تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804148711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تازه‌هاي نشركتاب «تاريخ تفسير قرآن» منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تازه‌هاي نشركتاب «تاريخ تفسير قرآن» منتشر شد
گروه انديشه: كتاب «تاريخ تفسير قرآن» از رسالت تا عصر غيبت صغري به قلم «علي‌اكبر بابايي» به همت مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) و با همكاري پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، كتاب «تاريخ تفسير قرآن» از امور زير بحث مي‌كند: 1. زمان پيدايش تفسير واستمرار وجود آن تاكنون؛ 2. ويژگي‌ زمان و دوره‌هاي مختلفي كه بر تفسير گذشته است؛ 3. تغييرات و تطوراتي كه در دوران‌هاي مختلف در تفسير پديد آمده است؛ 4. كتاب‌هاي تفسيري و مفسران معروف هر عصر.

بابايي در مقدمه كتاب مي‌نويسد: آشنايي با تاريخ تفسير قرآن از جمله اموري است كه در تفسير صحيح قرآن و استفاده بهينه از تفسير مفسران نقش مؤثري و بسزايي دارد و تفسير قرآن نيز يكي از علوم ضروري و مهم است كه در حيات دنيوي و اخروي انسان‌ها تأثير گذار است و انسان بدون آن نمي‌تواند به هدف اعلا و كمال نهايي‌اش دست يابد، و از اين بيان نتيجه مي‌گيريم كه اين بحث مي‌تواند نقش مؤثري در سعادت و كمال انسان‌ها داشته باشد و از اين جهت داراي اهميت ويژه‌اي است.

مؤلف اين كتاب در مورد سابقه موضوع اين كتاب مي‌نويسد: در موضوع «تاريخ تفسير»، كتابي مستقل كه همه مباحث تاريخ تفسير از قبيل زمان پيدايش تفسير و استمرار وجود آن، ويژگي‌هاي مفسران در دوره‌هاي مختلف و مكاتب و روش‌هاي تفسيري پديد آمده در هر عصر را بيان كرده باشد، نوشته نشده است و يا نگارنده از آن آگاهي ندارد. البته كتاب‌هايي مانند طبقات‌المفسرين سيوطي، طبقات‌المفسرين داوودي و كتاب‌هاي متعدد ديگر در معرفي اجمالي شماري از مفسران و كتاب‌هاي تفسيري نوشته شده است.

وي هم‌چنين مي‌نويسد: تاريخ تفسير قرآن كريم، هم‌شناسايي زمان آغاز تفسير قرآن و زمان‌هايي كه تفسير قرآن در آن وجود داشته و دوره‌هايي را كه در آن گذشته است، در بردارد و هم شامل بيان تغييرات و تحولات كه در طول زمان بر آن رخ داده، و معرفي كتاب‌هاي تفسيري و مفسران كه در ارتباط با آن پديد آمده‌اند، است.

همان‌گونه كه سرگذشت هر كسي مجموعه وقايع و اموري را كه در ارتباط با آن پديد آمده، در بردارد، تاريخ تفسير قرآن كه سرگذشت آن است نيز مجموعه وقايع و اموري را كه از آن آغاز تاكنون پديد آمده است، در بردارد.

اين كتاب در 3 فصل ذيل تنظيم شده است، فصل اول با عنوان «تفسير درعصر رسالت» كه با سرفصل‌هاي ذيل را شامل مي‌شود: عصر رسالت و آغاز تفسير، مفسران عصر رسالت، مآخذ تفسير در عصر رسالت، كتابت تفسير در عصر رسالت، آثار تفسيري عصر رسالت، ويژگي تفسيري در عصر رسالت.

فصل دوم كتاب با عنوان«تفسير در عصر حضور امام معصوم» در 3 بخش ذيل آمده است: 1) «مفسران عصر حضور» كه داراي بخش‌هاي ذيل است: الف) مفسران عصر حضور كه از معصومين در اين بخش نام‌ برده شده است، ب) مفسران صحابي، ج) مفسران تابعي و د) مفسران بعد از صحابي.

2) «آثار تفسيري عصر حضور» كه در 3 زير شاخه تقسيم مي‌شود: الف. كتاب‌هاي موجود تفسيري ، ب. كتاب‌هاي مفقود تفسيري، ج. روايات و آراي پراكنده در كتاب‌هاي تفسري، 3) «مآخذ و مستندات، ويژگي‌ها و تطورات تفسيري در عصر حضور»، كه داراي 3 زيرشاخه است: الف. مآخذ و مستندات تفسير در عصر حضور، ب. ويژگي‌هاي تفسير در حضور، ج. تطورات كمي و كيفي تفسير در عصر حضور.

فصل سوم با عنوان «تفسير در عصر غيبت صغرا» كه در سه بخش تدوين شده است: 1.مفسران درغيبت صغري، 2. آثار تفسيري صغرا، 3. ويژگي‌ها و تحولات تفسير در عصر غيبت صغرا و در اين فصل تفاسير شيعه و سني را مورد بررسي قرار داده است.
 چهارشنبه 11 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن