تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812713753




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پست مدرنيسم، زنده كردن فرهنگ گذشتگان در دنياي امروز


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: پست مدرنيسم، زنده كردن فرهنگ گذشتگان در دنياي امروز
صطلاح پست مدرنيسم سه دهه است در ادبيات، جامعه شناسي، سياست، هنر، معماري و... به كرات صحيح يا ناصحيح مورد استفاده قرار مي گيرد. معناي ظاهري آن، پسامدرن يعني بعد از مدرن را گويا مي باشد. اما در اصل پست مدرن وقتي متولد شد كه خستگي از مدرنيته و دنياي خالي از هياهوي آن انسان ها را متوجه گذشته و سنت هاي خود كرد. از اين رو به فكر تلفيق اين سنت ها با دنياي مدرن افتادند و پست مدرن متولد گشت. اما با گذشت زمان اصطلاح پست مدرن به برچسبي هر چه رايج تر براي چيزي درباره پايان قرن بيستم تبديل شد. آراي فلسفي گوناگوني درخصوص پست مدرن گفته شد و تحليل ها و گويش هاي متفاوتي در مورد آن نقل شد. در منظر بعضي معرف كوششي بود از سوي روشنفكران ناراضي براي نابود ساختن تحجر و فنا تيكي و در هنر نيز ساختن و خلق كردن شمائي كه به هيچ سبكي، دوره اي يا هيچ اصولي شبيه نبود و اما در ايران چه اتفاقي افتاد؟ پس از تغييرات و كشمكش هاي پست مدرنيستي در غرب اين دوره به ايران نيز راه پيدا كرد اما با يك تفاوت بزرگ. اگر در دنياي غرب شورش عليه نژاد پرستي يك حركت پست مدرنيستي تلقي مي شد يا به دست آوردن آرماني گذشته جهت تثبيت وضعيت حال، اين رويدادها مربوط به غرب مي شد نه ايران! اما به غلط اين فرهنگ ها و ايده ها بود كه به عنوان موج پست مدرن به ايران راه پيدا كرد. شايد پيدايش موسيقي رپ كه در ابتدا اعتراض به نژادپرستي و... بود امروز در ايران بسيار طرفداران دارد. انفجار تكنولوژي هاي جديد و تجزيه فرهنگ ها، سنت ها و تبديل آنها به هزاران خرده فرهنگ ما را مجبور كرد از آني كه بوديم فرسنگ ها دور شويم و به ملغمه اي برسيم از آنچه كه ديگران هستند و آنچه كه هيچ كس نيست! اين آميزه فرهنگي امروز است كه در طول تاريخ، آدم هاي قرون وسطي، اعضاي قبيله هاي ماقبل مدرن و در ساير فرهنگ ها نيز نمي توان مشابه آن را يافت.
انسان هايي كه در كنار يكديگر جمع شدند، تشكيل جامعه اي را دادند و فرهنگ خويش را به فراموشي سپرده و در حال با يك جهان بيني دگرگون شده در دنياي تفاوت ها زندگي مي كنند. در دنياي كنوني هيچ اسطوره يا سبك واحدي وجود ندارد كه بر ساير موارد غالب و مسلط باشد. آيا به راستي ما در فرهنگ و تمدن غني خود هيچ نيافتيم يا از آن آنقدر دور شديم كه به اين دوران رسيديم؟! ما هنوز درك درستي از مدرنيته در جامعه نداريم و همچنان با مخالفت هايي درباره تحليل و همگام شدن با آن داريم و آن وقت به اشتباه درگير موج پست مدرنيستي مي شديم؟!!
فرهنگ لغات مردم امروز، فرزندسالاري، قرار گرفتن حريم خانواده در حاشيه و... شايد پيامدهاي اين موج در جامعه باشد كه متاسفانه در رسانه هاي جمعي، ترانه ها و... به كرات تبليغ مي شود. اما در كل چيزي كه مي توان از پست مدرنيسم در ايران نتيجه گرفت نه آنچه كه هست نه آنچه كه بوده بلكه كلافي سردرگم است كه هر كس با توجه به ديدگاه شخصي خود از آن برداشت مي كند و تلفيقي است از سنت هاي گذشتگان، باورهاي ديني مذهبي، تجديد آداب و رسوم دين زرتشت، خرافه گرائي، علاقه به علوم ماورالطبيعه، همراه با مدرنيته امروزي حاكم درغرب. در پايان پست مدرن ايراني مي تواند آرماني باشد با هدف هاي ايده آليستي، طرز فكري باشد با درك زمان حاضر براي رهيافت ها و زبان هاي گفت وگوي جديد و همچنين زنده كردن اصول فرهنگ گذشتگان ما در بستر دنياي مشوش امروز.
 جمعه 1 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 502]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن