تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815666662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مقابله با آفت عامل جاروك ليموترش به حداكثر ظرفيت علمي جهان نياز دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مقابله با آفت عامل جاروك ليموترش به حداكثر ظرفيت علمي جهان نياز دارد
مدير برنامه جامع مديريت بيماري جاروك ليمو ترش در پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي گفت: حل مشكل بيماري جاروك ليموترش نياز به استفاده حداكثر از ظرفيت علمي در جهان دارد.


محسن مردي روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: بيماري جاروك ليمو ترش فقط در برخي از كشورهاي جهان مانند ايران ، عمان و امارات مشاهده شده است، از اين رو اطلاعات در مورد اين بيماري بسيار محدود است.
وي، يكي از اقدامات موثر در حل اين مشكل را برنامه جامع مديريت جاروك ليموترش بيان كرد و افزود: براين اساس قرار است مكاتباتي با برترين محققان حوزه هاي مختلف مربوطه از قبيل باغباني، گياه پزشكي، بيولوژي، حشرات، قرنطينه و بيوتكنولوژي انجام شود.
وي ادامه داد: بعد از انجام مكاتبات و برگزاري جلسات، يك كنسرسيوم جهاني براي حل مشكل جاروك ليموترش با حضور كشورهاي آلمان، امريكا، استراليا ، فرانسه، اسپانيا ،‌عمان و اتريش و ايران تشكيل مي شود.‌
به گفته وي سال آينده نخستين جلسه هماهنگي براي تشكيل اين كنسرسيوم در ايران برگزار خواهد شد.
رييس بخش ژنوميكس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي افزود: بيماري جاروك ليموترش، اولين بار در سال 1986 ميلادي در كشور عمان مشاهده شد و طي 10 سال بدون اعلام روشي براي مبارزه با اين بيماري، بيش از 95 درصد درختان ليموترش اين كشور نابود شد.
وي ادامه داد: در ايران براي اولين بار در سال 1376 در منطقه نيك شهر استان سيستان و بلوچستان، علايم جاروك ليموترش پديدار شد و به تدريج به مناطق ميناب، رودان ، ‌بندرعباس و حاجي آباد گسترش يافت، به طوري كه بر اساس آمار رسمي در مدت 10 سال، شمار درختان آلوده از 57 اصله به 500 هزار اصله افزايش يافت.
مردي پيش بيني كرد با روند روبه گسترش بيماري، در صورتي كه به طور جدي و مستمر با آن برخورد نشود، حداكثر تا پنج سال آينده ميزان توليد ليموترش در استان هرمزگان به صفر نزديك شود .
وي سطح زير كشت ليموترش را در كشورحدود 40 هزار هكتار اعلام كرد كه از اين مقدار 19 هزار هكتار در استان هرمزگان واقع شده است كه حدود 25 درصد آن آلوده به بيماري جاروك ليمو ترش است.
عامل بيماري خطرناك جاروك ليموترش، نوعي موجود بسيار ريز تك سلولي (‌پروكاريوت)‌ به نام فيتوپلاسما است. اين عامل بيماري توسط پيوندك ها و حشرات ناقل آلوده مانند زنجرك ها به درختان سالم منتقل مي شود، از زمان مبتلا شدن و يا نفوذ عامل بيماري تا ظهور بيماري شش تا 14 ماه طول مي كشد كه در مجموع در مدت چهار تا پنج سال باعث مرگ درختان آلوده مي گردد.
به گفته اين كارشناس، وقتي درختي به بيماري جاروك ليموترش دچار مي شود، برگ آن كوچك و به شكل جارو درمي آيد.
مردي تاكيد كرد: موضوع بيماري جاروك ليمو ترش با توجه به ناشناخته بودن جنبه هاي مختلف و پيچيدگي آن از نظر علمي، نيازمند توجه ويژه به لحاظ تحقيقاتي است .
وي گفت: عقد قرارداد و آغاز اجراي هماهنگ و كنترل شده 42 پروژه مهم و تاثير گذار پژوهشي در بيش از 15 مركز تحقيقاتي در داخل و خارج از كشور، طراحي و راه اندازي اولين سيستم هوشمند كنترل برنامه در سطح وزارت جهاد كشاورزي به منظور نظارت دقيق بر حسن اجراي برنامه، ساخت و تجهيز 12 پست قزنطينه به منظور جلوگيري از گسترش بيماري در استان هاي سالم ، ‌امحاء كامل درختان آلوده و مشكوك به آلودگي در باغات استان هاي كرمان و فارس، آموزش بيش از 500 نفر از كشاورزان و متخصصان در چهار كارگاه آموزشي، انجام عمليات رديابي در سطح 40 هزار هكتار باغات ليموترش از جمله مهمترين اقدامات صورت گرفته در سال گذشته است.
مدير برنامه جامع مديريت بيماري جاروك ليموترش افزود: عمليات پاكسازي منابع آلودگي در باغات استان هرمزگان در سطح حداقل هزار و 250 هكتار، تشكيل كنسرسيوم جهاني براي حل مشكل بيماري جاروك ليموترش، ادامه اجراي 42 پروژه پژوهشي در بيش از 15 مركز تحقيقاتي در داخل و خارج از كشور، انجام عمليات رديابي در سطح 38 هزار هكتار باغات ليموترش از جمله مهمترين اقدامات پيش بيني شده در سال جاري است كه بايد اجرا شود.
مردي تاكيد كرد: هر چند تدوين برنامه و شيوه ترسيم نقشه علمي براي حل اين معضل مهمترين اقدام در حل اين مشكل است، اما در حقيقت آنچه كه به حل اين مشكل مي انجامد، عملياتي كردن قطعي اين برنامه ها است.
وي در پايان از مسوولان خواست، بخشودگي ديركرد وام هاي باغ داران ذيربط و تمديد وام هاي مربوطه را جزو مصوبات هيات دولت قرار دهند تا كمك موثري به كشاورزان خسارت ديده شود.
 چهارشنبه 29 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1164]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن