تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815745802




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كاهش بيماري قلبي با هورمون درماني


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: كاهش بيماري قلبي با هورمون درماني
به گفته دكتر صارمي، درمان جايگزيني هورموني يكي از مسايل عمده در مراقبت هاي بهداشتي زنان پس از بروز يائسگي است.
جام جم آنلاين: يافته هاي پژوهش انجام شده نشان مي دهد، هورمون درماني در زنان يائسه سبب كاهش چربي بد خون و در نتيجه كاهش ريسك بيماري هاي قلبي- عروقي شده است.

به گزارش روابط عمومي پژوهشكده صارم، دكتر ابوطالب صارمي با اعلام اين خبر، افزود: با شروع يائسگي، تغييراتي روي ليپيدها و ليپوپروتئين هاي سرم خون ايجاد مي شود كه از جمله مي توان به كاهش چربي خوب خون، افزايش كلسترول، چربي بد و تري گلسيريد (چربي مفيد خون) اشاره كرد كه اين عوامل از فاكتورهاي خطر گرفتگي شريان هاي قلبي (آترواسكلروز) به شمار مي روند.

وي با اشاره به اينكه از مهم ترين عوارض يائسگي، عوارض قلبي- عروقي زنان است، تصريح كرد: بيماري هاي قلبي- عروقي از علل اصلي مرگ و مير زنان در سنين يائسگي به شمار مي رود.

دكتر صارمي افزود: براساس اين پژوهش كه روي 44 خانم يائسه صورت گرفت، مشخص شد، ناقل پروتئيني كلسترول و تري گلسيريدها پس از جذب از روده ها توسط هورمون درماني افزايش مي يابد كه اين امر موجب پيدايش آثار حفاظتي استروژن عليه بيماري هاي قلبي- عروقي مي شود.

وي هدف از اين پژوهش را نقش هورمون درماني در ميزان چربي هاي خون و در نتيجه ريسك بيماري هاي قلبي- عروقي در خانم هاي يائسه عنوان كرد و گفت: در اين پژوهش زنان يائسه مراجعه كننده در بيمارستان صارم در دو نوبت (پيش از درمان و شش ماه پس از درمان) از نظر فاكتورهاي ليپيدي (چربي خون) و ليپوپروتئين ها و فاكتورهاي آتروژنتيك مورد ارزيابي قرار گرفتند.

رييس پژوهشكده صارم افزود: در مرحله نخست 44 خانم يائسه مورد آزمايش قبل از درمان قرار گرفتند كه از اين تعداد تنها 18 نفر شش ماه پس از درمان مراجعه كردند و پنج نفر از آنان بدون درمان، تنها آزمايش هاي نوبت دوم را تكرار كردند. تنها يك نفر كه با مصرف داروهاي كاهنده چربي خون درمان شده بود از تحقيق حذف شد.

وي با اشاره به اينكه سن متوسط يائسگي بين 50 تا 52 سالگي است، اظهارداشت: پس از يائسگي ميزان توليد استروژن ها توسط تخمدان ها بسيار جزئي است و اين كمبود با عوارضي همچون عوارض رواني، عوارض تحليل رفتن اندام ها، پوكي استخوان و عوارض قلبي- عروقي همراه است. از مهم ترين عوارض يائسگي مي توان به پوكي استخوان و عوارض قلبي- عروقي اشاره كرد.

علت اكثر بيماري هاي قلب و عروق، آتروسكلروز (شريان هاي قلبي) عروق بزرگ است. در نتيجه آتروسكلروز جدار شرائين سخت و تنگ شده و خون رساني به عضله قلب كاهش مي يابد كه اين خود سبب دردهاي قفسه سينه مي شود. حال اگر اين كاهش جريان خون ادامه يابد تا خون رساني قطع شود، سكته قلبي رخداده و موجب مرگ مي شود.

به گفته دكتر صارمي، درمان جايگزيني هورموني يكي از مسايل عمده در مراقبت هاي بهداشتي زنان پس از بروز يائسگي است.

براساس مطالعات انجام شده، استروژن درماني تا 50 درصد ريسك بيماري قبلي را در زنان يائسه كاهش مي دهد و امروزه پيشگيري از بيماري هاي قلبي- عروقي به عنوان عمده ترين فايده هورمون درماني محسوب مي شود.

وي افزود: بر اساس پژوهش هاي انجام شده، افزايش سطح تري گلسيريد بيش از 15 ميلي گرم در دسي ليتر با ايجاد تغييرات آتروژنيك ذرات LDL (چربي بد خون) رابطه قوي دارد كه ريسك بيماري كرونري قلب را سه برابر افزايش مي دهد.

در بررسي هاي اپيدميولوژيك، وجود يك ارتباط معكوس بين مقدار HDL (چربي مفيد خون) و شيوع آترواسكلروز ثابت شده است.

نسبت كلسترول توتال به كلسترول ليپوپروتئين سنگين، پيشگويي كننده بسيار خوبي براي بيماري كرونر است و چگونگي بالا رفتن ريسك بيماري كرونر در افراد بين 50 تا 95 سالگي را با افزايش اين نسبت نشان مي دهد.

رييس پژوهشكده صارم گفت: با وجود همه گير بودن تغييرات زندگي در يائسگي و جمعيت رو به افزايش زنان يائسه، اهميت جسمي و روان شناختي اين موضوع در سال هاي اخير مورد توجه قرار گرفته است.

دكتر صارمي افزود: با توجه به اينكه ميزان چربي هاي سرم تا حدود زيادي بسته به وضع تغذيه، وضعيت ژنتيكي و نحوه زندگي افراد است و با توجه به اينكه بيشتر تحقيقات در اين زمينه در كشورهاي غربي انجام شده و در كشور ما تحقيق قابل توجهي در اين زمينه به ثبت نرسيده، نتايج اين تحقيق علاوه بر تعيين اثر هورمون درماني بر چربي هاي سرم مي تواند با آموزش زنان در مورد علايم و عوارض يائسگي و برشمردن نكات طبيعي و غير طبيعي بيماري نيز مفيد باشد.

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن