واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مقایسهای میان سیستمهای بیومتریک در چند روز گذشته، 5 سری مقاله با عنوان های مختلف برای شما قرار دادیم. در این مطلب که آخرین مطلب از سری امنیت و بیومتری می باشد به مقایسه این سیستم ها می پردازیم.
بخوانید: تشخیص هویت با اثر انگشتتشخیص هویت با کف دست و رگهاتشخیص هویت با چهره و تپش قلبتشخیص هویت با اسکن عنبیه و شبکیهتشخیص هویت با صدا، امضا و حالت تایپ در جدول زیر خلاصهای از ویژگیهای مهمترین روشهای شناسایی بیومتریک را میبینید. در این جدول چگونگی کار کرد هر یک از روشها و برتریها و کاستیهای هر کدام آمده. روش چگونگی کار برتریها و کاستیها اثرانگشت اثرانگشت انسانها با هم تفاوت دارد و ویژگی مناسبی برای تشخیص هویت است. برتری: میزان خطای بسیار ناچیز دارد، 1 در میلیون کاستی: مزاحمت برای کاربر نمای2بعدی و3بعدی چهره شناسایی از روی ویژگیهای چهره هر فرد برتری: بیش از ده سال است به کار میرود. کاستی: زیاد بودن حجم دادهها، زمان و هزینه را بالا میبرد. ممکن است برخی کاربران نسبت به نگهداری اطلاعات چهرهشان اعتراض داشته باشند دست در این روش اندازههای فیریکی دست و انگشتان مبنای کار است. برتری: بیش از ده سال است که به کار میرود. کاستی: تفاوت اندازهها در برخی موارد به اندازه کافی نیست. تپش قلب دستگاهی مانند الکترو کاردیوگرام ، تپشهای قلب را ضبط میکند. هنوز در درست بررسی و تحقیق است. عنبیه با کمک نو لیزر یا مادون قرمز تصویر عنبیه برداشته میشود. برتری: بسیار مطمئن با خطای بسیار کم کاستی: هراس کاربران از در معرض نور گذاشتن چشمان خود شبکیه از شبکیه چشم تصویر برداری میشود. برتری: بسیار مطمئن با خطای بسیار کم کاستی: هراس کاربران از در معرض نور گذاشتن چشمان خود صدا تحلیل صدای کاربر برتری: کاربران آن را به سادگی میپذیرند. کاستی: اشکال در یافتن فاصله واژهها و سرعت ادای آنها، پردازش سنگین و سرعت کم نحوه تایپ در این روش ضرب آهنگ ورودی کاراکترها تحلیل میشود. برتری: ارزانی و پذیرش از سوی کاربران کاستی: زمان بررسی زیاد و متغیر بودن ضربه آهنگ کلیدها امضاء یافتن ویژگیهای کلیدی امضاء برتری: پذیرش از سوی کاربران کاستی: زمان بررسی زیاد و متغیر بودن سرعت و حالت امضاء اسکن رگها از رگ های کف دست با نور مادون قرمز تصویربرداری میشود. برتری: برای کاربران مزاحمتی ندارد و به سادگی پذیرفته میشود. کاستی: هزینه و زمان زیاد همانگونه که دیدید شمار سیستمهای شناسایی بیومتریک کم نیست و همه آنها در یک نقطه مشترکند: آنها از ویژگیهای ثابت بدنی و رفتاری برای شناسایی اشخاص استفاده میکنند.
پرکاربردترین روشهای بیومتریک برای تشخیص هویت افراد در حال حاضر، سیستمهایی هستند که دادههای اثر انگشت، ویژگیهای چهره، شبکیه چشم و عنبیه را دریافت کرده و با دادههای موجود در بانک اطلاعاتی مقایسه میکنند. اگر دادهای دریافت شده با درصد قابل قبولی با دادههای مرجع مطابقت داشته باشد، فرد شناسایی خواهد شد. با ورود سیستمهای شناسایی بیومتریک در آینده عمل وقتگیر ورود نام کاربردی و گذر واژه حذف خواهد شد. گذاشتن انگشت روی حسگر با یک لبخند به دوربین کافی است تا اجازه کار با کامپیوتر را به دست بیاورید. افزون بر این، سیستمهای بیومتریک هم صد درصد قابل اعتماد نیستند و همچنان باید نگران عملکرد نادرست یا اختلال در آن باشیم. از همین رو، بهتر است از ترکیب روشهای بیومتریک استفاده کنیم. در بسیاری جاها مانند بانکها، فرودگاهها و درهای ورودی سازمانها مدتهاست از سیستمهای شناسایی از روی اثر انگشت و چهره استفاده میشود. اما در جاهای دیگر سرعت پذیرش بیومتری کمتر است. برگرفته از ماهنامه رایانه، شماره 191تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3736]