تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى گردند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815334720




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير مسكن وشهرسازي: خانه دار شدن ايرانيان 20 سال طول مي كشد


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: وزير مسكن وشهرسازي: خانه دار شدن ايرانيان 20 سال طول مي كشد
گروه اقتصاد: در كشور به طور متوسط 20 سال طول مي كشد كه يك فرد صاحب خانه شود و اين رقم در طبقات پائين جامعه حتي به دو برابر هم مي رسد.
محمد سعيدي كيا ديروز در همايش مسكن مهر در بانك مركزي با اشاره به تلاشهاي سه نهاد يعني وزارت مسكن و شهرسازي، تعاون و بانك مركزي در اجراي سريع تر طرح مسكن مهر گفت: سرشماري سال 85 نشان مي دهد كه از 17/5 ميليون خانوار كشور 16 ميليون داراي مسكن بوده اند.
وزير مسكن و شهرسازي با اشاره به كمبود بالفعل 1/5 ميليون واحد مسكوني در كشور، گفت: اين در حالي است كه 25 درصد خانوارها در كشور اجاره نشين هستند.
وي مهمترين سرمايه و پشتوانه اقتصادي خانوارها در كشور را مسكن اعلام و تصريح كرد: سالانه بيش از 800 هزارازدواج در كشور انجام مي شود كه بايد به نيازهاي مسكن آنها نيز توجه شود.
سعيدي كيا با اشاره به اينكه در 10 سال آينده بايد سالانه 1/5 ميليون واحد مسكوني در كشور ساخته شود، افزود: در كشور به طور متوسط 20 سال طول مي كشد كه يك فرد صاحب خانه شود و اين رقم در طبقات پائين حتي به دو برابر هم مي رسد.
وي خاطرنشان كرد: تامين مسكن در كشور 30 درصد هزينه خانوار را به خود اختصاص مي دهد كه اين رقم در دهكهاي پائين 40 تا 50 درصد هزينه خانوار است.
وزير مسكن و شهرسازي حل مشكل مسكن در كشور را باعث حل بسياري از مشكلات ديگر دانست و گفت: 11 درصد اشتغال كشور از طريق مسكن است.
وي از اختصاص بيش از 17 هزار هكتار زمين به مردم براي اجراي طرح مسكن مهر خبرداد و گفت: اين در حالي است كه دولت اعلام كرده براي اجراي طرح مسكن مهر ديگر حالت كارفرمايي نخواهد داشت بلكه فقط برنامه ريزي ها را بر عهده دارد.
وزير مسكن و شهرسازي با تاكيد بر اينكه دولت در آماده سازي زمينهاي مسكن مهر دخالتي نداشته است، تصريح كرد: تاكنون 600 هزار نفر سهم آماده سازي زمين خود را يعني مبلغ 600 ميليارد تومان را آورده اند.
وي ادامه داد: همچنين تاكنون بيش از 100 هزار واحد پروانه خود را كسب كرده اند و 300 هزار واحد نيز مشغول آماده سازي هستند.

جديدترين اقدامات براي پرداخت 7500 ميليارد تومان تسهيلات مسكن مهر
رئيس كل بانك مركزي جديدترين اقدامات اين بانك براي تسريع در پرداخت 7500 ميليارد تومان تسهيلات به متقاضيان مسكن مهر را تشريح كرد.
محمود بهمني نيز در اين همايش را موتور محركه اقتصاد هر كشوري دانست و اظهار داشت: رونق اين بخش مي تواند 171 صنعت را با رونق مواجه كند و ركود آن مي تواند باعث ركود اقتصاد دنيا شود.
وي با بيان اينكه در برنامه چهارم توسعه توجه خاصي به بخش مسكن نشده بود، افزود: بانك مركزي در تدوين بسته سياستي - نظارتي 20 درصد از تسهيلات را به اين بخش اختصاص داد. به گفته وي با رونق بخش مسكن در كشور 80 شغل به صورت مستقيم و 80 شغل به صورت غيرمستقيم تثبيت خواهند شد.
رئيس كل بانك مركزي سهم بخش مسكن در هزينه ها را بسيار بالا عنوان كرد و گفت: آمارهاي بانك مركزي نشان مي دهد طي سالهاي 83 تا 86 فقط شاخص مصالح ساختماني از 268/8 به 407 افزايش يافته است.
وي افزود: علاوه بر اين رشد كاذبي كه در اثر سفته بازي مسكن و زمين در قيمت ايجاد شده، نشان مي دهد حتي اگر كاهش قيمتي كه از ماههاي گذشته شروع شده به 50 درصد هم برسد، قيمت مسكن به نقطه متعادل نخواهد رسيد.
رئيس كل بانك مركزي گفت: كاهش 40 درصدي قيمت مسكن طي ماههاي گذشته، افزايش جهشي آن را در طول يكسال و نيم گذشته جبران نمي كند.
بهمني ادامه داد: رشد شاخص قيمت مسكن در سال 86 از 12 درصد سال 85 به حدود 53 درصد رسيده كه اين امر بيانگ ضرورت در پيش گرفتن سياستهاي جديد است.
وي با اشاره به كسري 1/6 ميليون واحد مسكوني در شرايط كنوني گفت: براساس سرشماري نفوس و مسكن سال 85 تعداد كل خانوارهاي كشور حدود 17 ميليون نفر بوده در حالي كه تعداد واحدهاي مسكوني 15 ميليون و 895 هزار نفر است.
رئيس كل بانك مركزي با اشاره به اين كسري گفت: براساس سرشماري سالهاي 75 و 85 سهم كسري واحدهاي مسكوني به كل واحدها از 14 درصد به 10/1 درصد كاهش يافته است.با اين حال بنابر آمارهاي موجود نسبت قيمت يك واحد مسكوني به درآمد سرانه 19 سال است يعني يك فرد ايراني به طور متوسط 19 سال زمان براي خانه دار شدن نياز دارد. وي افزود: مجموع اين شرايط دولت را به اين نتيجه رساند كه توجه ويژه اي به مسكن مهر به عنوان راهكاري اصولي و ميان مدت براي ايجاد تعادل ميان عرضه و تقاضاي مسكن در كشور داشته باشد.
به گفته بهمني و در همين راستا سياستهاي حمايتي جديدي از اين بابت توسط بانك مركزي، وزارت مسكن و تعاون در پيش گرفته شده است.
وي گفت: دولت و بانك مركزي در سال جاري مجموعا 75 هزار ميليارد ريال بابت تامين اعتبار تسهيلات مسكن مهر در نظر گرفته اند.
رئيس كل بانك مركزي با اشاره به انعقاد 14 هزار ميليارد ريال قرارداد از اين محل، خاطرنشان كرد: تاكنون 12 هزار ميليارد ريال از اين تسهيلات پرداخت شده است.
بهمني ادامه داد: ازكل اعتبار در نظر گرفته شده 15 هزار ميليارد ريال به آماده سازي زمين، حدود 36 هزار ميليارد ريال به مسكن شهري، 15 هزار ميليارد ريال به مسكن روستايي و 8 هزار و 400 ميليارد ريال به مسكن كارگران اختصاص خواهد يافت.
وي با اشاره به رشد منفي سپرده هاي بانكي دولتي در 6 ماهه اول سال جاري و كمبود منابع بانكي، تصريح كرد: با تصميمات متخذه بانك مركزي در اعطاي خطوط اعتباري به بانكها اين مشكلات رفع شده است.
وي از تخصيص مبلغ 5 هزار ميليارد ريال خط اعتباري بابت تامين منابع مورد نياز بانكها جهت اعطاي تسهيلات آماده سازي زمين مسكن مهر كه تاكنون قراردادهاي مربوط 441/4 ميليارد ريال آن بين بانك مركزي و بانكها مبادله شده است، خبر داد.
بهمني ادامه داد: كل سپرده هاي بانكي در پايان سال گذشته حدود 18/4 هزار ميليارد تومان بوده در حالي كه مجموع تسهيلات پرداختي 17/18 هزار ميليارد تومان است.
وي افزود: اين نسبت در حالي برقرار است كه پس از كسر سپرده هاي قانوني، مجموع رقم تسهيلاتي كه قابل پرداخت بود به 15/9 هزار ميليارد تومان مي رسيد ولي 17/5 درصد بيش از اين مقدار قانوني، تسهيلات پرداخت شده است.
به اعتقاد رئيس كل بانك مركزي اين مسئله باعث شده در حال حاضر نظام بانكي با كمبود منابع براي پرداخت تسهيلات مواجه شود. چرا كه مجموع تسهيلات 17/9 درصد بيشتر از سپرده ها است.
بهمني خاطرنشان كرد: تخصيص بخشي از خط اعتباري 80 هزار ميليارد ريالي به بانكها نيز از اقدامات ديگري است كه بانك مركزي در جهت حل مشكلات انجام داده است.
به گفته وي از اين محل تاكنون قراردادهاي مربوط به 12 هزار ميليارد ريال بين بانك مركزي و بانكها مبادله شده است.
 دوشنبه 4 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن