تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806886559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كيميايي به نام هماهنگي!


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كيميايي به نام هماهنگي!
سينما و تلويزيون > تلويزيون - بنفشه محمودي:
شما هم به‌عنوان يك بيننده مجموعه‌هاي تلويزيوني، داستان حيدر خوش مرام را به ياد داريد. حسن فتحي با ساختن مجموعه تلويزيوني «شب دهم»، با متني فاخر و بازي‌هايي روان، در حقيقت در تلويزيون به «شبيه خواني» اداي دين كرد؛ ميراثي كه امسال در فهرست ميراث معنوي يونسكو به ثبت رسيد.

اين مجموعه با دستمايه قرار دادن نمايش آييني شبيه‌خواني توانست در ذهن‌ها ماندگار شود و پس از گذشت 10سال همچنان بي‌بديل باقي بماند.

در روزهايي كه در تعزيه‌ها، اشقياخوان با تلفن همراهش حرف مي‌زند و ميكروفون را با امام خوان دست به دست مي‌كند، در روزگاري كه دسته‌هاي عزاداري به كوبش بي‌برنامه طبل‌ها و صداي نوحه‌خوان‌هاي آموزش‌نديده‌اي بسنده مي‌كنند كه تقليدهاي بي‌مايه‌اي از ترانه‌هاي موسيقي پاپ ارائه مي‌دهند و در روزگاري كه رسانه‌اي مانند تلويزيون در ماه محرم به پخش چند تله فيلم سرهم‌بندي‌شده بسنده مي‌كند، براي شبيه‌خواني، اين ميراث معنوي در خطر چه مي‌توان كرد؟

شب دهم در ميان خيل انبوه مجموعه‌هاي تلويزيوني مناسبتي، قطره‌اي ميان دريا بود؛ قطره‌اي كه گرچه هنوز خاطره‌اش برجاست اما ميان آب‌بستن‌هاي رايج به مجموعه‌هاي تلويزيوني بعضا پرخرج، گم و ناپيدا شده است. سؤال اين است كه چرا با وجود صرف هزينه‌هاي گزاف، تلويزيون در قبال زنده نگه داشتن آيين‌هايي همچون شبيه خواني مسئوليتي احساس نمي‌كند؟ حسن فتحي در گفت‌وگويي با خبرگزاري مهر در پاسخ به اين سؤال كه چرا در طول اين سال‌ها مجموعه ماندگاري در ماه محرم از تلويزيون پخش نشده، گفته است: مسئله به‌خاطر بداقبالي ماست. البته من خوشحال نيستم و به‌خودم نمي‌بالم كه چرا بعد از اينكه مجموعه شب دهم را ساختم، مجموعه ماندگار ديگري در ماه محرم ساخته نشده است. نمي‌دانم دليل اين اتفاق چيست اما اين مسئله خوشحالم نمي‌كند.

اين مسئله ديگراني را هم كه قلبشان براي زنده نگه داشتن شبيه خواني مي‌تپد، خوشحال نمي‌كند. به‌نظر مي‌رسد كه مسئولان سيما به‌جاي صرف هزينه براي ساخت مجموعه‌هاي مناسبتي كم‌مايه و ادامه لج بازي با سينماي ايران و توليد انبوهي از تله فيلم‌هاي سطح پايين، مي‌توانند در هر سال تنها براي ساخته شدن يك مجموعه تلويزيوني با كيفيت به مناسبت ماه محرم سرمايه‌گذاري كنند. از اين طريق مي‌توان به زنده ماندن آيين‌هاي عاشورايي و به‌ويژه شبيه‌خواني، اندكي اميدوارتر شد.

درست است كه تلويزيون، به‌دليل سر و كار داشتن با مخاطب انبوه و تاثيرگذاري تقريبا تضمين شده، مي‌تواند سهم بزرگي در زنده نگه‌داشتن آيين‌هايي همچون شبيه‌خواني داشته باشد اما به‌نظر مي‌رسد اين ميراث معنوي به انجام كاري بيش از اين نياز دارد. داوود فتحعلي‌بيگي از مديران انجمن تعزيه و يكي از مسئولان تهيه پرونده ثبتي اين ميراث معنوي، در گفت‌وگويي با روزنامه همشهري گفته است كه متوليان فرهنگي مي‌توانند با در نظر گرفتن مكاني دائمي براي اجراي نمايش‌هاي آييني نظير شبيه‌خواني، براي زنده نگه داشتن اين آيين‌ها تلاش كرده و همچنين به جذب گردشگر هم توجه كنند.

به‌نظر مي‌رسد به كار بستن اين پيشنهاد در كنار توجه به نقش رسانه‌اي مانند تلويزيون، مي‌تواند اين آيين را از خطراتي كه آن را تهديد مي‌كند، دور نگه دارد و حتي اگر نتواند آن را به شكوه دوران تكيه دولت برگرداند - كه مسلما نمي‌تواند - لااقل جلوي از بين رفتن آن را خواهد گرفت.

دستيابي به اين مهم، عزم جزم مي‌خواهد و هماهنگي ميان متوليان فرهنگي؛ و اين كيميايي است كه ظاهرا هنوز كسي به فرمول آن دست پيدا نكرده است!

دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن