تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815574816




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روحاني در آستانه روز دانشجو: رهبر معظم انقلاب بهترين پشتيبان معنوي دانشجويان است


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: روحاني در آستانه روز دانشجو: رهبر معظم انقلاب بهترين پشتيبان معنوي دانشجويان است
جام جم آنلاين: رئيس مركز تحقيقات و استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام نسبت به وابستگي برخي گروههاي دانشجويي به جريان بيرون از دانشگاهها هشدار داد و گفت بهترين پشتيبان معنوي دانشجويان رهبر معظم انقلاب است.


به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر حسن روحاني در آستانه روز دانشجو در جمع اعضاي سازمان اسلامي دانشجويان ايران (سادا) گفت: دانشجويان همواره بايد اين احساس را داشته باشند كه حركت و مواضعشان در جامعه تاثير‌گذار است به همين دليل احترام دانشجو و دانشگاه بايد به عنوان يك وظيفه سياسي اجتماعي محفوظ بماند.

او استبداد ستيزي را ويژگي دانشجو و جنبش دانشجويي عنوان كرد و گفت: دانشجو در برابر حرف زود سر فرود نمي‌آورد و همواره در برابر زورگويان و اقتدارگرايان ايستاده است. درسطح كشور هم دانشجويان همواره دنبال "حاكميت ملي" هستند.

رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلح نظام با بيان اينكه دانشجو بدليل استبداد ستيزي به دنبال آزادي است گفت: در حكومت اسلامي ديگر استبداد شاهان را نداريم، اما هميشه در هر محيط و مقطعي ممكن است دانشجو يك نوع استبداد و خود محوري را در محيط خود احساس كند كه در برابر آن مقاومت خواهد كرد. همچنين در كنار استبداد ستيزي، استكبار و دشمن ستيزي را از ويژگيهاي دانشجوست.

روحاني عدالتخواه بودن و منتقد بودن را از ويژگيهاي ديگر دانشجو و جريان دانشجويي دانست و تصريح كرد: دانشجو با تبعيض و رانت‌خواري مخالف است، تعميق شكافها و فاصله روبه ازدياد طبقات را نمي‌پسندد و عدالتخواهي را هدف ارزشمند ديني، انقلابي و حتي ملي خود مي‌داند. بعضيها هستند كه نسبت به منتقد بودن دانشجو ناراحتند، اما اين ويژگي ذاتي دانشجوست. بعضي وقتها هم ممكن است به مرز پرخاشگري برسد اما اصل انتقاد و نقد كردند و راهكار دادن وظيقه دانشجوست.

وي تاكيد كرد: انتقاد دانشجو همراه با شجاعت است چون محافظه‌كار نيست.

رئيس كميسيون سياسي - امنيتي مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه امروز انتظار است مسوولان نسبت به دانشجويان و جنبش دانشجويي وظايف خود را انجام دهند تصريح كرد: دانشجو بايد در انتقاد و بيان دغدغه‌هايش احساس امنيت كند، اينكه يك انجمن و جمعيتي يك سخنران منتقد را دعوت كند و بعد بترسد كه چه بلايي سرش خواهد آمد درست نيست و نبايد اين‌طور باشد.

او تاكيد كرد: تمام مسئولان وظيفه دارند امنيت كامل را براي محيط دانشگاه و دانشجو فراهم كنند. دانشجو يعني پرسشگري، تحرك و نقادي و نبايد كسي از انتقاد دانشجو نگران باشد.

نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه بهترين پشتيبان معنوي دانشجويان مقام معظم رهبري بوده‌اند گفت: ايشان صريحترين حمايتها را از سياسي‌ بودن و حركت دانشجويان داشته‌اند. بنابراين شما يك قدرت بزرگ پشت سر خودتان داريد و نبايد اجازه داد تا ديگران اين محيط امن را خدشه دار كنند.

وي همچنين خطاب به مسوولان تاكيد كرد: بايد انگيزه‌هاي لازم را براي انجام كار سياسي براي دانشجو به وجود آورد. چرا بايد با فعالان سياسي و يا فعالان فرهنگي در دانشگاه مثل بي تفاوتها برخورد كرد و يا حتي خداي ناكرده فعالان سياسي در فشار باشند.

روحاني خاطرنشان كرد: مسوولان بايد در برابر دانشجو سعه‌ صدر داشته باشند و همه بايد نصيحت‌پذير باشند و نبايد از انتقاد سازنده و اعتراضات به حق و خشم مقدس دانشجو عصباني شوند.

او در عين حال از اينكه برخي تشكلهاي سياسي دانشجويي به بيرون از دانشگاه وابسته‌اند و بعضي‌ها هم به دانشجو و جنبش دانشجويي نگاه ابزاري دارند انتقاد كرد و گفت: اين يك نوع آسيب است كه دانشجو و دانشگاه را تهديد مي‌كند و نبايد بگذاريم ادامه يابد.

نماينده رهبرمعظم انقلاب در شوراي عالي امنيت ملي افزود: نبايد به خاطر يك اشتباه كوچك دانشجو را از هستي ساقط كرد. محروميت از حق ادامه تحصيل براي تنبيه دانشجو منصفانه نيست.

روحاني با اشاره به انتخابات سال آينده رياست‌جمهوري تصريح كرد:‌ در بحث انتخابات بايد كاري كنيد كه حضور مردم آگاهانه، پرشور و مبتني بر شعور باشد. هر چند براي انتخاباتي پرشور نياز است تا همه احساس كنند رقابتي عادلانه و سالم وجود دارد و سيستم انتخابات و سازوكارهاي آن درست است.

رئيس مركز تحقيقات و استرتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: انتخابات بايد صحنه عرضه سوابق مديريت كانديداها و برنامه آنان باشد تا مردم بتوانند مدير اصلح را بشناسند و از بهترين برنامه را براي آينده حمايت كنند.

وي در اين ديدار در پاسخ به سوال دانشجويي درباره برخي تصميمات در عرصه اجرايي كشور كه توام با كار كارشناسي نيست و حذف بسياري ازمديران با تجربه از عرصه مديرتي كشور گفت: دولت در سالهاي اخير كارهايي كرد كه در اين خصوص زير سوال رفت. اول اينكه سازمان مديريت و برنامه‌ريزي را منحل كرد. اينكه اين اقدام خلاف قانون است را ديگران بايد بگويند در عين حال كه از نظر من خلاف قانون بوده است. يا اينكه شوراهاي عالي را كه براي كارهاي كارشناسي بودند منحل كردند، هر چند مجلس شوراي اسلامي به اين مسئله اعتراض كرد و در نهايت 18 شوراي عالي به جاي خود برگشت در عين حال كه هنوز هم بعضي از اين شوراها دوباره فعال نشده‌اند.

روحاني در پاسخ به اين سوال كه چرا نسبت به جنجال‌آفرينيها در كشور عليه دانشگاه آزاد مسئولان سكوت كرده‌اند با بيان اينكه دانشجو دانشجوست و بايد به همه آنها احترام گذاشت گفت: اميدوارم در دولت بعدي شرايط مناسب‌تري براي دانشجويان فراهم شود. بر اساس اطلاعاتي كه به من رسيده است عده‌اي بدليل آنكه در دانشگاه آزاد درس مي‌خوانند يا درس مي‌دهند مورد بي مهري قرار گرفته‌اند.

وي درپاسخ به سوالي در خصوص اينكه دولت و رئيس‌جمهور آينده چه چيز را بايد در اولويت كاري خود قرار دهند گفت: كانديداها بايد برنامه‌هاي خود را معرفي و به اطلاع عموم مردم برسانند. البته هر دولتي كه مي‌آيد مدعي است كه معضلات را مي‌خواهد حل كند، اما مردم هم گاهي احساسي پاي صندوقهاي راي مي‌روند. اگر از اكثريت كساني كه در دوره قبل راي داده‌اند بپرسند برنامه كانديداي مورد نظرشان چه بوده نمي‌دانند. متاسفانه اكثريت بر اساس موجي كه ايجاد شده پاي صندوق راي رفته‌اند.

رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هر دولتي كه بيايد بايد چشم ‌انداز را مد نظر قرار دهد چرا كه ما بايد به توسعه يافتگي برسيم. در حال حاضر به سال پنجم از چشم ‌انداز بيست ساله وارد مي‌شويم در حالي كه دولت به سمت برنامه حركت مطلوبي نداشته است.

وي در پاسخ به سوالي در باره رفتار دوگانه روسيه در قبال ايران يادآور شد: در دنياي سياست هر كشوري به دنبال منافع خودش است، روسيه هم همين‌طور . البته در زمينه هسته اي جايي كه مي‌خواهند مانع ادامه فعاليتهاي‌ هسته‌اي ما ‌شوند، روسيه و آمريكا مثل يكديگر فكر مي‌كنند . در سال 82 سه وزير امور خارجه اروپايي براي ايران نامه نوشتند و در آن گفتند كه ايران بايد دست از غني‌سازي بردارد و يك روز بعد از آن از طرف روسيه با همان محتوا نامه‌اي به ايران تسليم شد.

روحاني گفت: در تمام قطعنامه‌هايي كه در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و نيز شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران صادر شده است روسها در كنار آمريكا و اروپا عليه ايران راي داده‌اند در عين حال كه نمي‌توان اين را به معناي آن دانست كه آمريكا و روسيه مثل يكديگرند. ما با روسها روابط نسبتا نزديكي داريم هر چند كه گاهي هم با كارت ايران معامله مي‌كنند و امتياز مي‌گيرند.

نايب رئيس دوره‌هاي چهارم و پنجم مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي در زمينه برداشت از حساب ذخيره ارزي گفت: حساب ذخيره ارزي را ما در مجلس در برنامه سوم توسعه گنجانديم تا اگر قيمت نفت بيشتراز آنچه در بودجه سالانه تصويب كرديم بود 50 درصد آن به صورت وام به بخش خصوصي واگذار شود و 50 درصد ديگر به زماني اختصاص يابد كه قيمت نفت ارزان‌ مي‌شود. همچنين بر اساس مصوبه‌اي كه مجمع تشخيص مصلحت نظام به تصويب رساند و مقام معظم رهبري آن را تاييد كردند دولت بايد در هزينه جاري ظرف ده سال اتكايش از نفت را بردارد اما از آن مصوبه چند سال مي‌‌گذرد و سال به سال اتكاي دولت به بودجه سالانه به نفت بيشتر شده است.

وي گفت: اما اينكه دولت در برداشتهاي اخيرش اين كار را با اجازه انجام داده است مربوط به مجلس شوراي اسلامي است كه اخيرا در مجلس اعتراضاتي آغاز شده است بويژه در زمينه واردات بنزين و گازئيل كه بيش از حد مصوبه مجلس و بدون اجازه مجلس وارد شده است.

دبير پيشين شوراي عالي امنيت ملي كشور در خصوص سئوالي پيرامون تعليق فعاليتهاي هسته‌اي ايران كه در دوران دبيري وي صورت گرفته است نيز گفت: در بحث هسته‌اي تصميمگير جلسه سران نظام بود و مقام معظم رهبري هم فرموده‌اند كه در بحث هسته‌اي ما به صورت جمعي تصميم گرفته‌ايم. البته من هم عضو آن جلسه و مجري سياستهايي بودم كه در آن جلسه اتخاذ مي‌شد.

نماينده رهبر معظم انقلاب در شوراي عالي امنيت ملي كشور با بيان اينكه به اعتقاد من در آن مقطع كار درستي شده است اظهار داشت: در آن زمان در سال 82 قطعنامه‌اي عليه ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تصويب شده بود كه در آن تاكيد شده بود همه امور هسته‌اي يعني هر چيزي كه مربوط به غني‌سازي مي‌شود را ايران تعليق كند. ما در مذاكره طولاني با سه وزير خارجه اروپايي به آنها گفتيم كه همه فعاليتها را تعليق نخواهيم كرد و قطعه سازي و مونتاژ و فعاليت در UCF اصفهان ادامه مي‌يابد و تنها يك جا موقتا تعليق مي‌شود و‌ آن نطنز است چون در نطنز فناوري را تكميل كرده بوديم ولي اصفهان هنوز ناقص بود و لازم بود آن را كامل كنيم.

وي افزود: ما گفتيم تعليق داوطلبانه است و زمان آن دست ماست. بنابراين تعليق آن زمان براي اين بود كه ناقض قطعنامه‌ شوراي حكام آژانس نباشيم و نيز فعاليتهاي هسته‌ ايمان ادامه يابد. شرايط آن زمان اين بود كه آمريكا سعي داشت تحت تاثير موفقيتش در عراق پرونده ايران را هم به شوراي امنيت ببرد و اجازه حمله به ايران را بگيرد. ما مي‌خواستيم حمله را دفع كنيم و فشار را از خودمان برداريم و كارمان را هم ادامه دهيم. نظام در آن مقطع كار بسيار دقيق و ظريفي انجام داد كه برخي توان درك ظرفيتهاي آن را ندارند.

مسوول وقت پرونده هسته‌‌ اي كشور تاكيد كرد: تصميم نظام درباره تعليق داوطلبانه بخشي از فعاليتها درست بود و اين تصميم توسط فرد گرفته نشد.

وي افزود: البته آن زمان بحثي مطرح بود كه تهديد بردن پرونده ايران به شوراي امنيت يك بلوف سياسي است و دوستاني به ما مي‌گفتند كه شما از بلوف آنها ترسيده ايد و ما در مقابل مي‌گفتيم كه اگر نتوانيم پرونده را درست جلو ببريم به شوراي امنيت مي رويم. لذا چند ماه بعد از شروع بكار دولت جديد پرونده به شوراي امنيت رفت و چند قطعنامه گرفتيم كه اين قطعنامه ها مي‌توانند در مسائل اقتصادي و علمي كشور تاثيرگذار باشد.

روحاني خاطرنشان ساخت: وظيفه دولت آينده اين است كه پرونده هسته‌ اي ايران را از شوراي امنيت خارج كند ضمن اينكه بايد اصولمان را در بحث هسته اي حفظ كنيم.

او با بيان اينكه پرونده زماني به شوراي امنيت رفت كه خوشبختانه آمريكا در منطقه در باتلاق فرو رفته بود افزود: اگر در سال 1382 پرونده به شوراي امنيت مي‌رفت خطرات بسياري براي كشور وجود مي‌داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبري درباره حضورش در انتخابات رياست‌جمهوري آينده گفت: فكر مي‌كنم فعلا بهتر است به فكر امتحانات ترم باشيد. در ترم بعد پاسخ سوالتان را خواهيد گرفت.

وي در پاسخ به سوالي پيرامون شوراي عالي امنيت ملي و سياست خارجي با اشاره به اينكه در حال حاضر عضو شوراي عالي امنيت ملي به عنوان نماينده مقام معظم رهبري در اين شورا هست گفت: برخي سياستهايي كه امروز مطرح است سياستهاي مصوب شوراي عالي امنيت ملي نيست.

او با بيان اينكه سياست خارجي مي‌توانست بهتر باشد گفت: نبايد بي‌جهت دنيا را عليه خودمان تحريك كنيم. بايد تعامل بهتري با دنيا داشته باشيم و بعضي از مسائل ساده‌ را بي‌جهت مشكل و پيچيده نسازيم. متاسفانه برخيها كه به سياست خارجي آشنا نيستند به جاي آنكه گره مشكلات را باز كنند طرفي را مي‌كشند كه گره سفت‌تر مي‌شود و متاسفانه از بسياري از كارشناسان خوب وزارت خارجه ‌استفاده نمي‌شود.

وي در پاسخ به اين سوال كه چرا در پروژه‌هاي كشور، كشورهاي بزرگ مشاركت ندارند، دليل آن تحريمهاست يا مسئله‌اي سياسي؟ اظهار داشت: متاسفانه بسياري از كمپانيها فعاليت خود را در پروژه‌هاي بزرگ مثل پروژه‌هاي نفت و گاز متوقف كرده‌اند. بايد بگويم عده‌اي هم در مسائل اقتصادي بي‌تجربه هستند و هم در سياست خارجي ناشيگري‌هاي فراواني دارند.

روحاني با اشاره به عقبگرد ايران در پروژه پارس جنوبي گفت: زماني - در سه سال گذشته - ما و قطر برداشتمان از اين منطقه مساوي شد اما الان آنها 2.5 برابر ايران گاز برداشت مي‌كنند و اين يك فاجعه ملي است و يكي از دلايل آن خارج شدن كمپانيهاي خارجي از ايران است و دليل ديگر آن هم بي‌مهري دولت نسبت به پروژه‌هاي بزرگ و زيربنايي است.
 جمعه 15 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن