واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: عرضه تجهيزات تقلبي و دست دوم پزشكي؛ پليس وارد عمل شد
سميه صادقي- عرضه تجهيزات تقلبي، دست دوم و ارزان قيمت پزشكي در خراسان رضوي باعث بروز ضايعات جبران ناپذير و دغدغه بسياري از مردم و مسئولان شده است.
اين در حالي است كه به گفته كارشناسان افزايش سطح آگاهي مردم مبني بر خريد از مراكز مجاز عرضه تجهيزات پزشكي و نظارت دقيق بر ورود اقلام پزشكي به استان، بسيار ضروري است.در همين زمينه، رئيس پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي از شناسايي ٣ مركز غيرمجاز فروش اقلام دارويي و كشف و ضبط هزار و ٧٥٠ قطعه انواع لوازم ارتوپدي در مشهد در هفته گذشته خبر داد.
سرهنگ محمد حسن اميري در گفت و گو با خراسان گفت: از ابتداي سال جاري حدود ١٥ انبار شامل انواع دارو، لوازم ارتوپدي و داروهاي نيروزاي تقلبي در مشهد شناسايي، كشف و تحويل مقامات ذي ربط شده است.
وي افزود: پليس مبارزه با قاچاق كالا با توجه به مأموريت خود همه اقلام توقيف شده را با كسب مجوز قضايي براي ارائه نظر كارشناسي به سازمان هاي شاكي (گمرك و معاونت غذا و دارو) تحويل مي دهد تا پس از اقدامات قانوني، پرونده براي مجرمان تشكيل و به مراجع قضايي ارسال شود.اميري با اشاره به پيچيدگي خاص نحوه برخورد با قاچاق و ارائه خارج از شبكه تجهيزات پزشكي و لوازم ارتوپدي اظهار داشت: پليس مبارزه با قاچاق، كار خود را براي برخورد اصولي، دقيق و توأم با تخصص لازم براي شناسايي باندها و شبكه هاي خارج از كشور كه محموله هاي خود را از طريق اتوبوس هاي مسافربري، كاميون هاي حامل بار و مسافران وارد استان مي كنند، شروع كرده است.
به گفته وي اداره آگاهي با همكاري دستگاه هاي اجرايي كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استانداري خراسان رضوي به سرنخ هاي نسبتا مطلوب و قابل قبولي رسيده است و در آينده اقدامات عملياتي براي دستگيري و انهدام اين شبكه ها و باندها آغاز مي شود.
كارشناس مسئول تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز در گفت و گو با خراسان با اشاره به آغاز طرح مقابله با عرضه كالاهاي تقلبي پزشكي در خراسان رضوي گفت: اين طرح در خصوص كالاهاي پزشكي از جمله كاشت هاي قلبي، چشمي و ارتوپدي كه از اهميت بيشتري برخوردارند، اجرا مي شود.
مهندس عباس ايزدي بدون اين كه آمار استفاده كنندگان را از كالاهاي تقلبي و دست دوم پزشكي ذكر كند، به دغدغه بسيار مراكز درماني و بيماران درباره ورود اين كالاها به كشور اشاره كرد و اظهار داشت: بر اساس دستور العمل هاي ابلاغي، همه مراكز درماني بايد فهرست مراكز مجاز فروش كالاهاي پزشكي را در اختيار بيماران قرار دهند.وي با بيان اين كه فهرست مراكز مجاز فروش در سايت اداره كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت (www.Imed.ir) وجود دارد، دارا بودن برچسب اطمينان اداره كل تجهيزات پزشكي، برچسب نام و شماره تلفن شركت و كد ١٢ رقمي ثبت كالا، آدرس توليدكننده و كاتالوگ تاريخ توليد و انقضاي روي كالا را از ويژگي هاي يك كالاي پزشكي مجاز عنوان كرد.
اين كارشناس مسئول همچنين اضافه كرد: پيش از اين، اقلام مورد استفاده در بدن، در اتاق عمل استريل مي شد ولي بر اساس دستورالعمل ابلاغي، از اول دي ماه استريل كالا توسط شركت هاي توزيع كننده اقلام پزشكي انجام مي شود.
وي درباره آمار مراكز فروش كالاهاي پزشكي در سطح استان گفت: با توجه به ارائه آمار و اطلاعات اين مراكز به اداره كل تجهيزات پزشكي، روز به روز اين آمار در حال تغيير است.ايزدي مراكز عرضه كالاها را ملزم به ارائه فاكتور فروش به خريدار دانست و افزود: اين فاكتور بايد داراي سربرگ توليدكننده يا واردكننده يا نمايندگي هاي مجاز و شامل نام كالا، توليدكننده آن و كد ١٢ رقمي، قيمت تفكيك شده هر يك از اجزاي كالا و مهر نمايندگي و امضا باشد.
وي اجزاي ريز كالاهاي پزشكي و بالا بودن هزينه و وقت را براي بررسي توسط كارشناسان و ناآشنايي مردم با وسايل مجاز از عوامل قاچاق اين نوع اقلام به كشور ذكر كرد و افزود: خوشبختانه با اجرايي شدن اين طرح ارتباط بين بيمار و فروشنده به حداقل مي رسد.
كارشناس مسئول تجهيزات پزشكي ادامه داد: با هماهنگي بين دستگاه هاي قضايي و كميسيون قاچاق ارز و كالا، بازار فروش كالاهاي تقلبي راكد مي ماند.
وي يادآور شد: هم اكنون اين طرح در بيمارستان شهيد كامياب مشهد كه مركز استفاده از كالاهاي ارتوپدي است، اجرا مي شود، به اين صورت كه بيمار كالاهاي پزشكي مورد نياز خود را از بيمارستان با صرف وقت كمتر و اطمينان بيشتر، خريداري مي كند.
نماينده مردم مشهد و عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز گفت: متأسفانه با توليد كالاهاي تقلبي در كشورهايي مانند چين و پاكستان و ورود آن ها به كشور، دردسرهاي زيادي ايجاد شده است.
دكتر اميرحسين قاضي زاده با بيان اين كه اين تجهيزات با مارك تقلبي شركت هاي معروف به بازار آزاد وارد مي شود و با قيمت ارزان در اختيار شهروندان قرار مي گيرد گفت: مردم به دليل ناآگاهي و ناآشنايي با مشخصات كالا اين تجهيزات غيرمجاز پزشكي را مي خرند و دچار ضايعات جبران ناپذير مي شوند.
وي با تأكيد بر لزوم ساماندهي مديريت تجهيزات پزشكي به مردم توصيه كرد: شهروندان بايد لوازم مورد نياز خود را كه داراي شناسنامه و كد خاص مي باشند، از شركت هاي استاندارد خريداري كنند تا در صورت بروز مشكل، شركت مورد نظر پاسخ گو باشد.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 464]