واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رايزن علمي ايران در كشور چين، مستقر ميشود
فرهنگي. وزارت علوم. بينالملل
قائم مقام معاون دانشجويي و مديركل امور دانشجويان داخل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، از استقرار رايزن علمي جمهوري اسلامي ايران در كشور چين ، در آينده نزديك خبر داد.
حسن مسلمي ناييني، روز جمعه در تشريح نتايج سفر اخير هيات علمي ايران به كشور چين، به خبرنگار فرهنگي ايرنا، گفت: در اين سفر كه به دنبال تاكيد رييس جمهور ايران، براي افزايش تعامل علمي و فرهنگي ميان دو كشور، ترتيب يافت، مواردي همچون تبادل استاد و دانشجو در مقاطع مختلف به ويژه تحصيلات تكميلي، ايجاد كرسيهاي زبان فارسي و چيني و تمدن و فرهنگ ايران و چين، مورد بررسي قرار گرفت.
هيات علمي ايراني اعزامي به كشور چين، متشكل از مشاور رييس جمهور در منابع انساني، مديركل امور دانش آموختگان و مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و رايزن علمي كشور ايران در جنوب شرقي آسيا ، در سفر ۹روزه خود، ضمن بازديد از مراكز دانشگاهي مطرح چين، با روسا و معاونان ۸دانشگاه بزرگ اين كشور، ديدار و در مورد جنبههاي همكاري مشترك و دوسويه، گفت و گو كردند.
مسلمي ناييني با اشاره به تعداد كم شمار دانشجويان ايراني مشغول به تحصيل در چين، تاكيد كرد: دانشجويان ايراني در اين كشور، عليرغم تعداد اندكشان ، در زمينههاي علمي و پژوهشي، بسيار موفق، عمل كردهاند و درخشش علمي آنان موجب شده تا دانشگاههاي چين، به شدت علاقه مند به جذب دانشجويان ايراني باشند.
به گفته وي، مسوولان دانشگاههاي مهم و مطرح چين، حتي پيشنهادهايي در رابطه با اعطاي بورسيههاي تحصيلي از سوي دولت اين كشور به دانشجويان ايراني در مقطع دكتري نيز مطرح نمودند.
بر پايه آمار موجود، حدود ۱۰۰تا ۱۲۰دانشجوي ايراني در مقاطع مختلف تحصيلي در مراكز دانشگاهي چين، مشغول به تحصيل هستند.
قائم مقام معاون دانشجويي وزارت علوم، با بيان اينكه، درحال حاضر، نزديك به چهار هزار دانشجوي آمريكايي، ۱۴هزار دانشجوي اروپايي و تعداد قابل توجهي از دانشجويان آسيايي در دانشگاههاي چين، در حال تحصيل هستند، بر لزوم تبادل بيشتر دانشجو ميان دو كشور صاحب تمدن كهن ايران و چين، تاكيد كرد.
وي، اطلاع رساني از توانمنديهاي علمي و تحقيقاتي هر دو كشور را امري ضروري خواند و گفت: هم اينك بيش از ۸۰دانشگاه بزرگ چين در سطح دنيا شناخته شده و مطرح هستند كه متاسفانه در ايران تنها با ۳۵مورد از آنها، آشنايي داريم كه بايد با اطلاع رساني صحيح، پس از شناخت اين مراكز دانشگاهي، روابط علمي و فرهنگي خود را با آنها گسترش دهيم.
مسلمي ناييني، يكي از عوامل دلايل كم رغبتي دانشجويان ايراني به تحصيل در دانشگاههاي چين را تصور آنها نسبت به زبان چيني، برشمرد و تصريح كرد:
ناشناخته و مشكل بودن زبان چيني، همواره يكي از دغدغههاي دانشجويان ايراني براي انتخاب دانشگاههاي اين كشور، به عنوان محل تحصيل خود بوده است در صورتيكه، دانشجويان ايراني در حال تحصيل در اين كشور، در گفت و گو با اعضاي هيات علمي ايران، عنوان ميكردند كه پس از حدود ۶ماه از اقامتشان، موفق به يادگيري زبان چيني، در حد محاورات روزمره شده اند.
وي، امكانات مناسب آموزشي، پژوهشي، كارگاهي، كتابخانهاي و قدمت طولاني را از جمله موارد قابل توجه در مراكز دانشگاهي چين، معرفي نمود و اظهار داشت: بسياري از دانشگاههاي اين كشور، داراي قدمتي بيش از يكصد سال بودند و سابقه بسيار طولاني در زمينه انجام فعاليتهاي علمي و آموزشي، داشتند.
مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم، به روابط حسنه و همكاريهاي ميان كشورهاي ايران و چين از ديرباز، اشاره كرد و گفت: در جريان بازديد خود از يكي از دانشگاههاي چين، مشاهده كرديم كه شعر معروف توانا بود، هركه دانا بود، زدانش، دل پير، برنا بود، سروده فردوسي، به ۳۰زبان زنده دنيا بر در و ديوار اين دانشگاه، نقش بسته است كه اين امر، نشانگر توجه و علاقه چينيها به گسترش روابط علمي و فرهنگي با ايران، است.
وي يادآور شد: سطح تبادلات اقتصادي ايران و چين در سالهاي اخير، رشد شتابندهاي داشته به طوريكه ميزان مبادلات بازرگاني اين دو كشور از ۲ ميليارد دلار در شش سال پيش به ۳۰ميليارد دلار در حال حاضر رسيده است ولي تعامل فرهنگي و علمي اين دو كشور، به تناسب آن، رشد نيافته است كه بايد در جهت توسعه آن، برنامه ريزي و اقدام شود.
مسلمي ناييني از امضاي تفاهم نامه همكاري ميان مسوولان وزارت امورخارجه و وزارت علوم ايران به منظور تحقق گسترش روابط فرهنگي و علمي ايران و چين، شناسايي و رفع موانع و مشكلات موجود و ارائه راهكارهاي اجرايي و عملي در اين رابطه، خبر داد و خاطرنشان ساخت: بر اساس اين تفاهم نامه، مقرر شد شورايي متشكل از نمايندگان وزرات علوم، وزارت بهداشت و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، وظيفه پيگيري اهداف سفر هيات علمي ايران به چين را تا رسيدن به نتيجه نهايي و انعقاد قرارداد همكاري با مراكز دانشگاهي كشور چين، عهده دار شوند.
ماموريت هيات علمي ايراني اعزامي به چين، از اول آبان ماه امسال، آغاز شده و تا بامداد امروز، جمعه، ۱۰آبان ماه، به طول انجاميد.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]