تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806681510




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هجرت پيامبر از مكه به مدينه، فصل جديدي از تاريخ اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هجرت پيامبر از مكه به مدينه، فصل جديدي از تاريخ اسلام
تهران - مسلمانان تا قبل از هجرت پيامبر اسلام (ص) از مكه به مدينه، از قدرت اجتماعي و سياسي برخوردار نبودند؛ اما پس از اين هجرت فصل جديدي از تاريخ اسلام آغاز شد.


پس از هجرت رسول خدا (ص ) به مدينه، بلافاصله دولت اسلامي تشكيل شد و با سرعت فراواني در تمام بخش ها پيشرفت كرد و هجرت پيامبر (ص) و ديگر مسلمانان به مدينه، موجب شد كه اسلام از خطر نابودي در محيط خفقان آور مكه نجات يابد.

پس از اينكه گروهي از مردم مدينه در پيمان عقبه دوم با پيامبر (ص ) عهد بستند كه از جان ايشان حفاظت كنند، آزارها و فشارهاي مشركان بر مسلمانان مكه افزايش يافت. به همين علت پيامبر(ص ) آنان را به هجرت به مدينه فرمان داد.

آنان در گروه هاي چندنفره و برخي به صورت فردي، مخفيانه و آشكارا به مدينه هجرت كردند. قريش احساس خطر كرد و منافع خويش را در معرض تهديد مسلمانان ديد. به همين دليل 40 نفر از بزرگان قريش در محلي به نام دارالندوه (محل برپايي جلسات مشورتي بزرگان مكه ) گرد هم آمدند و پيشنهادهايي را مطرح كردند كه در نهايت اين پيشنهاد پذيرفته شد كه از هر قبيله، مردي دلاور انتخاب شود و سپس به اتفاق، با شمشيرهايشان شبانه بر پيامبر (ص ) حمله كنند و او را در بستر، به قتل برسانند و زمان اجراي نقشه، شب اول ربيع الاول مقرر شد.

حضرت علي (ع) درباره چگونگي اطلاع يافتن پيامبر (ص ) از نقشه مشركان فرمودند: جبرئيل بر پيامبر (ص ) نازل شد و او را از نقشه، آگاه ساخت. همچنين او را از شبي كه آنان گرد هم مي آيند و از ساعتي كه بر بسترش هجوم مي آورند، خبر داد. سپس جبرئيل پيامبر (ص) را به بيرون رفتن از خانه به سوي غار در وقت معين، فرمان داد.

كفار قريش براي اجراي نقشه قتل پيامبر (ص ) شبانه خانه او را محاصره كردند و صبح دم يورش بردند اما حضرت علي (ع) را در بستر رسول خدا (ص ) يافتند و آن زمان بود كه از هجرت پيامبر مطلع شدند. آنها تمام توان و امكانات خود را براي يافتن پيامبر (ص ) به كار گرفتند. تنها ابوجهل يكصد شتر با ارزش را به عنوان جايزه يابنده پيامبر (ص ) يا خبردهنده از مخفيگاه ايشان، قرار داد.

قريشيان از بهترين ره ياب آن ناحيه كه "ابوكرزه" نام داشت استفاده كردند. او رد پاي پيامبر (ص ) را تا غاري كه آن بزگوار در آن بود، دنبال كرد اما كفار با ديدن تار تنيده بر دهانه هاي غار و لانه كبوتر در پايين آن، از رفتن به درون آن صرفنظر كردند و اين چنين جان پيامبر (ص) از خطر مصون ماند. كفار سه روز در پي آن حضرت بودند و چون او را نيافتند، از جست وجو دست كشيدند.

از جمله دلايلي كه موجب شد تا پيامبر اسلام (ص ) مدينه را هجرتگاه خويش برگزيند؛ مي‌توان به مواردي چون پيوند فاميلي آن حضرت با برخي از قبيله هاي مدينه، موقعيت جغرافيايي مدينه، آباداني و ثروت شهر مدينه و آمادگي ذهني مردم مدينه براي پذيرش رسالت ايشان اشاره كرد.

در حدود سال هفدهم هجري بنا به دلائل مختلف، خليفه دوم تصميم گرفت تا براي تاريخ اسلام مبدايي قرار دهد. وقتي اين موضوع در ميان افراد مختلف مطرح شد هر يك پيشنهادي دادند، عده اي تولد پيامبر (ص)، گروهي بعثت و گروهي ديگر وفات آن حضرت را به عنوان مبدا تاريخ پيشنهاد دادند، در اين ميان اميرالمومنين (ع) پيشنهاد داد كه تاريخ هجرت رسول اكرم (ص ) به مدينه مبنا قرار گيرد كه همين نظر نيز مورد پذيرش قرار گفت.

فراهنگ ** 1003 **1588

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30779464

چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن