تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815658188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موسسه اطلاعات علمي (isi)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: موسسه اطلاعات علمي (Information Scientific for Institute) يا به اختصار "ISI"، به عنوان معتبرترين مجموعه براي سنجش علوم در دنيا شناخته شده است. مهمترين محصول اين موسسه، وبگاه علم (WOS ;Science of Wed) است که حدود 15000 مجله را فهرست مي کند. امروزه هر مقاله منتشر شده در اين مجله ها به عنوان يک توليد علمي جهاني شناخته مي شود و عموما چاپ مقاله در اين مجله ها به عنوان معيار و شاخص اصلي جهت سنجش علوم در دنيا مورد استفاده قرار مي گيرد.
ماموريت اصلي "آي. اس. آي" به عنوان شرکتي براي نشر دادگان (پايگاه داده ها)، تهيه فهرست جامعي از مهمترين و تاثير گذارترين پژوهش ها در سطح جهان است. امروزه دادگان "آي. اس. آي" شامل بيش از 16 هزار مجله، کتاب، گزارش و همايش در حوزه هاي علوم مختلف مي باشد. بخش مهمي از اين داده ها مستخرج از 8600 مجله از کشورهاي جهان است که اطلاعات آنها به صورت سالانه فهرست مي شود. "آي. اس. آي" تمام اطلاعات کتاب شناختي مجله هاي تحت پوشش خود را ثبت مي کند، اين اطلاعات شامل نام مجله، شماره مجله و صفحه هاي آن، چکيده مقاله ها به زبان انگليسي (که خود مولفان نوشته اند)، نام و نشاني مولف و ناشر و همچنين مراجع استنادي هر مقاله است.
"آي. اس. آي"، چنان که گفته شد، متعهد است که با پوشش جامعي از مهمترين و تاثير گذارترين مجله هاي دنيا، اطلاعات لازم براي آگاهي از پيشرفت هاي اخير و مرور تحولات گذاشته را در دسترس مشترکانش بگذارد. اما اين جامعيت الزاما به معناي فهرست شدن همه مجله ها نيست. فهرست کردن همه مجله ها نه فقط از لحاظ اقتصادي غير علمي است بلکه تحليل نوشتارهاي علمي نشان داده است که ضرورتي هم ندارد. طبق آنچه غالبا اصل "برادفورد"، ناميده مي شود، معلوم شده است که تمام نتايج علمي اصلي و مهم را مي شود در مجموعه نسبتا کوچکي از مجله ها پيدا کرد. در اواسط دهه 1930 "برادفورد"، دريافت که نوشتار اصلي هر رشته علمي حداکثر متشکل از 1000 مجله است. از اين هزار مجله تعداد نسبتا کمي ارتباط خيلي قوي با مباحث معين دارند و آنجايي که ارتباطشان ضعيف است خيلي بيشترند. اما اين دسته اخير نوعا مناسبت بيشتري با مباحث ديگر دارند. "برادفورد" به اين نتيجه رسيد که مجموعه نسبتا کوچکي از مجله ها در بر گيرنده نوشته هاي پايه براي همه رشته ها مي باشد و مهمترين مقاله ها نيز بيشتر در همين مجموعه يافت مي شوند.
در سال 1978 مجموعه مجله هاي فهرست شده در"آي. اس. آي" مخفف موسسه اطلاعات علمي، شامل 5200 مجله به 31 زبان مختلف بوده است. اين تعداد اکنون به بيش از 8000 مجله علمي در رشته هاي گوناگون رسيده است که در حدود 5000 عنوان از آنها مربوط به علوم پايه و بقيه مربوط به اجتماعي، هنر و علوم انساني مي باشند. "آي. اس. آي" هر ساله يافته هاي متنوع جديدي فراهم و به پژوهشگران عرضه مي کند. حجم عظيم اطلاعات "آي. اس. آي" به محققان امکان مي دهد که از پيشينه تحقيقاتي موضوع مورد علاقه خود و همچنين از آخرين تحولات و پيشرفت ها در زمينه هاي آن مطلع شوند. به اين ترتيب "آي. اس. آي" فراگيرترين پوشش براي نشريه هاي پژوهشي جهان به زبان هاي مختلف است و به همين مناسبت در بررسي وضعيت علمي کشورها معمولا به آمارها و داده هاي آن استناد مي شود. در اين خصوص بايد گفت حتي مجلات فارسي نيز مي توانند در "آي. اس. آي" فهرست شوند.
در ايران نيز استفاده از نمايه هاي ISI و منظور کردن هر نمايه مربوط به يک مقاله معتبر علمي، به عنوان يک توليد علمي جهاني در جامعه دانشگاهي پذيرفته شده است. فراگير بودن اين نمايه ها براي تمامي شاخه هاي علوم، امکان جستجوي کليد واژگان دلخواه در نمايه هاي مختلف بطور همزمان و داشتن فاکتورهاي ارزيابي براي مجله هاي علمي با يک درجه بندي مشخص، مهمترين دلايل همگاني شدن نمايه هاي مذکور مي باشند.

شاخصهای ارزیابی مقالات ISI

موسسه اطلاعات علمي (ISI ;Information Scientific for Institute)، براي ارزيابي مجله هاي تحت پوشش فهرست نويسي خود، سه شاخص درنظر گرفته است. اين شاخص ها شامل فاکتور تاثير (IF ;Factor Impact)، شاخص فوري (Inbex Immebiately) و نيمه عمر استناد (Life -Half Citeb) مي باشند.
۱-فاکتور تاثير، تعداد ارجاعات به مقاله هاي منتشر شده در دو سال قبل مجله تقسيم بر تعداد مقاله هاي منتشر شده در دو سال مذکور است. در مواردي فاکتور تاثير مجله به طور ميانگين (که معدل فاکتور تاثير در طول دوران فهرست شدن آن مجله در ISI مي باشد) نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. اين شاخص، مهمترين و در عين حال کاربردي ترين شاخص ارزيابي مجله ها از نظر ISI مي باشد.
۲-شاخص فوري(inbex Immebiately

تعداد ارجاعات به مقاله هاي منتشر شده مجله در سال مورد ارزيابي تقسيم بر تعداد مقاله هاي منتشر شده در همان سال مجله مذکور اين شاخص در حقيقت شيب رشد منحني ارجاعات را بيان مي کند.
۳-نيمه عمر ارجاعات به مجله يا نيمه عمر استناد (Life -Half Citeb

تعداد سال هايي که از سال ارزيابي بايد به عقب برگشت تا شاهد پنجاه درصد کل ارجاعات به مجله در سال مورد ارزيابي باشيم. به عبارت ديگر، اين شاخص مدت زماني را که نيمي از کل استنادات به آن مجله صورت پذيرفته باشد را نشان مي دهد و در حقيقت، سرعت کاهش ميزان ارجاعات به مجله را بيان مي کند: بديهي است که وقتي مقاله هاي يک مجله ارزش خود را براي ارجاعات زود از دست بدهند (مقاله هاي سطحي باشند و خيلي زود بي ارزش شوند)، تنها به مقاله هاي جديد مجله ارجاع داده مي شود.اين موضوع باعث مي شود که نيمه عمر ارجاعات به مجله کاهش يابد. بنابر اين هر چه نيمه عمر ارجاعات به مجله بيشترباشد، نشان مي دهد که ارزش مقاله هاي مجله در طول زمان بيشتر حفظ شده است و هنوز مورد ارجاع قرار مي گيرند. در مجموع، هر چه نيمه عمر ارجاعات به يک مجله بزرگتر باشد، ارزش مجله بالاتر مي رود.
در پايان هر سال، مجله هاي تحت پوشش فهرست نويسي ISI که در فهرست وبگاه علم (WOB = Science of Wed) قرار گرفته اند، ارزيابي مي شوند. معيارهاي ارزيابي و سنجش همان شاخص هاي ارزيابي ISI (سه شاخص اشاره شده در بالا) مي باشند. نتايج اين ارزيابي نيز در گزارشات ارجاع مجله (JOR = Reports Citation Journal)، در هر سال جهت اطلاع عموم اعلام مي شود .
منبع:
http://www.tasnim.ir/html/index.php?...ticle&sid=1035

البته اخیرا تمام موارد بالا توسط برخی منتقدان داخلی زیر سوال رفته و مباحثی پیرامون به انحراف کشیده شدن اهداف این موسسه وهمچنین نداشتن صلاحیت تعین رتبه علمی توسط این موسسه از برخی محققان وسیاستمداران ایرانی شنیده میشود






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن