تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على هرگاه عالِم با تقوا و توبه كار نباشد، موعظه اش از دل مردم مى لغزد همچنانكه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814751463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جايزه پروين 16 برگزيده و 2 تقديري دارد


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: جايزه پروين 16 برگزيده و 2 تقديري دارد
از ميان 4 هزار و 707 عنوان كتاب سال هاي 84 تا 86 كه مناسب داوري تشخيص داده شدند، سرانجام 18 اثر به مرحله نهايي جايزه پروين اعتصامي راه يافتند كه شامل 16 برگزيده و 2 تقدير است.
نشست خبري سومين جايزه ادبي پروين اعتصامي يكشنبه يازدهم اسفند با حضور محسن پرويز معاون فرهنگي وزير ارشاد و محمدعلي رمضاني فراني مدير اداره كتاب اين وزارتخانه در سراي اهل قلم برگزار شد.
پرويز در ابتداي اين نشست گفت: جشنواره پروين مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي است و يكي از دو جايزه اي است كه در كنار جايزه جلال آل احمد طي دو سال اخير توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوب و توسط وزارت ارشاد انجام شده است.
وي عنوان كرد: جايزه جلال حيطه عامي را در برمي گيرد و خانم ها و آقايان مي توانند در آن شركت كنند، اما جشنواره پروين كه با پيگيري هاي اوليه خانم نوبخت در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد آثار نويسندگان خانم را هم در حوزه كودك و نوجوان و هم در حوزه بزرگسال مورد بررسي قرار مي دهد.
معاون فرهنگي وزير ارشاد اساسنامه جايزه پروين را شبيه جايزه جلال دانست و بيان داشت: در جايزه پروين ما يك هيات امنا داريم كه رئيس آن وزير ارشاد و معاون اين وزارتخانه هم دبير آن است.
پرويز ادامه داد: بانوان نماينده برخي از وزارتخانه هاي مرتبط مثل وزارت آموزش و پرورش، وزارت آموزش عالي، وزارت ارشاد و سازمان صدا و سيما ساير اعضاي هيات امنا را تشكيل مي دهند.
وي هيات علمي را در رده بعدي هيات امنا قرا رداد و گفت: هيات علمي جايزه پروين شامل پنج نفر از صاحب نظران و اساتيد دانشگاه و رشته هاي مرتبط است كه توسط هيات امنا انتخاب مي شوند و هيات علمي بر روند داوري آثار نظارت مي كند.
به گفته پرويز، دبير علمي جايزه كتاب سال، دبير هيات علمي نيز محسوب مي شود و بايد روند داوري را زير نظر داشته باشد و بر كميته هاي داوري نظارت كند.
دبير هيات امناي جايزه پروين اين جايزه را فضلي براي بانوان دانست و گفت: ميزان جايزه پروين طبق مصوبه 25 سكه بهار آزادي براي برگزيدگان و 5 سكه بهار آزادي براي تقديري هاست كه امسال اهدا مي شود.
پرويز خاطرنشان كرد: از آنجا كه تعيين جايزه بر عهده هيات امناست در آخرين جلسه، معاونت فرهنگي وزارت ارشاد پيشنهاد داد كه از دوره بعد 30 سكه به برگزيدگان و 10 سكه به افراد شايسته تقدير اهدا شود.
محمدعلي رمضاني فراني دبير علمي جايزه پروين نيز شعر، ادبيات داستاني، ادبيات نمايشي، ادبيات كودك و نوجوان و پژوهش هاي ادبي را گروههاي پنج گانه اين جايزه طبق اساسنامه دانست.
وي عنوان كرد: ما در اين پنج گروه با اقسام توليدات شامل تاليف، ترجمه، تصحيح و تحقيق مواجه هستيم كه گروه كودك و نوجوان از هم تفكيك شد و در گروه شعر هم اين تفكيك در حوزه شعر نو و شعر كلاسيك صورت گرفت.
وي كار بعدي هيات علمي را تعيين داوران عنوان و تصريح كرد: از بين نويسندگان، اهل نظر و اساتيد دانشگاه با تنوع خاص داوران مشخص شدند.
وي از طراحي و تصويب برگه هاي داوري سخن گفت و افزود: در اين دوره از جايزه پروين سه سال كتاب مورد داوري قرار گرفت و كتاب هاي سال هاي 84، 85 و 86 بررسي شد.
رمضاني فراني اضافه كرد: جايزه پروين دوسالانه است اما به خاطر فاصله اي كه بين دوره قبل و اين دوره بود و به خاطر اينكه نمي خواستيم كتاب هاي منتشر شده در سال 84 از داوري خارج شود و حقي از كسي ضايع نشود استثنائا اين دوره آثار سه سال را بررسي كرديم.
مدير اداره كتاب وزارت ارشاد گفت: 4 هزار و 707 عنوان كتاب مناسب براي داوري تشخيص داده شد كه طي دو مرحله بررسي شد.
رمضاني فراني بيان داشت: از اين ميان، 283 عنوان كتاب وارد مرحله دوم شد كه هر يك از اين كتاب ها توسط حداقل سه داور مطالعه شدند.
وي ادامه داد: با ميانگين صرف 10 ساعت براي ارزيابي هر كتاب 8 هزار و 490 نفر ساعت داوري براي انتخاب آثار صرف شد و در نهايت 18 عنوان كتاب به مرحله نهايي رسيدند كه 16 عنوان برگزيده و دو عنوان شايسته تقدير هستند. دبير جايزه هاي كتاب سال، كتاب فصل، جلال آل احمد و پروين اعتصامي تاكيد كرد: در جايزه پروين از يكي از پيشكسوتان تقدير خواهد شد كه در اين دوره از طاهره صفارزاده تقدير مي شود.
رمضاني فراني افزود: در ميان كساني كه موفق شدند فرهنگ و ادبيات فارسي را به زبان هاي ديگر ترجمه و به كشورهاي ديگر معرفي كنند يك نفر نيز تقدير خواهند شد كه امسال از ندا حصون از كشور سوريه كه بيش از 30 مقاله درباره ادبيات فارسي دارد تقدير مي شود.
از ميان 18 اثر راه يافته به مرحله نهايي 8 عنوان در حوزه كودك و مابقي در حوزه بزرگسال است; ضمن اينكه در ميان عناوين راه يافته به مرحله نهايي 4 پژوهش و 2 پايان نامه نيز به چشم مي خورد.
مراسم پاياني سومين دوره جايزه ادبي پروين اعتصامي صبح روز سه شنبه 13 اسفندماه از ساعت 10 تا 12 در تالار وحدت تهران برگزار مي شود.

يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن