تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814682520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نوشيدني هاي مفيد، نوشيدني هاي مضر


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: نوشيدني هاي مفيد، نوشيدني هاي مضر
دوغ هاي ساده و بدون گاز بهترين نوع دوغ است كه بيشترين مصرف را دارد.دوغ كه پايه لبني دارد، به دليل دارا بودن كلسيم و انواع ويتامين ها انواع ريزمغذي هاي مورد نياز بدن را تامين مي كند.
هموطن آنلاين_ حيات هيچ موجود زنده اي بدون آب ميسر نيست. ۷۰ درصد وزن بدن انسان را آب تشكيل مي دهد و بخش عمده اي از مواد مغذي مورد نياز بدن از طريق نوشيدني ها تامين مي شود و فعاليت سيستم هاي حياتي بدن انسان به آب وابسته است. كم آبي مي تواند باعث بروز اختلال در عملكرد صحيح بدن، دفع مواد زائد و تنظيم دما شود.به طور كلي آب لوله كشي تصفيه شده بهترين و سالم ترين نوشيدني براي انسان است و پايه تمام نوشيدني ها محسوب مي شود. در اين مطلب قصد داريم به معرفي انواع نوشيدني ها و ويژگي هاي آن بپردازيم كه اميدواريم مفيد واقع شود.
شير

به طور معمول شير مورد نياز روزانه انسان از گاو تامين مي شود. با مصرف روزانه شير مي توان بخش عمده اي از مواد مغذي ضروري مورد نياز بدن را تامين كرد. علاوه بر آن شير منبع مهمي در تامين پروتئين روزانه نيز به حساب مي آيد به طوري كه نيم ليتر شير ۲۰ تا ۲۵ درصد از كل پروتئين مورد نياز روزانه افراد را تامين مي كند.اما شير انواع بسيار متفاوتي دارد كه بر كيفيت آن تاثير مي گذارد. به نوشته ايسنا شيرهاي كم چرب، معمولي و پرچرب با توجه به نيازهاي تغذيه اي افراد مختلف عرضه مي شود . مقدار چربي استاندارد شير در ايران 2.5 درصد است و شير كم چرب يا پرچرب كمي بيش از اين مقدار چربي كم يا زياد دارد.شير كم لاكتوز: بعضي از افراد به طور طبيعي به قند شير يا لاكتوز حساسيت دارند كه مصرف اين نوع شير به اين دسته از افراد توصيه مي شود. در تهيه اين شير متخصصان با تغيير فرمولاسيون شير، شير كم لاكتوز يا بدون لاكتوز توليد مي كنند.شير غني شده: در فرآيند غني سازي شير يك يا چند ريز مغذي به شير با هدف مصرف آن توسط گروه هاي خاص افزوده مي شود و در هر كشوري بسته به نوع كمبودهايي كه در افراد وجود دارد، نوع و مقدار ويتامين ها يا املاح اضافه شده به شير تعيين مي شود. در كشور ما غني سازي شير با ويتامين D انجام شده است. شير طعم دار: شيرهاي طعم دار با هدف ايجاد تنوع و تطابق با ذائقه مصرف كنندگان مختلف توليد مي شود.رايج ترين افزودني هاي مجاز در شير پودر كاكائو، شكر، كنسانتره يا آب ميوه است.
نوشابه هاي گازدار

نوشابه هاي گازدار تركيبي از آب، مواد رنگي، طعم دهنده و گاز كربنيك يا دي اكسيد كربن خوراكي است و مصرف مستمر آن باعث بروز اختلالات زيادي در فرد مي شود. پوكي استخوان، كهير، عوارض تنفسي، گوارش،افزايش وزن، چاقي، بيماري هاي قلبي- عروقي، پوسيدگي دندان از شايع ترين اختلالاتي است كه در اثر مصرف مداوم نوشيدني هاي گازدار بروز پيدا مي كند.
آب ميوه

آب ميوه به ۲ دسته طبيعي و صنعتي تقسيم مي شود و طبيعي است كه بيشتر آب ميوه هايي كه در بازار وجود دارد از نوع صنعتي است.انواع آب ميوه هاي صنعتي در بسته بندي هاي مختلف و با رنگ هاي متنوع در دسترس مردم قرار دارد كه به دليل سهولت دسترسي و مصرف آسان از آن استقبال مي شود اما مصرف روزانه آن به دليل داشتن شكر زياد ، مواد رنگ دهنده و افزودني و اسانس به هيچ عنوان توصيه نمي شود.در مقابل آب ميوه هاي طبيعي كه در منزل تهيه مي شود و بلافاصله پس از تهيه براي حفظ ارزش غذايي مصرف مي شود، بسيار سالم و مغذي است. نوشيدن آب مركبات كه سرشار از ويتامين C است به جذب آهن در بدن كمك مي كند و نوشيدن آب ميوه هايي كه رنگدانه هاي قرمز يا ارغواني دارد به دليل داشتن آنتي اكسيدان، خطر ابتلا به عوارض قلبي- عروقي و سرطان را كاهش مي دهد.
دوغ

دوغ هاي ساده و بدون گاز بهترين نوع دوغ است كه بيشترين مصرف را دارد.دوغ كه پايه لبني دارد، به دليل دارا بودن كلسيم و انواع ويتامين ها انواع ريزمغذي هاي مورد نياز بدن را تامين مي كند. مصرف يك ليوان دوغ يك چهارم نياز روزانه بدن به كلسيم را برآورده مي كند.در مقابل دوغ هاي ساده و بدون گاز دوغ هاي گازدار و طعم دار وجود دارد كه اگرچه طعم بهتري دارد اما اين گاز ارزش غذايي آن را كاهش مي دهد و پس از مصرف، آزاد شدن گاز CO2 در معده، باعث ناراحتي هاي گوارش مي شود.دوغ هايي با اسانس نعناع يا آويشن براي تشويق به مصرف دوغ مناسب است اما بهترين نوع دوغ كفير است كه حاصل تخمير باكتري پروبيوتيك در شير است.اين ميكروب به سيستم گوارش در هضم غذا كمك شاياني مي كند و در پيشگيري و درمان بسياري از بيماري ها مفيد است. خوب است بدانيد رنگ دوغ بايد سفيد ، سفيد شيري و از نظر طعم و بو مطبوع و فاقد هرگونه طعم و بوي خاصي باشد. توصيه مي شود در صورت تمايل به مصرف دوغ، بهتر است دوغ كفير، دوغ هاي ساده و كم نمك و بدون گاز را انتخاب كنيد.
چاي

يكي از پرمصرف ترين نوشيدني ها در ايران و جهان چاي است.گفته مي شود روزانه بيش از يك ميليارد فنجان چاي در دنيا مصرف مي شود.كافئين، فلوئور، آنتي اكسيدان و تانين موجود در چاي از بروز برخي سرطان ها پيشگيري مي كند اما نكته اين جاست كه مصرف بيش از ۳ فنجان چاي در روز به دليل دريافت كافئين زياد، قند و شكري كه با چاي مصرف مي شود و هم چنين كاهش جذب آهن توصيه نمي شود.چاي سفيد: اين نوع از چاي كه به دليل انجام نشدن فرآيندهاي موسوم در تهيه چاي، رنگ آن سفيد است. بيشترين مقدار آنتي اكسيدان و كمترين مقدار كافئين را دارد.چاي سياه: پرطرفدارترين نوع چاي در جهان است كه در واقع چاي تخمير شده است و به دليل داشتن كافئين در رفع خستگي و خواب آلودگي موثر است. يك فنجان چاي سياه حاوي ۶۰ ميلي گرم كافئين است.چاي سبز: نوعي چاي است كه آنزيم هاي موجود در برگ آن طي فرآيندي غيرفعال مي شود. به همين دليل ميزان آنتي اكسيدان موجود در برگ سبز چاي از برگ سياه چاي بيشتر و خواص درماني آن نيز بيشتر است. اثربخشي چاي سبز زماني است كه روزانه دو فنجان به صورت مستمر مصرف شود.
شربت هاي خانگي

از بهترين نوشيدني ها كه سابقه طولاني در فرهنگ ما دارد شربت هاي خانگي است كه متناسب با هر فصل از آن استفاده مي شود.شربت گلاب، آبليمو، خاكشير، آلبالو، به ليمو، سكنجبين علاوه بر اين كه از نظر مواد مغذي مناسب با فصل تهيه مي شود، بسيار سالم است و جايگزين مناسبي براي آب ميوه هاي صنعتي، نوشابه و دوغ هاي گازدار است. اقبال مردم به مصرف اين نوشيدني هاي خانگي باعث شده است كه انواع صنعتي آن هم به بازار بيايد كه قطعا در صورتي كه مجوز وزارت بهداشت داشته باشد از ساير نوشيدني هاي صنعتي بهتر است اما توصيه مي شود انواع خانگي آن به ويژه كم شيرين تهيه و مصرف شود.
ماءالشعير

از جوشاندن جو در آب مايعي به دست مي آيد كه آن را ماءالشعير مي نامند. اين مايع بدون الكل خنك كننده و حاوي املاح و ويتامين هاي مفيد براي بدن است. ازجمله خواص اصلي اين نوشيدني انواع ويتامين Bاست. دكتر مسعود كيمياگر متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه تهران درباره اين نوشيدني مي گويد: بدون شك ماءالشعير از نوشابه هاي گازدار مفيدتر و خواص آن بيشتر است. اما از نظر دريافت كالري تفاوت چنداني با نوشابه ندارد؛ يعني كساني كه نگران اضافه وزن و چاقي هستند همان قدر كه بايد از خوردن نوشابه پرهيز كنند بايد از مصرف ماءالشعير هم اجتناب ورزند. خواص اصلي ماءالشعير در تخمير جو نهفته است و به همين دليل نسبت به نوشابه ارجحيت دارد.اما متاسفانه در حال حاضر روند صنعتي شدن باعث شده است كه تخمير به شكل سنتي انجام نشود بنابراين از عصاره مالت استفاده مي شود كه خواص آن از ماءالشعير اصلي كه در آن تخمير واقعي انجام مي شود كمتر است.دكتر كيمياگر درباره ميزان مصرف ماءالشعير با توجه به استقبال مردم از اين نوع نوشيدني توضيح مي دهد: به طور كلي مصرف بيش از يك تا ۲ ليوان اين نوع نوشيدني توصيه نمي شود و تفاوت چنداني بين ماءالشعير با طعم هاي مختلف وجود ندارد و همه آن ها از نظر كالري يكسان است.مايعات به طور كلي براي رفع تشنگي و نياز دستگاه هاي مختلف بدن به آب و املاح مصرف مي شود. اما مصرف ماءالشعير براي مبتلايان به بيماري هاي كليوي و مبتلايان به يبوست بيشتر توصيه مي شود. هر چند متخصصان تغذيه همواره بر تنوع تاكيد مي كنند و اصرار دارند كه نوشيدني هاي متنوع بايد در برنامه غذايي افراد گنجانده شود.اين متخصص تغذيه درباره نوشيدني ماءالشعير بين غذا مي گويد: گفته مي شود كه با خوردن مايعات هنگام غذا خوردن شيره معده رقيق مي شود در صورتي كه چنين نيست و دستگاه گوارش روزانه ۲ ليتر مايع ترشح مي كند.بنابراين خوردن يك ليوان مايعات همراه غذا مشكلي به وجود نمي آورد.آن چه مهم است اين نكته است كه دستگاه گوارش از ناحيه دهان تا معده سرد و گرم نشود و دندان ها و محيط دستگاه گوارش ناگهان در معرض غذاي بسيار داغ يا نوشابه بسيار سرد قرار نگيرد.هم چنين دكتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه درباره تاثير مثبت نوشيدن ماءالشعير براي مبتلايان به اختلالات گوارشي مي گويد: هيچ مدرك و مستند علمي براي اين مسئله وجود ندارد و اين تبليغات شركت هاي توليدكننده ماءالشعير است كه براي بازاريابي و فروش محصولات خود اقدام به انتشار چنين اخباري مي كنند. وي تاكيد مي كند: مصرف ماءالشعير به دليل دارا بودن مخمر و گروه ويتامين هاي B بسيار مفيد است اما گاز و شكر و تركيبات كربوهيدراتي آن براي مصرف كننده اي كه در درازمدت آن را استفاده مي كند، مضر است بنابراين مصرف متعادل ماءالشعير توصيه مي شود.

جمعه|ا|18|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن