واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس مركز اطلاعات سازمان ملل متحد در ايران در پاسخ به ايسنا: دولت ايران همكاري خيلي خوبي با كميسيون حقوق بشر سازمان ملل داشته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: سياسي ـ خارجي
پس از بررسيهاي گزارشگر ويژه دبير كل سازمان ملل متحد درباره وضعيت اكبر گنجي در ايران و ارائه آن به سازمان ملل، هفته گذشته كوفي عنان آزادي اكبر گنجي را از دكتر احمدينژاد رييس جمهور جديد خواستار شد.»
سونيل نارولا رييس مركز اطلاعات سازمان ملل متحد در حاشيه همايش اصلاح ساختار سازمان ملل متحد با بيان اين مطلب به خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ توضيح داد: « گزارشگر ويژه دبيركل درباره آزادي بيان مدتي پيش به ايران آمد و اكبر گنجي را از نزديك ملاقات كرد و در ادامه سبب شد كه دبير كل، آزادي اكبر گنجي را از دولت ايران بخواهد.»
وي اضافه كرد: « دستور كار سازمان ملل متحد اين است كه با دولتها همكاري كنند و به دولتها براي رسيدن به اهدافشان كمك شود. سازمان ملل متحد همكاريهاي نزديكي با دولت ايران داشته و همچنين دولت ايران نيز همكاري خيلي خوبي با كميسيون حقوق بشر سازمان ملل داشته است. در طي بيش از يكسالي كه در ايران بودم دو گزارشگر ويژه حقوق بشر در امور مسكن و خشونت عليه زنان به ايران آمدهاند. سازمان ملل همكاري بسيار نزديكي در زمينه حقوق بشر با دولت ايران دارد و گزارشگران، گزارش خود را به سازمان دادهاند و ميتوانيد گزارشها را ببينيد.»
نارولا به خبرنگار ايسنا - منطقه خوزستان - گفت: « بايد تلاش كنيد كه ببينيد اين گزارشگران در گزارشهاي خود چه چيزي را عنوان كردهاند و در واقع بخش مهمي از گزارشهاي انان براي اين است كه بتوانيم ابزار حقوق بشر را مفيدتر كنيم و جايگزين كردن كميسيون حقوق بشر با شوراي حقوق بشر هم به اين علت است كه مكانيزم حقوق بشر در جهان را مفيدتر و موثرتر كنيم.»
نارولا تصريح كرد: « قبل از نامه دبير كل سازمان ملل متحد به دولت ايران مبني بر درخواست آزادي اكبر گنجي روزنامهنگار ايراني، دبير كل سازمان ملل، پنج گزارشگر ويژه خود را در اواسط ماه جولاي براي بررسي موضوع به ايران فرستاد.»
وي در پاسخ به خبرنگار ايسنا - منطقه خوزستان - درباره مهمترين چالشها و تهديدهاي پيش روي سازمان ملل متحد عنوان كرد: « مهمترين مسالهاي كه در گزارش دبيركل به آن اشاره شده و تاكيد كند اين است كه در جهاني كه تهديدها و چالشها به همه مرتبط هستند هيچ توسعهاي بدون امنيت و هيچامنيتي بدون توسعه و هيچ يك از اين دو بدون احترام به حقوق بشر محقق نخواهند شد. اين مهمترين چالشهاي پيش روي جهان است و اين گزارش پيشنهادات جامع در زمينه تقويت اقدام دسته جمعي بينالمللي شامل تعهدات سياسي و بنيادي را ارائه ميدهند. مهمترين راه رفع چالشها، فقر و مبارزه با فقر و توسعه براي همه كشورها است.»
وي كه در جمع خبرنگاران سخن ميگفت در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگاران توضيح داد: « اصلاحات در سازمان ملل در يك فرايند رو به جلو رفتن است. از سال 1997 كه كوفيعنان به عنوان دبير كل انتخاب شده تلاش داشته است كه اصلاحات را حتي در درون خود سازمان هم اجرا كند. اوج اين اصلاحات در سال 2000 با انجام شدن اجلاس سران براي تصويب اهداف توسعه هزاره همراه بود. با اتفاقي كه در سال 2003 همراه با جنگ آمريكا و انگليس به عراق اتفاق افتاد، دبير كل از اين فرصت استفاده كرد تا مساله توسعه، صلح، امنيت و حقوق بشر را بازنگري كند و ايشان كرارا عنوان كرده كه بدون توسعه صلح بهدست نميآيد و بدون حقوق بشر توسعه و صلح ايجاد نميشود.»
وي درباره خبر احتمال استعفاي كوفيعنان، دبير كل سازمان ملل متحد، گفت: « هيچ اطلاعي درباره اينكه ايشان در جايي گفتهاند كه ميخواهند استعفا بدهند نشنيدم و خود ايشان هم اين مساله را تكذيب و تاكيد كردهاند كه دوست دارند اصلاحات در سازمان ملل را ببينند و تا زمان پايان دوره كاريشان در اين سمت باقي بمانند. ايشان عميقا درگير صحبتها و مشورتهايي است كه در زمينه اصلاحات سازمان ملل ميباشد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]