تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815357164




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با تاكيد بر تنوع و تعادل در مصرف مواد غذايي در دوران بارداري رييس انجمن غذا وتغذيه ايران: زنان چاق در دوران بارداري درمعرض افزايش فشارخون و سزارين قرار دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تاكيد بر تنوع و تعادل در مصرف مواد غذايي در دوران بارداري رييس انجمن غذا وتغذيه ايران: زنان چاق در دوران بارداري درمعرض افزايش فشارخون و سزارين قرار دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده

رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران با تاكيد بر رعايت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذايي در زنان باردار گفت: زنان چاق، در شروع بارداري در معرض خطر افزايش فشار خون، ديابت شيرين بارداري و زايمان از طريق سزارين قرار داشته و با مشكلات بيشتري در شيردهي مواجه خواهند بود.

دكتر ربابه شيخ‌الاسلام در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اهميت بهره‌مندي از تغذيه مناسب در دوران بارداري گفت: شايد هيچ مرحله‌اي از زندگي انسان مانند دوران جنيني و دوران شيرخواري و كودكي پرمخاطره نباشد. در اين دوران نيازهاي تغذيه‌اي زنان باردار از اهميت خاصي برخوردار است. از طرف ديگر جنين نيز رشد بسيار سريعي داشته و وزن او از يك گرم در هشت هفتگي به حدود 3200 گرم در هفـته چهـلم مي‌رسـد. از هفـته سـوم جنيـني در هـر دقيـقه 250 هـزار سـلول مغزي تكثير مي‌يابد. بر اين اساس جنين براي تكثير سريع سلول‌هاي خود نياز ويژه‌اي به انواع مواد مغذي دارد كه بايد از طريق تغذيه مناسب مادر تامين شود.

وي با بيان اين كه غذايي كه در دوران بارداري مصرف مي‌شود، علاوه بر تامين نيازهاي تغذيه‌اي مادر، رشد جنين را نيز تامين مي‌كند؛ افزود: بنابراين دانش مـــادر در زمينه تغذيه و رعايت تنوع و تعادل سهم عمده‌اي در تامين سلامت جنين دارد؛ چرا كه در صورت عدم استفاده مادر از مواد مغذي مناسب و مورد نياز جنين در طول بارداري، جنين كليه اين نيازها را از ذخاير بدن مادر تامين كرده و با كاهش ذخاير مادر، سلامت او در معرض تهديد قرار مي‌گيرد.

دكتر شيخ‌الاسلام در ادامه گفت: امروزه متخصصان بهداشت خانواده توصيه دارند كه با رعايت برنامه تنظيم خانواده، ميان تولد فرزندان فاصله‌گذاري مناسب صورت گيرد. بنابراين بهتر است پيش از بارداري براي اطمينان از سلامت و آمادگي كامل جسماني و مشاوره به مراكز بهداشتي درماني مراجعه شود. هدف عمده از اين مراقبت‌ها شناسايي زنان مبتلا به سوء تغذيه (لاغر، داراي اضافه وزن يا چاق) و رفع مشكل تغذيه‌اي و رساندن آنان به محدوده وزن طبيعي و آماده كردن آنها براي بهره‌مندي از بارداري ايمن و بدون خطر است.

وي سنين كمتر از 18 و بيشتر از 35 سال را افراد در معرض خطر براي بارداري خواند و تصريح كرد: بارداري قبل از 18 سالگي و بالاتر از 35 سالگي ممكن است به علت كم بودن ذخاير بدن مخاطره آميز باشد. از آنجا كه در سنين پايين هنوز رشد فرد به اتمام نرسيده، بارداري مي‌تواند مادر را با مشكل تامين مواد مغذي براي رشد جنين و تامين سلامت خود مادر مواجه كرده و در نتيجه تولد نوزاد با احتمال بالاي ناهنجاري‌هاي فيزيكي و اختلالات ذهني را به دنبال داشته باشد.

اين متخصص تغذيه با بيان اين كه خرافات غذايي مانند اعتقاد به خوردن پنير و كم هوشي و موارد مشابه باعث مي‌شود كه مادر خود را از منابع غذايي مهم محروم كند، ادامه داد: مصرف دخانيات و الكل نيز علاوه بر ايجاد عوارض سوء بر رشد جنين و همچنين بروز ناهنجاري‌ها، منجر به افزايش نياز برخي ويتامين‌ها و املاح در بدن مادر مي‌شود.

وي در ادامه افزود: زنان چاق، در شروع بارداري در معرض خطر افزايش فشار خون، ديابت شيرين بارداري و زايمان از طريق سزارين قرار دارند. همچنين زنان چاق با مشكلات بيشتري در شيردهي مواجه خواهند بود.

وي در ادامه به ايسنا گفت: برخي از رژيم‌هاي غذايي كه در كنترل برخي بيماري‌ها تجويز مي‌شوند ممكن است با محدود كردن برخي اقلام غذايي باعث كاهش ذخاير در فرد شده و در اين شرايط باردار شدن به فرد و جنين صدمه برساند. در مجموع در دوران بارداري به علت رشد جنين نيازهاي تغذيه‌اي مادر افزايش مي‌يابد. در صورتي كه مادر از تغذيه صحيح و مناسب برخوردار نباشد جنين تا حد ممكن نيازهاي خود را از منابع مادر تامين مي‌كند. با مصرف شدن منابع مادر، در صورتي كه با تغذيه سالم تامين نشود، وي در معرض خطرات جدي قرار مي‌گيرد. آنچه كه در تغذيه زنان باردار اهميت دارد رعايت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذايي است.

وي در پايان تاكيد كرد: به منظور رعايت تنوع در برنامه غذايي لازم است كه از كليه گروه‌هاي غذايي در طول روز استفاده شود. در هر گروه غذايي، مواد غذايي با ارزش غذايي تقريبا يكسان قرار دارند و مي‌توان از يكي به جاي ديگري استفاده كرد. همچنين لازم است كه از هر گروه غذايي به اندازه مصرف شود. بهترين راه براي اطمينان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذايي در روز استفاده از همه گروه‌هاي اصلي غذايي يعني گروه نان و غلات، گروه ميوه‌ها و سبزي‌ها، گروه شير و لبنيات و گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها است.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 13 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن