واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تشخیص هویت با اسکن عنبیه و شبکیه اگر از خوانندگاه ثابت مجله کامپیوتر باشید حتما سلسله مقالات امنیت و بیومتری را خوانده اید. در این مقاله کمی ساز و کار چگونگی تحلیل داده های بدست آمده از عنبیه و شبکیه برای تشخیص هویت را شرح میدهیم.
شناسایی از روی عنبیهعنبیه در حقیقت یک عضله دایرهای، میان عدسی چشم و پوسته چشم است که از حدود 266 طرح پیچیده مانند چین، نوار و کمان تشکیل شده و آن را به یک عامل شناسایی یکتا و ایدهال برای هر شخص تبدیل میکند.عنبیه از حدود 266 طرح پیچیده مانند چین، نوار و کمان تشکیل شده که آن به یک عامل شناسایی منحصر به فرد تبدیل میکند.
اندازه سوراخ عنبیه که به شدت نور بستگی دارد در تشخیص هویت از روی آن نقش مهمی دارد. از این گذشته، شدت نور باید به اندازهای باشد تا حسگر بتواند همه جزئیات عنبیه را با دقت کافی دریافت کند. سیستم دریافت کننده اطلاعات (یا همان حسگر) از یک دوربین CCD که بدون هیچ مزاحمتی از یک فاصله 10 تا 50 سانتیمتری از چشم عکسهای سیاه و سفید میگیرد تشکیل میشود. یک لامپ مادون قرمز هم چشمه نور است تا عکاسی به نور محیط وابسته نباشد. سیستم دریافت کننده اطلاعات برای تحلیل تصویر، یک شبکه روی آن میگذارد. این شبکه، مرکز عنبیه را مشخص کرده و حاشیههای آن را به دست میآورد. یک الگو ریتم، طرحهای تاریک و روشن عنبیه را به دادههای دیجیتال تبدیل میکند. سپس همین مشخصات دیجیتال در بانک اطلاعاتی ثبت شده یا مورد جستجو قرار میگیرند. پیش از جستجو باید فاصله Hamming مشخص باشد. فاصله Hamming میگوید که دو عدد دودویی در چند بیت با هم تفاوت دارند و هر چه فاصله Hamming کمتر باشد دو عدد ما به هم نزدیکترند.
اسکن شبکیهبا اسکن شبکیه، طرح از وضعیت رگهای آن برای تشخیص هویت بیومتری به دست میآید. این روش هم هیچ تماس و مزاحمتی برای اشخاص ندارد و از یک مکانیزم نوری برای به دست آمدن ویژگیهای بیومتریک بهره میبرد. وضعیت رگها در شبکیه چشم انسان با بالا رفتن سن و بیماری هم تغییر نمیکند و در طبیعت یکتاست. بنابراین، این روش یکی از بهترین گزینههای برای استفاده در سیستمهای تشخیص هویت است.
روش شناسایی از روی شبکیه تقریباً بدون خطاست و میزان خطای آن بسیار جزیی است. از سوی دیگر پایین بودن حجم دادههای مورد استفاده در آن باعث میشود که فشار زیادی به سیستم چه از نظر نگهداری و چه از نظر ذخیرهسازی دادهها وارد نباید. اما این روش کمی برای کاربران مزاحمتهایی دارد. برای نمونه، آنها باید برای تصویربرداری سرخود را در فاصله مشخصی از دوربین نگه دارند و برای مدتی هیچ حرکتی نکنند و همچنین به چشم داشتن عینک در این سیستم مجاز نیست. از دیگر اشکالات آن میتوان به پیچیدگی تجهیزات لازم و در نتیجه گران بودن آنها اشاره کرد. برگرفته از ماهنامه رایانه، شماره 191تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2698]