واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه در آتش وخون/ رژيم صهيونيستي براي نسل كشي در نوارغزه ازبمب فسفري استفاده ميكند
سياسي. فسفر. غزه
از: خسرو محمدي
تهران - رژيم صهيونيستي در حالي از بمبهاي فسفري براي نسل كشي در نوار غزه استفاده ميكند كه بر اساس معاهده ۱۹۸۰ژنو نبايد از بمب فسفري سفيد به عنوان سلاح در مناطق غير نظامي استفاده كرد.
به گزارش روز سه شنبه گروه صوتي و تصويري ايرنا، رژيم صهيونيستي در استفاده از بمب فسفري سفيد به عنوان سلاح سابقه طولاني دارد و گزارشهاي منطقهاي و بينالمللي از استفاده اين سلاح در جنگ ۳۳روزه با لبنان از سوي اين رژيم حكايت دارد.
استفاده از اين سلاح در نوار غزه كه منجر به آتش سوزي و تنگي نفس ساكنان اين منطقه شده است، امدادرساني به مجروحان را به دليل دود غليظ ناشي از انفجار بمبهاي فسفري ناممكن ساخته است.
بمبهاي فسفري به هنگام استفاده دود غليظي ايجاد ميكنند كه به نظاميان اجازه ميدهد به هدف نزديك شوند.
با وجود انكار مقامهاي رژيم صهيونيستي، شواهد بسياري از كاربرد فراوان مواد شيميايي در بمبهاي شليك شده از سوي ارتش اين رژيم به نوار غزه حكايت دارد.
تصاويري كه از بمبارانهاي غزه گرفته شده و آثار به جا مانده بر روي بدن شهدا ومجروحان سندي بر استفاده رژيم صهيونيستي از تسليحات حاوي فسفر سفيد است.
تكههاي در حال سوخت در محلههاي غزه نيز همان فسفر سفيد است كه در معرض هوا شعله ور ميشود و علاوه بر توليد حرارت شديد، گاز سمي ايجاد ميكند كه آسيب شديدي به دستگاه تنفس ميزند.
از اين سلاح همچنين در حملات اخير نيروهاي انگليسي و آمريكايي به عراق به ويژه در سال ۲۰۰۳استفاده شد. استفاده از اين سلاح در عراق به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
آمريكا در جنگ با ويتنام نيز به طور گسترده از اين سلاح استفاده كرد. ارتش آمريكا در نوامبر ۲۰۰۴در فلوجه عراق نيز از فسفر سفيد براي وادار كردن افراد مسلح به خروج از مخفيگاهشان استفاده كرد.
نخستين بمبهاي فسفري در سال ۱۹۱۶توسط انگليس توليد شد. اين بمب در جريان جنگ جهاني دوم توسط نظاميان آمريكايي و نيروهاي كشورهاي مشترك المنافع و نيز ژاپن به كار گرفته شد.
مارك گارلاسكو تحليلگر نظامي از ديده بان حقوق بشر با تاكيد بر اينكه اين بمبها ساخت آمريكا است، گفته است: من شاهد گلوله باران جباليا با بمب هاي فسفري بودم. ارتش اسرائيل با توپهاي ۱۵۵ميليمتري خود گلولههاي حاوي فسفري سفيد را بر سر مردم ميريزد.
گارلاسكو با بيان اينكه استفاده از اين سلاحها براي آسيب زدن به غيرنظاميان ممنوع و غيرقانوني است، افزود: رابط سازمان ناظر حقوق بشر در غزه به علت خطر انفجارهاي فسفري نتوانسته خود را به مناطق بمباران شده برساند و عمق فاجعه را گزارش كند.
بمب فسفري خطرهاي فراواني بر محيط زيست و انسان تا سالها بعد بر جاي مي گذارد.
بمب فسفري حاوي فسفر سفيد است كه ماده شمعي شفاف و سفيد مايل به زرد مي باشد. بوي آن شبيه بوي سير است و از فسفات ساخته ميشود.
بمبهاي فسفري پس از انفجار در خاك، اعماق رودخانهها و درياها و موجودات دريايي همچون ماهيها و سلامت محيط زيست و انسان را تهديد ميكنند.
هنگام انفجار بمبهاي فسفري، فسفر متصاعد شده با اكسيژن تركيب شده و ابرهايي از دود غليظ سفيد و گازهاي شعله ور منتشر ميشود.
تماس اين گازها و فسفر با بدن انسان موجب سوختگيهاي شديد و مهلك ميشود و آسيبهاي شديدي به دستگاه تنفس، كبد، كليه و قبل وارد ميكند.
سوختگي با فسفر معمولا از نوع درجه ۲يا ۳است و تا هنگامي كه فسفر از روي محل تماس برداشته نشود، به سوزاندن ادامه ميدهد و رسيدن اين ماده به استخوان مسالهاي عجيب نيست.
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]