تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804618865




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گياهاني كه وبلاگ‌ مي‌نويسند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گياهاني كه وبلاگ‌ مي‌نويسند
دانش- حميد ضيايي پرور:
شايد ابتدا گمان كنيد كه اين يك داستان علمي تخيلي است كه هنوز به حقيقت نپيوسته است، اما اشتباه مي‌كنيد.

حالا تعداد گياهان يا بهتر بگويم گل‌هاي آپارتماني كه قادرند با دنياي انسان‌ها از طريق شبكه‌هاي مخابراتي، الكترونيكي و اينترنتي ارتباط برقرار كنند به عدد 2 رسيده است.

گياهي در توكيوي ژاپن و گياهي در نيويورك آمريكا حالا به شبكه اينترنت متصلند و پيام‌هاي ساده‌اي را از وضعيت خود مخابره مي‌كنند.

پست‌هاي ساده اين نباتات آدم را به ياد نسل اول بازي‌هاي رايانه‌اي (آتاري) مي‌اندازد، شايد زمان زيادي لازم نباشد تا اين گياهان وبلاگ نويس آنچنان پيشرفت كنند كه نگهباني از منازل ما را هم بر عهده بگيرند و از بيماران و سالمندان پرستاري كنند ! از آن مهم‌تر شايد به‌زودي شاهد سخن گفتن گياهان با انسان‌ها باشيم:برگ درختان سبز در نظر هوشيار هر ورقش دفتري‌ست معرفت كردگار

ميدوري سان

يك گياه گلداني كه اخبار روزانه‌اي از وضعيت و سلامت خود ارسال مي‌كند نخستين گياه وبلاگ‌نويس جهان محسوب مي‌شود. ميدوري‌سان كه در پيشخوان يك كافه ژاپني زندگي مي‌كند به كمك حسگرهايي كه به برگ‌هايش متصل است به‌طور مرتب در وبلاگ خود پست ارسال مي‌كند.

حسگرها، امواج الكترونيكي را از سطح گياه كه به نور و تماس انسان واكنش نشان مي‌دهد گرفته و آن را با اطلاعات هواشناسي و دما تركيب كرده و با استفاده از الگوريتم رايانه‌اي به صحبت‌هاي وبلاگي برمي‌گردانند.

در يادداشت 16 ماه اكتبر 2008 اين گياه در كافه‌ ژاپني در كاماكورا در نزديك توكيو آمده است: «امروز يك روز آفتابي بوده و من حمام آفتاب زيادي گرفتم».

اين گياه وبلاگ‌نويس نتيجه‌ پروژه‌ گروهي از محققان دانشگاه Keio است كه هدف آنها بررسي نحوه‌ ارتباط گياهان با استفاده از امواج الكترونيكي است. آدرس وبلاگ اين گياه
http://plant.bowls-cafe.jp است.

اين گياه، يك گياه خانگي معمولي است يعني يك ربات نيست، بلكه صرفا به كمك ربات وبلاگ مي‌نويسد.

گيرنده حساسي كه به برگ‌هاي اين گياه وصل شده، سيگنال‌هاي الكترونيكي اطراف گياه را كه عموما وابسته به نور و تماس انساني هستند دريافت مي‌كند.

سپس اين داده‌ها با اطلاعاتي نظير وضعيت آب و هوا و دماي محيط تركيب شده و بعد از ترجمه، توسط يك الگوريتم كامپيوتري وارد وبلاگ اين گياه مي‌شود. برخي از پست‌هاي وبلاگي اين گياه بدين شرح است:

۱- امروز يك روز آفتابي است و من از اين هوا لذت مي‌برم.

۲- امروز هوا ابري است احتمالا روز سردي خواهد بود.

3- متأسفم امروز اصلا سرحال نيستم.

پست‌هاي وبلاگي اين گياه ژاپني مورد توجه بلاگرهاي ايراني هم قرار گرفته: «سيستم واسط اين گياه توسط شركت كاياك طراحي شده تا اين گياه بتواند افكارش را به‌صورت آنلاين از اين كافه در شهر كاماكوراي ژاپن بنويسد.

براي اين سيستم واسط، حسگرهايي قوي طراحي شده كه قادرند حتي جريانات ضعيف بيوالكتريكي اطراف گياه را بخوانند.

اين نوسانات طبيعي مي‌تواند به محض اينكه تغييري در محيط ايجاد شد، فورا دريافت شود، مثل تغيير در دما، رطوبت، ارتعاش، امواج الكترومغناطيس و فعاليت انساني در پيرامون گياه مثل لمس و مشابه آن. همين طور هر پست حاوي يك عكس كه گياه از خودش گرفته است.

خواننده‌هاي وبلاگ اين گياه مي‌توانند از طريق وب‌سايت و يا باكسي كه در وب‌سايتش قرار داده شده، اين گياه را به‌صورت آنلاين و يا real time مشاهده كنند، براي اين كار ميزان تشعشع لامپ فلوئورسنت بايد به يك دوز مشخص برسد تا گياه واكنش نشان بدهد.»

پوتوس

از فوريه ۲۰۰۸ گياهي به اسم Pothos در توئيتر كه يك سايت اجتماعي است، وبلاگ مي‌نويسد. اين گياه زماني كه نياز فوري به آب دارد در توئيتر مي‌نويسد. برخي از پست‌هاي او اين چنين است:

1- لطفا به من آب بدهيد
2- متشكرم به خاطر آب دادن به من
3- وضعيت اضطراري: آب لطفا!

آدرس وب سايت اين گياه اين است: http://twitter.com/pothos
در لينك‌هاي قرار گرفته در وبلاگ پوتوس وب‌سايت شركت سازنده ابزار الكترونيكي اين گياه معرفي شده كه از جمله آنها فيلمي ويدئويي است كه در آن بعد از بي‌توجهي يك خانم خانه‌دار به يك گلدان آپارتماني و ضربه خوردن گلدان، اين گياه، از طريق تلفن، درخواست كمك مي‌كند.

فناوري به كار رفته در اين پديده اينچنين است كه يك كيت الكترونيكي كه وضعيت رطوبت را در اين گياه اندازه‌گيري مي‌كند در داخل گلدان اين گياه قرار داده شده است، اين ابزار الكترونيكي قادر است در مواقعي كه گياه نياز به آب دارد با ارسال پيام‌هايي روي تلفن همراه صاحب خود يا ارسال پيام روي شبكه اينترانتي يا اينترنتي يا حتي ارسال پست وبلاگي روي يك سرويس‌دهنده وبلاگي يا يك شبكه اجتماعي نظير توئيتر، وضعيت خود را گزارش دهد.

گياهان فضايي

كارشناسان معتقدند نسل اوليه گياهان هوشمند اينترنتي كه قادر به برقراري ارتباط از راه دور هستند، به‌زودي جاي خود را به گياهاني خواهند داد كه حتي قادرند در ماموريت‌هاي فضايي به همراه فضانوردان حضور يابند.

همچنين كنترل وضعيت گياهان از راه دور، مي‌تواند نويد بخش انقلابي تازه در كشاورزي و زراعت و باغداري باشد، شايد در آينده‌اي نه چندان دور باغداران نيز براي آبياري درختان خود نيازي به حضور در باغ و مزرعه نداشته و از پشت ميز خود همه چيز را كنترل كنند و يا اينكه گياهان، خود مديريت زراعت را در دست بگيرند.

توليد نخستين توت فرنگي‌هاي اينترنتي در ايران در مزرعه نمونه دانشگاه علم و صنعت كه خبر آن در همشهري منتشر شد نشان مي‌دهد كه گياهان اينترنتي در همين نزديكي هستند.
 سه شنبه 19 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن