تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851187926




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پدر انقلاب سبز هند هر بحران، يك فرصت است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پدر انقلاب سبز هند هر بحران، يك فرصت است
علمي آموزشي. علوم پايه
در شرايطي كه چشم انداز وضعيت غذايي جهان پيوسته تيره تر مي‌شود ،كسي كه چهل سال است به نجات جهان از قحطي‌هاي فزاينده كمك كرده است، در انديشه يك انقلاب سبز پايدار است.

مونكومبو سامباسيوان سواميناتان دانشمند ‪۸۲‬ساله كه بخاطر كمك به توليد نوعي بذر پيوندي پرمحصول گندم ، پدر انقلاب سبز هند نام گرفته است، مي گويد بحران كنوني غذا در جهان فرصتي است كه كشاورزان در مسير صحيحي براي رشد بي‌پايان قرار گيرند.

بذر گندم توليدي او باعث شد كشاورزان هندي محصولشان را به ميزان بسيار چشمگيري افزايش دهند.

به گفته او در تحولي كه او آن را انقلاب هميشه سبز قرن بيست و يكم مي نامد، كشاورزي صرفه جويانه و سازگار با محيط زيست باعث دگرگوني پايداري خواهد شد كه مي‌تواند باعث شود هند، در زمينه صادرات مواد غذايي جايگاه بازهم بالاتري پيدا كند.

او در مصاحبه‌اي با خبرنگار رويترز در مركز شهر دهلي نو گفت من بسيار خوشحالم زيرا هر بحران، يك فرصت است.

اين مطلب براي ميليونها انسان فقير و كشورهاي واردكننده مواد غذايي كه سخت مي‌كوشند با افزايش شديد قيمت اين مواد نيازهاي غذايي خبر نويدبخشي است. عده‌اي معتقدند بحران مواد غذايي در طول سال گذشته تاحدودي ناشي از ممنوعيت‌هاي حمايتي برخي از صادركنندگان اين مواد از جمله هند بوده است.

امسال تقريبا سه برابر شدن قيمت برنج كه اصلي‌ترين غذاي فقيرترين افراد جهان است، بحران غذا را سخت علني كرد. اين گراني در هاييتي شورشهايي به راه انداخت و صدها ميليون تن را كه براي زنده ماندن به غذاهايي با قيمت هاي يارانه‌اي متكي هستند، در معرض خطر مرگ از گرسنگي قرار داد.

اكنون كه نگراني از وضعيت غذايي جهان به شديدترين وضع بعد از دهه ‪۱۹۶۰‬ رسيده است، سواميناتان، دانش آموخته دانشگاه كمبريج انگلستان از هميشه گرفتار تر و مشغول تر است.

بحران غذايي امروز هنوز به هيچوجه در ابعاد بحران دهه ‪۱۹۶۰‬نيست. در آن زمان كشورهاي چين و هند به زحمت با واردات اندك مواد غذايي سعي مي‌كردند خود را سرپا نگاه دارند و وضعيت آنها تصوير تيره مالتوس را زنده مي‌كرد كه معتقد بود سرعت افزايش جمعيت بيش از آنست كه انسانها بتوانند غذاي خود را تامين كنند.

سواميناتان كه در آن زمان دانشمند جواني بود، پيشنهاد كارهاي پردرآمد در دانشگاه و دولت را رد كرد تا به تحقيقات كشاورزي بپردازدو در همين راستا بود كه با كمك او بذر پيوندي گندمي توليد شد كه با تكيه بر آن هند تووانست ظرف ‪۱۵‬سال ميزان توليد سالانه اين محصول را بيش از سه برابر كند.

از آن زمان به بعد ، ميزان توليد برنج فقط يك سوم افزايش پيدا كرده است.

دانشمندان فيليپيني نيز در همان زمان نوع بسيار پرمحصولي برنج توليد كرده بودند كه به همراه بهبود ابياري و استفاده از كود شيميايي، هند كه در آستانه قحطي قرار گرفته بود، از اين معضل بزرگ نجات يابد. اما سواميناتان مي‌گويد برخي از تخم‌هاي بحران كنوني در دوران خوش انقلاب سبز او كاشته شده است.

سواميناتان مي‌گويد انقلاب سبز اس شادي عميقي به وجود آورد كه ما توانسته‌ايم مشكل توليدمان را حل كنيم. اما اكنون در توليد و بازدهي به روندي يكنواخت رسيده‌ايم و سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌هاي روستايي كمتر از حد لازم است.

استفاده از بذرهاي ارتقاء يافته ژنتيكي باعث شد كشاورزان، به صدمات بالقوه ناشي از استفاده سنگين از كود شيميايي به زيست بوم، پايين رفتن سفره‌هاي آب ناشي از تشديد آبياري و اثر چرخه‌هاي تكراري كشت محصولات بر كيفيت خاك را توجه نكنند.

او مي‌گويد با درسهايي كه از گذشته گرفته‌ايم ، كانون اصلي موج بعدي پيشرفتها ، ملاحظات زيست محيطي خواهد بود و ديگر نيازي نيست كه به آزمايشگاههاي ژنتيك بازگرديم.

سواميناتان كه سالها تجربه رياست سازمانهاي جهاني كشاورزي را برعهده داشته است مي‌گويد در كشاورزي، يك نفع كوتاه مدت مي‌تواند به معناي يك فاجعه بلندمدت باشد.

سواميناتان پس از اين تجربيات بين‌المللي ‪۲۰‬سال قبل به منظور پيشبرد رشد كشاورزي با هدف كمك به فقرا، به ويژه زنان و نيز تنوع زيستي، بنياد تحقيقاتي ام.اس.سواميناتان را كه يك بنياد غيرانتفاعي مستقر در شهر چناي هند است تاسيس كرد.

اما همه، عقايد او را قبول ندارند. برخي كه در خارج از كشور هند هستند، از اين كه او بالاترين اولويت خود را خودكفايي هند قرار داده خشنود نيستند و برخي ديگر در داخل هند ، جايگزين كردن مواد غذايي خشن تر بجاي غلات لطيف تر و پر هزينه تر مانند گندم يا برنج كه كشت آنها آسانتر است را نمي پذيرند. هفته گذشته ناند كمار وزير مواد غذايي هند گفت آيا مي‌شود آنها را خورد؟
سواميناتان مي‌گويد در شرايطي كه خطر بالا رفتن دما دنيا را تهديد مي‌كند ، هند بايد بجاي گندم برنج بيشتري بكارد. هند در دو سال گذشته ناگزير از وارد كردن برنج شد.

او گفت با تغيير شرايط آب و هوايي ، كشت گندم مثل قمار نتيجه نامعلومي دارد و در دوران تغيير آب و هوا برنج ،محصول بهتري خواهد بود.

او مي‌گويد زماني كه فاجعه بار مي‌آيد، كشاورزان مهم مي‌شوند.
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 497]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن