تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 25 شهریور 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815807120




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كارگاه فيلمنامه نويسي حوزه هنري در شيراز مينو فرشچي: سينماي ما هنوز در دوران كارگردان سالاري به سر مي‌برد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارگاه فيلمنامه نويسي حوزه هنري در شيراز مينو فرشچي: سينماي ما هنوز در دوران كارگردان سالاري به سر مي‌برد
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستان‌ها

يك فيلمنامه نويس سينماي ايران معتقد است: سينماي ما هنوز در دوران كارگردان سالاري به سر مي برد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه فارس، مينو فرشچي كه براي تدريس كارگاه‌هاي فيلمنامه نويسي حوزه هنري در شيراز حضور دارد، در يك نشست خبري اظهار داشت: سينماي ايران محتاج افكار با طراوت جوانان است و تنها در اين صورت است كه سينماي ما مي تواند رنگ و بوي جديدي بگيرد.

وي با بيان اينكه هنوز در دوران كارگردان سالاري بسر مي‌بريم، گفت: بايد بپذيريم كه كار گروهي جواب بهتري به ما مي دهد اما در سينماي ايران هنوز شاهد تكروي‌ها و دخالت‌ها مي‌باشيم، كارگردان در كنار دست مونتور مي‌نشيند، چند دقيقه ديالوگ را حذف مي‌كند و در تيتراژ نامه خود را به عنوان بازنويس نهايي و يا پرداخت فيلمنامه و.. مي گذارد.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا كه چرا سينماي ايران كمتر از آثار ادبي اقتباس مي‌كند، گفت: متأسفانه اغلب تهيه كنندگان سينماي ايران دچار فقر فرهنگي هستند، آنها در واقع توليد ارزان و فروش انبوه را مي خواهند. او حاضر نيست به فيلمنامه نويس پول بدهد چه رسد به اينكه بخواهد نويسنده كتاب را نيز حمايت مالي كند! معتقدم تهيه كننده‌ها دچار نوعي فقر درك مسأله مي‌باشند.

وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه چرا اغلب سوژه‌هاي فيلمنامه نويسان تكراري است، گفت: فيلمنامه نويس از طرفي محدوديت‌هاي زيادي دارد، از طرف ديگر وقتي مي بيند يك سوژه بدون هيچ زحمتي پروانه ساخت مي گيرد او را به صرافت مي اندازد كه همان خط را دنبال كند، از طرف ديگر به دليل مجموعه شرايط سياسي و موقعيتي كه ما در جهان داريم، گاهي نگاه‌هاي منفي بر ما وجود دارد كه مانع بروز خلاقيت‌هاي فردي مي‌شود.

فرشچي همچنين در پاسخ به اينكه چرا استفاده از عنصر تخيل در فيلمنامه‌هاي ما كمتر صورت مي گيرد به ايسنا گفت: فقر فرهنگي و مادي باعث مي شود نتوانيم وارد حوزه تخيل شويم و در وضعيت فعلي اگر فيلمنامه‌اي تخيلي نظير آنچه كه در هاليوود ساخته مي شود را به تهيه كننده ارائه بدهيم آن را از ما قبول نمي‌كند. او به دنبال فيلمنامه‌اي است كه كمتر هزينه داشته باشد، بنابراين عادت كرده‌ا‌يم خيلي به تخيل خود اجازه ندهيم كه شروع به فعاليت كند! پس هر چقدر پول بدهي همان مقدار آش خواهيد خورد!

به گزارش ايسنا، عزيزالله حاجي مشهدي، مدير مدرسه كارگاهي فيلمنامه نويسي حوزه هنري نيز در اين نشست با ارائه گزارشي از كارگاه‌هاي فيلمنامه نويسي حوزه هنري گفت: اميدواريم خروجي اين كارگاه‌ها به جشنواره رويش برود، چرا كه در حال حاضر براي فيلم و فيلمنامه كوتاه جايگاه بروز و ظهور نداريم.

وي با تأكيد بر اهميت فيلم كوتاه براي تربيت نسل آينده سينماي ايران گفت: به نظر من كار اصلي را تلويزيون بايد انجام دهد؛ چرا كه فيلمسازان آينده ما از كساني كه فيلم كوتاه كار مي‌كنند بيرون مي‌آيند و تلويزيون مي‌تواند نقش مؤثري در تربيت اينگونه فيلمسازان داشته باشد.

وي در پاسخ به اين سوال كه چرا حوزه هنري نقش آموزشي خود را براي تربيت فيلم سازان جوان همانند دهه 60 ندارد، گفت: شايد يك دليلش اين است كه استان‌هاي ما كمتر اشتياق و درخواست اين كار را دارند، اما در مجموعه قبول دارم كه حوزه هنري دچار يك دوره فترت شد اما در چند سال اخير حركت‌هايي شروع شده كه اميدواريم به نتيجه برسد.

حاجي مشهدي نيز شرايط حال حاضر ايران را مانع بروز خلاقيت‌هاي فردي دانست و گفت: اينكه چرا كمتر از آثار ادبي اقتباس مي شود را گاهي بايد در شرايط و موقعيتي كه كشور ما در دنيا دارد، جستجو كرد. به عنوان مثال رمان "كوري" اثر ساراماگو را براي فيلمنامه برگردان كردم كه مورد استقبال وابسته فرهنگي پرتغال در ايران قرار گرفت، از من دعوت كردند به سفارت پرتغال بروم، استقبال خوبي از من شد و حتي قرار بر اين شد تا يك كارگردان صاحب نام فيلم را بسازد و هزينه هاي ساخت فيلم نيز نصف، نصف باشد اما ناگهان ساراماگو اعلام كرد كه من دوست ندارم در ايران كتابم تبديل به فيلمنامه شود!

وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا كه اگر تهيه كنندگان بخش خصوصي حاضر نمي‌شوند پولي به نويسندگان كتاب براي اقتباس آثار ادبي بدهند، چرا حوزه هنري اين مشكل را حل نمي‌كند و خود به عنوان تهيه كننده از حقوق نويسنده دفاع نمي‌كند، گفت: در بخش تجربي اين كار صورت مي گيرد اما در بخش حرفه‌يي، حوزه نيز دچار اين مشكلات است، ولي براي تصحيح اين روش قرار بر اين شد تمام كساني را كه طرح مي‌آورند آن را بررسي كنيم، تأكيد ما ابتدا فيلم خوب و سالم بعد فيلم در حوزه كودك و بعد آثار اقتباسي است. گرچه معتقديم تبديل يك اثر به اثري تازه مهارت هم مي خواهد اما صحبت‌هايي شده كه از آثاراقتباسي حمايت كنيم. به همين منظور كتاب «دا» خاطرات سيده زهرا حسيني را مدنظر داريم به طوري كه قرار شد اول امتياز اين كتاب را بخريم، بعد وارد اين شويم كه چه كسي فيلمنامه آن را بنويسد.

انتهاي پيام
 يکشنبه 19 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن