تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815303568




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شوراي نظارت بر صدا و سيما نبايد به شوراي مديريت اين سازمان تبديل شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شوراي نظارت بر صدا و سيما نبايد به شوراي مديريت اين سازمان تبديل شود
تهران - نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس گفت: افزايش اختيارات شوراي نظارت بر صدا و سيما نبايد به نحوي باشد كه شورا را درگير مسايل اجرايي اين سازمان كند.


"سيداحمدرضا دستغيب" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا،به بررسي طرح نظارت بر اداره صدا و سيما در كميسيون فرهنگي مجلس اشاره كرد و افزود: هدف از ارايه اين طرح تبيين يك قانون جامع و كامل درباره نظارت بر اداره اين سازمان است.

نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي افزود: اداره صدا و سيما و نظارت بر آن بر اساس قوانين پراكنده، آيين نامه ها و مصوباتي از مجلس و مجمع تشخيص مصلحت نظام انجام مي شود و ضروري است كه اين قوانين تجميع و به صورت منسجم و يكپارچه ارايه شود.

دستغيب مهمترين دستاورد طرح نظارت بر صدا و سيما را تجميع قوانين موجود درباره اين سازمان و ارايه تعريفي درست درباره كاركرد اين رسانه دانست و گفت: با تصويب نهايي اين طرح خط مشي صدا و سيما و نحوه اداره و نظارت بر آن نيز مشخص مي شود.

عضو كميسيون فرهنگي مجلس يادآورشد كه اين طرح برخي از خلاءهاي قانوني فعلي درباره اداره سازمان صدا و سيما را نيز برطرف خواهد كرد.

** نظارت بر صدا و سيما بايد طبق قانون اساسي باشد

نايب رييس اول كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به اصل 175 قانون اساسي كه نحوه انتخاب رييس و اعضاي شوراي نظارت بر اين سازمان را مشخص كرده است، افزود: قانون اساسي مديريت اين سازمان را به عهده يك نفر نهاده است و تعيين شوراي نظارت بر صدا و سيما به اين خاطر صورت گرفته تا اين شوراي نظارتي به شورايي مديريتي تبديل نشود.

بر اساس اصل 175 قانون اساسي عزل و نصب رييس سازمان صدا و سيما از اختيارات مقام رهبري است و شورايي متشكل از نمايندگان سه قوه (هر كدام دو نفر) بر آن نظارت دارند.

دستغيب توضيح داد: برخي از اعضاي شوراي نظارت بر صدا و سيما به دنبال نظارتي فراتر از آنچه كه قانون اساسي در اين زمينه لحاظ كرده است، هستند و مي خواهد اين نظارت از به صورت "نظارت از مبدا" باشد.

وي افزود: در صورت تصويب اين نوع نظارت، برنامه هاي صدا و سيما پيش از اجرا بايد مورد نظارت قرار گيرند كه به نظر مي رسد اين روند مغاير با روح كلي قانون اساسي است و شوراي نظارت بر صدا و سيما را به يك شوراي اجرايي تبديل مي كند.

نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: شوراي نظارت بر صدا و سيما بايد ناظر بر روند كلي عملكرد اين سازمان و اجراي خط مشي هاي ترسيم شده رهبر معظم انقلاب اسلامي براي صدا و سيما باشد.

دستغيب با تاكيد بر اينكه شوراي نظارت بر صدا و سيما نبايد به مسايل اجرايي ورود كند، افزود: در برخي از مواد طرح نظارت بر اداره صدا و سيما حتي اختياراتي از جمله صدور مجوز براي توليد سريال هاي الف ويژه داده شده است كه اين به معني ورود شوراي نظارت به امور اجرايي سازمان است.

نايب رييس اول كميسيون فرهنگي مجلس گفت: اگر به دنبال نظارت كارآمد و موفق بر صدا و سيما هستيم بايد بر اصول تعيين شده براي اين سازمان و خروجي آن نظارت كنيم.

وي افزود: با توجه به تركيب اعضاي شوراي نظارت و دلمشغولي هايي آنان در ديگر سمت هاي كشور، آنان نمي توانند تمامي برنامه ها و اقدامات اين سازمان را رصد كنند.

دستغيب ادامه داد:طرح نظارت بر اداره صدا و سيما همچنان در دستور كار اين كميسيون قرار دارد و كارگروهي كه مكلف به بررسي مواد مورد اختلاف صدا و سيما با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است، هفته آينده گزارش نهايي خود را در اين زمينه به كميسيون ارايه مي كند.

دستغيب تاكيد كرد: هرچند كميسيون فرهنگي مجلس مي خواهد پيشنهاد بررسي اين طرح در قالب اصل 85 قانون اساسي را به صحن علني مجلس ارايه كند اما با توجه به اهميت موضوع و علاقه مندي نمايندگان براي مشاركت در بررسي و تصويب اين طرح، بعيد است كه مجلس با اين تقاضا موافقت كند.

بر اساس اصل 85 قانون اساسي، مجلس مي تواند در موارد خاص تصويب برخي طرح ها و لوايح را به كميسيون هاي تخصصي خود واگذار كند كه در اين صورت مدت اجراي آزمايشي اين موارد در صحن علني مجلس به راي گذاشته مي شود.

فراهنگ** 2025

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30747837

چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن