تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815465278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قشقاوي در دانشگاه تهران: غرب نمي‌خواهد دانش استراتژيك مسلمانان از رژيم صهيونيستي بالاتر باشد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قشقاوي در دانشگاه تهران: غرب نمي‌خواهد دانش استراتژيك مسلمانان از رژيم صهيونيستي بالاتر باشد
خبرگزاري فارس: سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: غرب نمي‌خواهد دانش استراتژيك مسلمانان خاورميانه از اسرائيل بالاتر باشد.


به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، عصر ديروز (سه‌شنبه) حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان در مراسمي با عنوان نقد و بررسي عملكرد دستگاه ديپلماسي حضور يافت و سخنراني كرد.
اين برنامه در سالن شيخ انصاري دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران و به مدت نزديك به دو ساعت برگزار شد. قشقاوي در ابتداي اين مراسم طي سخناني با اشاره به متدهاي نقد يك دستگاه ديپلماسي، گفت: در نقد سياست خارجي يك بار جهت گيري عملي و يك‌بار عملكرد مورد نقد قرار مي‌گيرد؛ رويكرد و جهت گيري سياست خارجي جمهوري اسلامي را رهنمود‌هاي امام، وصيت امام، قانون اساسي، و رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب مشخص مي‌كنند و رئيس جمهور از طريق وزير امور خارجه اين رويكردها را علمياتي مي‌كند.
وي با برشمردن معاني سياست و ديپلماسي، گفت: اعمال قدرت نرم ديپلماسي است و اصلي‌ترين شاخص يك سياست خارجي موفق ميزان نفوذ آن است. اگر چنانچه ميزان اعمال قدرت نرم محدود باشد قطعا ديپلماسي ناموفق است.

* نقد سياست خارجي متناقض و غيركارشناسي است

قشقاوي با اشاره به نقدهايي كه از دستگاه ديپلماسي دولت صورت مي گيرد اين نقدها را غير منصفانه، به دور از كارشناسي و متناقض با يكديگر ارزيابي كرد و گفت: در نقد سياست خارجي مدام مي‌گويند سياست خارجي ايران منزوي است اما همين منتقدان به تاثير نفوذ ايران در عراق، خاورميانه و فلسطين اعتراف مي‌كنند تاثير ايران بر لبنان، آمريكاي لاتين و آفريقا غير قابل انكار است. الان ايران در شاخ آفريقا و جنوب آفريقا تاثير گذاري دارد واقعا اگر سياست خارجي ايران منزوي و عقب افتاده است پس چطور بين همه اعمال قدرت نرم دارد و شاخ به شاخ قدرت هاي بزرگ اعمال قدرت نرم دارد؟
وي با تاكيد بر اينكه "اين شيوه نقد سياست خارجي متناقض است و اين تناقض براي افكار عمومي باور پذير نيست"‌ ، خاطر نشان كرد: ميزان قدرت ايران با رژيم گذشته [پهلوي] قابل مقايسه نيست؛ آمريكايي ها مي‌گويند بزرگترين چالش انتخابات رياست جمهوري اين كشور، "ايران" است.30 سال قبل اين چالش شوروي بود، الان مي‌گويند ايران عامل تاثير گذار در انتخابات آمريكا است بعد از انقلاب تاكنون ايران تاثير زيادي بر انتخابات آمريكا داشته است.

* ميزان راي ما در سازمان ملل ارتباطي با نفوذ ايران ندارد

در ادامه اين برنامه سخنگوي وزارت امورخارجه به سؤالات دانشجويان حاضر در برنامه پرداخت. در ابتدا در پاسخ به اين سؤال كه "درحالي سخن از تاثير ايران در عرصه جهاني به ميان مي‌آيد كه در راي گيري براي عضويت ايران در شوراي امنيت كشورمان توانست راي پاييني به دست بياورد"، وي گفت: اين حرف درست است ايران راي پاييني دريافت كرد، اما دادن راي به موضوع شرايط زمان و مكان و نحوه اعمال نفوذ قدرت‌ها بستگي دارد. اما شما نگاه كنيد چندي قبل 77 وزير خارجه عضو جنبش عدم تعهد به ايران آمدند و سند تهران را كه بسياري از نظرات ما را تامين مي‌كرد امضاء كردند. متاسفانه مكان سازمان ملل عرصه اعمال نفوذ قدرت‌ها است.
وي با ذكر شواهدي از نقدهاي وارد شده به اقدام ايران در كانديدا شدن براي حضور در شوراي امنيت، آنرا با بهانه گيري‌هايي كه در ماجراي عدم حضور ايران براي رقابت عضويت در شوراي حكام آژانس مقايسه كرد و افزود: همين منتقدين كه مي‌گفتند با اين ميزان راي كمي كه ايران دريافت كرد بهتر بود اصلا خود را نامزد نمي‌كرد درحالي كه چندي پيش‌تر از آن به ما خرده مي‌گرفتند كه چرا به نفع سوريه و افغانستان براي عضويت در شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از گروه آسيايي انصراف داده ايم.
قشقاوي با اشاره به راي هاي كشورهاي ديگر متقاضي ورود به شوراي امنيت سازمان ملل، گفت: در سال 2005 هند و ژاپن براي رسيدن به يك كرسي رقابت كردند آن موقع هند فقط 42 راي آورد و هيچ كس در هند نگفت نفوذ ديپلماسي هند در جهان كم است و آبروي هند رفت درحالي كه نفوذ و قدرت هند در جهان زياد است.

* دخالت سفارت‌هاي خارجي در امور داخلي ايران

در ادامه قشقاوي در پاسخ به سؤالي درباره اظهاراتي كه به دخالت برخي سفارتخانه هاي خارجي براي تاثير گذاري در فضاي سياسي داخلي ايران پرداخته بود، گفت: در عرف ديپلماتيك اينگونه نيست كه سفارتخانه‌ها فقط با مقامات دولتي ارتباط داشته باشند بلكه با ديگر اقشار مردم و احزاب هم ممكن است در ارتباط باشند. اما اگر اين ارتباط‌ ها منجر به همكاري سفارتخانه‌هاي خارجي و تعامل انها با برخي جريانات براي تاثير گذاري در امور داخلي شود قابل قبول نيست، اساسا هر اقدامي كه منجر به نقض حاكميت ملي شود مقبول نيست. نظارت عاليه بر عملكرد سفارتخانه‌ها بر عهده وزارت خارجه است.
سخنگوي وزارت امورخارجه در پاسخ به سؤالي درباره اينكه برخي اظهارنظرها بر روند پيگيري برنامه هسته‌اي ايران تاثير مي‌گذارد، گفت: كمي راجع به اظهار نظر ها مبالغه مي‌شود، هيچ كسي ترديد ندارد اظهار نظر تاثير گذار است ولي در بحث هسته اي نوع سخنراني‌هاي انقلابي مسؤلين ما براي طرف غربي آشنا است اين خصلت ايراني انقلابي بود كه اينگونه شعارها مطرح شود اما در بحث هسته اي آنها با تلاش هاي ايران مشكل دارند. خانم رايس وزير امورخارجه آمريكا چندي قبل گفت"اگر ايران تعليق را قبول كند من همين الان براي مذاكره به تهران مي‌روم". آنها مي‌خواهند ايران يك سانتريفوژ جديد نسازد. آنچه آنها مي‌خواهند ما به دانش هسته اي دست نيابيم آنها يقين دارند ايران به دنبال سلاح هسته اي نيست. غرب مي‌گويد داشتن اين سانتريفوژ حق ايران است اما نمي‌خواهند ما به دانش استراتژيك دست بيابيم . در دنيا تنها 10 كشور توانايي توليد انرژي هسته اي از مرحله معدن تا استفاده در نيروگاه را دارند. و گرنه ابهامي در صلح آميز بودن برنامه هسته‌اي ايران ندارند هم اكنون آنها از 3 كانال ايران را كنترل مي‌كنند؛ دوربين دارند، بازرسي هم دارند توليدات را هم كنترل و پلمب مي‌كنند.
قشقاوي، خاطر نشان كرد: آنها 60 سال رژيم صهونيستي را به لحاظ استراتژيك بالاتر از كشورهاي اسلامي قرار دادند به همين دليل نمي‌خواهند تكنولوژي صلح آميز ايران از اسرائيل برتر باشد.

* مسلمانان همواره در طول تاريخ يهود ستيز نبودند پناه يهوديان بودند

سخنگوي وزارت امورخارجه در پاسخ به سؤال دانشجويي درباره اينكه "مواضع و سخنان رئيس جمهوري درباره موضوع هولوكاست كمكي به اسرائيل براي صدور بيانيه رسمي در سازمان ملل براي تثبيت مواضعشان كرد" با اشاره به اينكه مسلمانان سابقه يهود ستيزي نداشتند، گفت: ايران در طول تاريخ تعامل مثبتي با يهوديان داشته است. در قرن چهاردهم حكومت عثماني يهوديان رانده شده از اسپانيا و ايتاليا را پناه دادند. الان كليميان در ايران نماينده مجلس دارند. مسلمانان سابقه يهود ستيزي نداشتند.

* نامه رئيس جمهور به اوباما

از قشقاوي درباره نامه رئيس جمهور به باراك اوباما سؤال شد كه وي در پاسخ گفت: ما فكر مي‌كنيم اولا اين نامه بيانگر توان ديپلماسي ما است كه مي‌تواند چنين كاري انجام دهد، در مجموع جهان از اين نامه استقبال كرد و بازتاب خيلي گسترده يافت و بيشتر در آمريكا استقبال كردند. اوباما دو شعار داد "ما مي‌توانيم" و "تغيير"، گورباچف بعد از آن اين انتخاب را «پروستاريكا»ي آمريكا لقب داد و گفت همان كاري كه ما در شوروي كرديم شما هم در آمريكا بكنيد.
وي افزود: ايران گفت براي صلح و عدالت پايدار بايد نظر ما را بگيريد آنها مي‌دانند حل مشكلات آمريكا در عراق تا افغانستان و خاورميانه بدون توجه به ايران ممكن نيست. براي كمك به تغيير، ايران آمادگي دارد. اوباما گفت «من بررسي مي‌كنم و اين حرف پخته اي است برخورد با ايران مانند يك كشور بي تاثير نيست» . الان قدرت ديپلماسي ما آنقدر بالا رفته كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت.
سخنگوي وزارت امورخارجه در ادامه درباره مبناي قطع رابطه جمهوري اسلامي و آمريكا با ذكر سابقه‌اي از اين اتفاق گفت: قطع رابطه از سوي آمريكا صورت گرفت، ما راجع به آمريكا موضع ديپلماتيكي كه در مورد رژيم صهيوينستي و آفريقاي جنوبي، اعلام كرده بوديم را نداشتيم. الان رسانه هاي معتبر آمريكا ادعا مي‌كنند كه آمريكا مي خواهد در ايران دفتر حفاظت منافع باز كند. اما همزمان با اين شاهد تبليغات و اعمال تحريم‌هاي جديد يك جانبه هستيم. رفتارهاي متناقض آمريكا شرايط را دشوار مي‌كند. مقام معظم رهبري مي‌فرمايند اين رفتار و عملكرد آمريكا مشكل ساز است ايران از ابتداي انقلاب با آمريكا همان موضعي را كه با اسرائيل اعلام كرده بود نداشت.
وي در ادامه در باره سفر پوتين به تهران، گفت: مطمئنا حضور پوتين در ايران در ادامه يك پروسه بود و از گذشته استمرار دعوت او به تهران وجود داشت اما اين مهم در دولت نهم رخ داد.

* ايرانيان خارج از كشور همچون ايرانيان داخل به منافع ملي اهميت مي‌دهند

در ادامه حسن قشقاوي در پاسخ به سؤال دانشجويي كه "چرا از پتانسيل ايرانيان خارج از كشور به عنوان نيروي لازم براي انجام لابي در داخل آمريكا و كشورهاي ديگر استفاده نمي‌شود" گفت: هم اكنون بين 3 تا 5 ميليون ايراني مهاجر داريم كه آنها علاقه مندي بسيار شديدي به منافع ملي دارند. آنها به شدت به حاكميت ملي، منافع و حاكميت ارضي علاقه شديد دارند. علاقه آنها به منافع ملي همچون ايرانيان داخل كشور است. آنها نسبت به تماميت ارضي كشورمان، موفقيت‌هاي فن آوري و علمي كشور احساسات مثبت شديدي دارند و موفقيت‌هاي جمهوري اسلامي برايشان مهم است.
وي تصريح كرد: ما بايد شناخت كافي نسبت به اين پتانسيل پيدا كنيم، در انتخابات آمريكا ساپورتر‌هاي اصلي 2 كانديدا ايراني ها بودند. اين پتاسيل بالائي است . الان يوناني‌ها، ارامنه و ايرلندي‌ها داراي لابي‌هاي قوي‌اي در آمريكا هستند. به اميد روزي كه ما درك عظيمي از اين لابي قدرتمند داشته باشيم.

* عرصه ديپلماسي عرصه اعتماد مطلق و يا بي اعتمادي مطلق نيست

در ادامه از قشقاوي درباره دلايل اعتماد بيش‌ از اندازه ايران به روسيه سؤال شد كه وي در پاسخ، گفت: عرصه ديپلماسي عرصه اعتماد مطلق و يا بي اعتمادي مطلق نيست. در بحث روسيه موقعيت همسايگي بسيار مهم است. روسيه در موقعيت همسايگي ماست، آنها همسايه ما در حوزه نفوذ قفقاز هستند. روسيه را نمي‌توان از حيث موقعيت جغرافيايي و همسايگي نسبت به ايران با كشورهاي غربي مقايسه كرد ديپلماسي موفق، ديپلماسي ارتباط موفق با همسايگان است. ما با روس ها قرار دادهايي داريم آنها براي ما يك نيروگاه آب سبك مي‌سازند، در حوزه دفاعي نيز همكاري هايي داريم و ابائي نداريم كه بگوئيم. موقعيت روسيه استراتژيك است روسيه همسايه ما است و كشوري در آن سوي قاره‌ها نيست.

* رابطه جمهوري اسلامي و كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالي درباره دلايل مماشات ايران با كشورهاي حاشيه خليج فارس، گفت: اجلاس شوراي همكاري خليج فارس در دوحه بعد از اجلاس "آناپوليس" بود كه فضاي سنگيني عليه ايران ايجاد كرده بود، اين فرصت در اجلاس دوحه ايجاد شد كه فضاي سنگين عليه ايران شكسته شد و اخيرا هم حضور العطيه در تهران به دنبال سفر رئيس جمهور به دوحه بود.
وي در رد ادعاي نشستن رئيس جمهور در زير عنوان جعلي خليج عربي خاطر نشان كرد: ما نام جعلي خليج عربي را قبول نداريم ما براي وجب به وجب خاك مان تعصب ويژه‌اي داريم اما يك واقعيتي است كه اين كشورها از اين عنوان استفاده مي‌كنند و هركجا كه مسؤلين جمهوري اسلامي حضور داشته باشند به اين جعل عنوان اعتراض و از آن جلوگيري مي‌كنند. ولي با همه اين‌ها ما نمي‌توانيم با كشورهاي حاشيه خليج فارس قطع رابطه كنيم.
قشقاوي با اشاره به ديدگاه برخي منتقدين كه ايران را متهم به تنش زايي در عرصه بين‌المللي مي‌كنند گفت: اتفاقا اين ديدگاه‌ها طرفدار برخوردهاي پرتنش با كشورهاي منطقه هستند. همه مي‌گويند در عرصه جهاني تنش زدايي كنيم اما برخي مي‌گويند چرا رئيس جمهور به دوحه سفر كرد و در اجلاس شوراي همكاري خليج فارس شركت كرد.
وي درباره روابط ايران و مصر نيز افزود: مصر و ايران دو حوزه تمدني بزرگي هستند كشور بزرگ و مسلمان مصر بسيار با اهميت است ولي تحول خاص و جديدي در روابط دوجانبه اتفاق نيافتاده است.

* حمايت ايران از فلسطين بيشتر معنوي است تا مادي

از قشقاوي درباره دلايل حمايت مالي از فلسطين سؤال شد و دانشجويي با اشاره به اينكه در كشور مشكلات زيادي وجود دارد كه جايي براي كمك مالي به فلسطين باقي نمي‌گذارد، گفت: الان مساله فلسطين مورد توجه همه كشورهاي جهان است برخي مي‌گويند ايران نبايد در اين مساله دخالت كند و درحالي كه اين حرف غلط است ما در منطقه خاورميانه زندگي مي‌كنيم و كشورهايي كه هزاران كيلومتر آنسوتر هستند در اين مساله دخالت مستقيم دارند. اين حرف كه ما به فلسطين پول مي‌دهيم نيز صحيح نيست.
وي با تاكيد بر اينكه هزينه كردن در سياست خارجي يك عرف است، تصريح كرد: موضوع حمايت‌ها اصلا مالي نيست، خيلي از كشورهاي عربي كمك هاي مالي شان به فلسطين زياد است. بسياري از كشورها وزارت كمك‌هاي توسعه دارند ولي ما نداريم بسياري از كشورهاي غربي با بودجه ماليات مردم كمك مالي مي‌ دهند، درحالي كه ما وزارت كمك‌هاي توسعه‌اي در ايران نداريم.

* همكاري با آژانس در چارچوب پادمان‌ها است

قشقاوي درباره همكاري ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز گفت: نصب دوربين در مراكز هسته‌اي بر اساس مقررات NPT صورت مي‌گيرد ما نظارت پادماني را قبول كرده‌ايم اعمال نظارت ها در چارچوب توافق ها است.
در ادامه از سخنگوي وزارت امورخارجه درباره نشست اديان كه به همت عربستان سعودي و در شهر نيويورك قرار است برگزار شود، گفت: ما به آقاي خزاعي نماينده جمهوري اسلامي در نيويورك تلكس زديم كه جزئيات اين كنفرانس را براي ما تهيه كند.
وي در ادامه درباره دلايل نزديكي ايران و كشورهاي آمريكاي لاتين، گفت: حوزه ديپلماسي حوزه تاثير و نفوذ است اشتراكات زباني، فرهنگي ، ديني و ... دلايل مهمي براي برقراري ارتباطات است. كشورهاي آمريكايي لاتين مي‌گويند در مخالفت با مواضع آمريكا با ايران اشتراك نظر داريم به اين دليل ما چرا از اين ديدگاه استقبال نكنيم. در آمريكاي لاتين در سال هاي اخير در بوليوي، نيكاراگوئه و ونزوئلا تحولاتي اتفاق افتاده است و از ايران در خواست كمك فني مهندسي مي‌كنند.
درباره برخورد بد برخي سفارتخانه‌هاي غربي با مراجعه كنندگان ايراني سؤال شد كه وي، گفت: برخي از سفارتخانه ها برخورد بدي دارند هم در صدور ويزا و هم در برخورد با ارباب رجوع اما برخي مواقع نيز مبالغه آميز برخورد مي‌كنند.
وي همچنين در مورد سختگري‌ها براي صدور ويزا نيز گفت: صدور ويزا ربطي به ديپلماسي ندارد اين مساله بستگي به تعاريف كشورها دارد اين معادله ديپلماسي نيست الان در تحريم ها موضوع ويزا مطرح نشده است اين بر مي‌گردد به مسائل اقتصادي.
در پايان از قشقاوي در مورد تلاش ايران براي تاثير گذاري در امضاء نشدن موافقتنامه امنيتي عراق و آمريكا، گفت: اين موضوع را در چارچوب مسائل داخلي عراق مي‌داند. اما ما شاهديم كه اقشار مختلف مردم، مراجع و نمايندگان مجلس عراق با آمدن به خيابان‌ها مخالفت خود را با امضاي اين توافقنامه اعلام كردند.
انتهاي پيام/
 چهارشنبه 22 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن