور و معاون اول جلب نشود، کاری از پیش نخواهد رفت.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از عدم تخصیص کامل بودجه وقت تعاون تصریح کرد: طبق بودجه هر ساله 550 میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته می‌شود، اما حتی یک ریال تخصیص داده نشده است.
وی گفت: باید از بعد درونی تعاونی‌ها تقویت شود، بنابراین با وجود تعداد کثیری از تعاونی‌ها باز هم به تعداد انگشتان دست، فروشگاه مجهز تعاون در کشور نداریم.  
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این جمع درخواست کرد تا باشگاهی تحت عنوان اقتصاد مقاومتی ایجاد شود.
علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع مسئولان وزارت تعاون و تعاونگران با اشاره به اینکه جایگاه ایران در سند چشم‌انداز توسعه در منطقه دیده شده است، اظهار داشت: برای هر فعالیت اقتصادی باید بسترهای سیاسی امنیتی فراهم شود و بر این اساس برای انجام اقدامات این حوزه مناطق ناامن احتمالی شناسایی و به حوزه امن تبدیل شود.
وی افزود: عدالت اجتماعی همانند رشد اقتصادی اجتناب ناپذیر است و بر همین اساس در صورت عدم ایجاد عدالت در فعالیتهای اقتصادی به رشد نخواهیم رسید و تعاونی ها از راه های ایجاد عدالت هستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تنوع تولید و توجه به حوزه دانش‌بنیان از مهمترین استراتژی‌های تعاونی خواهد بود، گفت: برای رسیدن به نرخ رشد تک درصدی باید تعاونی‌ها حضور فعال داشته باشند و قطعاً این رویه شدنی خواهد بود.
آقا محمدی تاکید کرد: متوسط نرخ رشد ایران در متوسط 40 سال گذتشه 4.8 درصد بوده است، گفت: این میزان رشد اقتصادی از محل سرمایه‌گذاری‌ها بوده و کمتر به بحث بهره‌وری توجه شده است.
وی تاکید کرد: بهره‌وری در حوزه‌های مالی، توزیعی، خدماتی و تحولات بنیادی تولیدی اهمیت بیشتری دارد و در این خصوص تعاونی‌های فعلی باید تقویت شوند چرا که ایجاد تعاونی در گذشته صورت پذیرفته و تقویت آن امر بسیار مهمتری است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون ایران نیز با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌، تعاونی‌هایی در مقیاس بزرگ راه‌اندازی خواهند شد، گفت: به دنبال بازگشت اعتماد به تعاونی‌ها و ضمانت سهام آنها در سیستم اقتصادی هستیم.
مهدی حسین‌نژاد، با اشاره اینکه صندوق در راستای سیاست‌های خروج غیر تورمی از رکود سال گذشته نسبت به طراحی محصولات جدید از جمله تضمین معاملات جهت تامین نیاز واحدهای تعاونی و رفع مشکل سرمایه در گردش اقدام کرد، اظهار داشت: برای اجرایی کردن این محصولات با تامین کنندگان عمده مواد اولیه و کالا در بخش تعاون، مانند شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور، اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی کشور و بورس کالای ایران و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران تفاهم نامه منعقد کردیم.
وی افزود: این صندوق در سال 93 ضمن گسترده کردن حلقه‌های حمایتی خود در بخش تعاون، تعامل موثرتری با اتحادیه‌ها از جمله اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی، اتحادیه سراسری تعاونی‌های تخصصی فولاد و معدن، اتحادیه تعاونی‌های صنف تولید خوراک دام و طیور آبزیان کشور برقرار کرد.
حسین نژاد تأکید کرد: در سال جاری تعداد مصوبات جدید از کل مصوبات از بدو تاسیس صندوق تا پایان سال 92 عبور کرده و رکورد منحصر به فردی به جا گذاشته است.
مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری تعاون ایران با اشاره به اینکه طبق آمارها میزان ضمانت‌های صادره نسبت به سال گذشته با رشد 60 درصدی روبه‌رو بوده و با توجه به به سیاست‌ها پیش بینی می‌شود، در سال 94 خدمات صندوق رشد قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: با ایجاد تعاونی‌های با مقیاس بزرگ‌تر سهام آنها را ضمانت کرده و برای عموم عرضه می‌کنیم. این روش شرایطی دارد که در آینده اعلام خواهد شد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون ایران با تاکید بر اینکه روند صدور ضمانتنامه به یک روز رسیده است، گفت: برای مناطق محروم و شرکت‌های دانش‌بنیان تا 80 درصد تسهیلات ضمانت‌نامه صادر می‌شود.
وی با ارائه آماری درباره میزان صدور ضمانت‌نامه در 4 سال گذشته گفت: در این مدت 160 میلیارد تومان ضمانت‌نامه صادر شد و شرکت‌های تعاونی امسال با اجرای تفاهم‌نامه‌ای رتبه‌بندی خواهند شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن