تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851564885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افروغ: رئيس مجلس بايد ‌بداند ‌تعامل بر ‌وزن تفاعل است


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افروغ: رئيس مجلس بايد ‌بداند ‌تعامل بر ‌وزن تفاعل است
عضو شاخص فراكسيون اصولگرايان مستقل مجلس معتقد است، رئيس مجلس هشتم بايد متوجه باشد كه تعامل بر وزن تفاعل است و تفاعل يعني كار دوسويه. ما مخالف ارتباط يك سويه با دولت آن هم به نام تعامل هستيم، چرا كه در اين فرآيند مجلس زير مجموعه قوه مجريه مي‌شود.
عضو شاخص فراكسيون اصولگرايان مستقل مجلس معتقد است، رئيس مجلس هشتم بايد متوجه باشد كه تعامل بر وزن تفاعل است و تفاعل يعني كار دوسويه. ما مخالف ارتباط يك سويه با دولت آن هم به نام تعامل هستيم، چرا كه در اين فرآيند مجلس زير مجموعه قوه مجريه مي‌شود.

عماد افروغ در گفت‌وگو با مهر، با تأكيد بر اينكه رئيس مجلسي موفق است كه قانون اساسي و روح حاكم بر آن را به خوبي درك كرده باشد، اظهار داشت: رئيس مجلس بايد جايگاه جمهوريت را در جمهوري اسلامي و مردم سالاري را در نظام مردم سالاري ديني درك كرده و اين فرمايش امام را نيز كه برخاسته از مبناي انقلاب اسلامي و فلسفه سياسي او و همچنين قانون اساسي است، با عمق جان باور داشته باشد كه «مجلس در رأس امور است».

وي افزود: رياست مجلس بايد در همه حال از شأن مجلس و جايگاه نمايندگي دفاع كند و تحت هيچ شرايطي از اين جايگاه مبنايي دور نشود. به نظر مي‌رسد فهم اين معنا در اوضاع كنوني، از ضرورتي دوچندان برخوردار است، زيرا به تدريج، جايگاه جمهوريت كه جايگاه مردم و جايگاه نقادي است، بنا به دلايلي تضعيف شده و متأسفانه بنا به دلايلي هيأت رئيسه مجلس هفتم در اين تضعيف جايگاه نقادي، نقش كارسازي داشته است.

عضو شاخص فراكسيون اصولگرايان مستقل مجلس تصريح كرد: اگر قرار است حضور پررنگ مردم را بخواهيم و تن به قواعد و ملزومات اين حضور پررنگ بدهيم، بايد همواره بكوشيم تا مجلس در رأس امور باشد و به سمتي حركت كنيم كه قوه مجريه و قضائيه تابع قوه مقننه باشند.

افروغ درباره ويژگي‌هاي بارز اين جايگاه گفت: حضور يك فرد ملاحظه كار و مصلحت‌گرا و متمايل به باقي ماندن در قدرت به هر قيمتي، در رأس مجلس پسنديده نيست و توصيه نمي‌شود؛ بنابراين، رئيس مجلس در وهله نخست بايد شخصيتي جسور، شجاع، آگاه به قانون اساسي و روح آن داشته باشد. اينكه سابقه نمايندگي يا كار اجرايي در سوابق رئيس مجلس باشد، در فرع اين نكته اساسي قرار مي‌گيرد.

وي آگاهي به آيين‌نامه داخلي مجلس را شرط لازم، اما كافي براي رياست قوه مقننه ندانست و اظهار داشت: رئيس مجلس مي‌تواند با مطالعه دقيق و با مشورت ديگران و با وجود يك هيأت رئيسه قوي، خلأ ناآگاهي به آيين‌نامه را پوشش دهد و براي همين، اين موضوع پذيرفتني نيست كه به نام عدم سابقه نمايندگي يا عضويت تداشتن در هيأت رئيسه شرايطي حاكم شود تا روال سابق تداوم بايد؛ روالي كه به ويژه در دو سال آخر ما را از جايگاه اصلي مجلس كه جايگاه حضور با نشاط در صحنه‌هاي گوناگون اجتماعي، فرهنگي و سياسي است، دور كرده است.

عضو كميسيون فرهنگي مجلس گفت: اگر قرار است براي انتخاب رئيس مجلس از بيرون از آن تصميم گرفته شود يا دخالتي در اين روند صورت گيرد، بدون شك، اين دخالت نافي جايگاه مردم، مردم سالاري و تفكيك قوا و ساختار شناخته شده قانون اساسي است و اختيار اين انتخاب، صرفا از آن نمايندگان مردم است.

نماينده تهران وجود برخي لابي‌ها در اين انتخاب را طبيعي دانست و خاطرنشان كرد: البته وجود رايزني و لابي از بيرون يك واقعيت است، اما در پايان، اين نمايندگان هستند كه برمي‌گزينند و مسئوليت اين انتخاب متوجه خود نمايندگان است. اين مردم هستند كه بايد به دليل انتخاب ضعيف، نمايندگان را مؤآخذه كنند و اگر نمايندگان تشخيص دادند اين لابي‌ها آنقدر شديد و سنگين است كه مسئوليت اين انتخاب را از دوش آنها خارج مي‌كند، بايد فرياد بزنند و اين فرياد، فرياد انقلاب است؛ فرياد يك حضور پررنگ مردمي است.

وي افزود: متاسفانه، در شكل‌گيري مجلس هفتم، بنا به دلايلي شاهد اين حضور پررنگ مورد انتظار نبوديم و علاوه بر اين مدتي است كه حضور پررنگ مردم در برخي صحنه‌ها نيز ديده نمي‌شود كه بدون شك، براي اين مسأله بايد فكري كرد و چاره‌اي انديشيد. اين نبود حضور پررنگ يا عدم كانديداتوري برخي چهره‌هاي شايسته يا به برخوردهاي انقباضي و به دور از سعه صدر از سوي مراجع تعيين و تشخيص صلاحيت برمي‌گردد، يا متوجه برخي خط‌دهي‌ها و بي‌تفاوتي مردم مي‌شود كه بايد براي آن چاره‌اي انديشيد.

افروغ تاكيد كرد: فكر مي‌كنم يكي از اين چاره انديشي‌ها اين است كه مجلس هشتم حضوري مقتدر از خود نشان دهد و در برابر اين تنگ نظري‌ها و لابي‌ها از سوي كانون‌هاي متفاوت و متراكم قدرت و ثروت ايستادگي كند و مسير را براي حضوري پررنگ و چشم گير در انتخابات بعدي فراهم آورد.

اين عضو ارشد فراكسيون اصولگرايان مستقل گفت: رئيس مجلس بايد در نظر داشته باشد كه در تعامل با دولت از يكسويه نگري پرهيز كند و متوجه باشد كه تعامل بر وزن تفاعل است و تفاعل دوسويه است. ما مخالف ارتباط يك سويه به نام تعامل هستيم مخالف اين هستيم كه مجلس زير مجموعه قوه مجريه قرار گيرد، در حالي كه هيچ كدام زيرمجموعه ديگري نيستند و هردو خرده سيستم يك سيستم كلان هستند.

وي تصريح كرد: اگر قرار شود قوه اي زير مجموعه قوه ديگر قرار گيرد، علي‌القاعده قوه مجريه به لحاظ ساختاري استعداد بيشتري براي زيرمجموعه قرار گرفتن دارد، زيرا قوه مجريه بايد مجري مصوبات مجلس باشد، هرچند كه اين حالت هم مطلوب ما نبوده و نيست. اين سخنان را گفتم كه برخي متوجه شوند كه در دو سال آخر مجلس هفتم چه تفسيري از مجلس به دست آمده و به يك معنا مجلس زير مجموعه قوه مجريه قرار گرفته بود كه با توجه به روح قانون اساسي اين استعداد در قوه مجريه براي زير مجموعه شدن به مراتب بيشتر است.

اين استاد دانشگاه يادآور شد: ما مدافع تفكيك قوا هستيم، هر كدام از قوا كار ويژه خود را دارند، اما قوه مقننه در رأس امور است و درك اين معنا، يكي از ضروري ترين مسائل امروز ماست و اي كاش انديشمندان و اصحاب قدرت بيشتر متوجه اين معنا بودند و جلوي تضعيف فزاينده حضور مردمي و وجهه جمهوريت فلسفه سياسي را مي‌گرفتند.

افروغ در پايان تأكيد كرد: وجهه جمهوريت نظام به يك معنا وجهه حضور مردم و وجهه نقادي و نظارت است. اگر براي مردم و به ويژه جوانان اميد مي‌خواهيم، اين اميد با نقادي و نظارت و به يك معنا فرياد همراه است و اگر براي مردم يأس مي‌خواهيم، اين يأس با فقدان نقادي و نظارت و سكوت همراه است؛ بنابراين، اميد با فرياد و يأس با سكوت آميخته است.
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن