تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  بنر تستی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804619096




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رجعت چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:







رجعت به معناى بازگشت است. و مقصود از آن در اصطلاح علماى شیعه، بازگشت عده‏اى از اموات به دنیا، پس از ظهور امام زمان (عج) و قبل از فرا رسیدن روز قیامت است. در این جا توجه به چند مطلب لازم است.

الف) امكان رجعت: زنده شدن برخى از اموات، (رجعت) در امتهاى پیشین واقع شده است و آیات قرآن و روایات بر آن دلالت دارد:

1. رجعت عده‏اى از بنى اسرائیل: «و اذ قلتم یا موسى لن نؤمن لك حتى نرى الله جهره فاخذتكم الصاعقه و انتم تنظرون ثم بعثناكم من بعد موتكم لعلّكم تشكرون» و [یاد كنید] هنگامى را كه گفتید اى موسى هرگز به تو ایمان نمى‏آوریم مگر آنكه خدا را آشكارا ببینیم پس صاعقه شما را فراگرفت در حالى كه مى‏نگریستید سپس شما را پس از مردنتان برانگیختیم، شاید سپاسگزارى كنید»،( بقره/ 55 و 56)

2. رجعت هزاران نفرى كه از شهر خود بیرون آمدند: «الم‏تر الى الذین خرجوا من دیارهم و هم الوف حذر الموت فقال لهم الله موتوا ثم احیاهم ان الله لذو فضل على الناس و لكن اكثر الناس لا یشكرون» آیا به كسانى كه براى گریز از مرگ از شهر خود بیرون آمدند در حالى كه هزاران نفر بودند، ننگریستى. پس خدا به آنان گفت بمیرید سپس آنها را زنده ساخت. بى‏تردید خداوند بر مردم بخشش فراوانى دارد و لكن بیشتر آنان سپاسگزارى نمى‏كنند»،( بقره/ 243)

3. رجعت و زنده شدن مردگان به دست عیسى (ع): «و رسولا الى بنى اسرائیل أنّى قد جنتكم بآیه من ربكم و احى الموتى باذن الله» و [او را] فرستاده‏اى به سوى بنى اسرائیل [قرار داد كه مى‏گفت‏] من از طرف پروردگارتان نشانه‏اى براى شما آورده‏ام و مردگان را به اذن خدا زنده مى‏كنم»،( آل عمران/ 49)

آیات بسیارى كه حاكى از رجعت در امت‏هاى گذشته است، (رجوع كنید به كتاب شیعه و رجعت، سید محمد میرشاه ولد، و رجعت علامه مجلسى).

ب) اصل رجعت به این معنى، مطلبى مسلّم و ضرورى نزد شیعه است، هر چند جزو اصول عقاید شمرده نمى‏شود و آیات و روایات بر آن صحه مى گذارند. براى نمونه به این آیات توجه كنید:

1- «و یوم نحشر من كل امه فوجا روزى كه از هر امتى گروهى را محشور كنیم»( نمل، آیه 83) واضح است كه در قیامت همه مردم مبعوث مى شوند اما آیه دلالت دارد كه پیش از قیامت، روزى است كه از هر امتى، گروهى محشور مى شوند و این همان رجعت است.

2- «و حرام على قریه اهلكنها انهم لا یرجعون و بر هر قریه اى كه آنها را نابود ساختیم، حرام است و آنها باز نمى گردند»( انبیاء، آیه 95) این آیه نیز به رجعت بر مى گردد، زیرا روشن است كه در قیامت همه مردم باز مى گردند. پس در رجعت است كه این گروه درمانده مى شوند و بازگشتى ندارند.

مرحوم علامه طباطبایى در ذیل آیه 210 سوره مباركه بقره،( المیزان، ج 2، ص 106) به تفصیل درباره رجعت بحث كرده اند. همچنین آقاى على سعادت پرور در كتاب ظهور نور، ترجمه: سید محمدجواد وزیرى فرد، روایات باب را به تفصیل آورده اند، صص 219- 257.

ج) مباحث مربوط به كیفیات رجعت امرى مسلم و ضرورى نیست لكن برخى مطالب از روایات رجعت استفاده مى‏شود مثل این كه كسانى كه در زمان حضرت مهدى رجعت مى‏كنند دو دسته‏اند یك دسته مؤمنان بسیار خالص به تعبیر روایات ممحّض در ایمانند،( بحارالانوار، ج 53، ص 39، حدیث 1) و یك دسته بدكاران بسیار بد به تعبیر روایات ممحّض در شرك، مؤمنان خالص براى دیدن دولت كریمه اهل بیت و رسیدن به ثواب نصرت و یارى امام زمان و طاغیان بسیار شرور براى عقوبت و انتقام گرفتن از آنان. در برخى روایات، اصحاب كهف و سلمان و ابوذر و مقداد و مالك اشتر جزو یاران رجعت یافته حضرت مهدى (عج) شمرده شده است،( رجعت، علامه مجلسى) و در برخى روایات از رجعت پیامبران الهى به ویژه پیامبر اكرم (ص) و حضرت على (ع) و امام حسین (ع) سخن به میان آمده است،( بحارالانوار، ج 53، ص 39، باب الرجعه)

در روایات، رجعت ائمه اطهار (ع) از مسلمات است اما چگونگى و جزئیات آن ذكر نشده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن