واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ناصر فيض خبر داد:حمايت از طنز مكتوب/ بخش ويژه تروريسم در سومين جشنواره طنز مكتوب
نشست مطبوعاتي سومين جشنواره طنز مكتوب صبح امروز با حضور رئيس دفتر طنز حوزه هنري برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، ناصر فيض برگزاري جشنواره طنز مكتوب را فرصتي مفيد دانست تا طنز پردازهاي جوان آثار خود را براي بررسي به اين مركز ارائه دهند.
وي درباره نحوه كار اين جشنواره عنوان كرد: اين جشنواره در رشته هاي نثر، شعر، داستان كوتاه و فيلمنامه همانند دو سال گذشته در سال جاري نيز كار خود را ادامه مي دهد وعلاوه بر اينكه طنزپردازان جوان مي توانند در موضوعات آزاد طبع آزمايي كنند مي توانند در بخش ويژه با موضوع "تروريسم" شركت كنند.
فيض درباره تعداد شركت كنندگان در اين جشنواره عنوان كرد: جشنواره امسال چه به لحاظ كيفي و چه به لحاظ كمي نسبت به دو سال گذشته كيفيت بهتري دارد. در جشنواره امسال حدود 500 شركت كننده داشتيم كه 300 نفر آنها از شهرستانها و 200 نفر آنها از تهران بوده اند .
وي افزود: در جشنواره امسال با نام شاعراني مواجه شديم كه در حوزه شعر جدي فعاليت مي كنند اما به طنز روي آورده اند و آثار خوب و قابل قبولي هم ارائه كرده اند و اين براي ما اميدوار كننده است كه طنز آنقدر جدي گرفته شده است كه توانسته كساني كه نگاه جدي به جهان پيرامون خود دارند را به خود جذب كند.
فيض يكي از اهداف دفتر طنز را ارائه تعريفي درست از لبخند به جامعه ادب و توده مردم عنوان كرد و گفت: ما از طنز مكتوب حمايت مي كنيم و برنامه هاي خود را نيز زير همين عنوان پيش مي بريم.
رئيس دفتر طنز حوزه هنري از ديگر حوزه هاي طنز چون كاريكاتور به عنوان اينكه مدعيان خاص خودش را دارد ياد كرد و گفت: هر چند كاريكاتور شكلي از طنز مكتوب محسوب مي شود اما به دليل آنكه اين حوزه مدعيان تعريف خودش را دارد و به گونه اي ما نيز ازآن فاصله گرفته ايم اين بخش را در موضوعات جشنواره نياورده ايم و تنها به عناوين ياد شده مي پردازيم.
وي درباره عنوان ويژه جشنواره طنز"تروريسم" گفت: سالها است كه با اشكال مختلف كشور ما را به ناروا حامي تروريسم لقب داده اند و ما اين عنوان را براي اين برگزيده ايم تا ببينيم نگاه يك طنزپرداز به اين موضوع چيست.
فيض همچنين شكل داوري امسال را با ديگر دوره ها متفاوت دانست و گفت: در اين دوره از جشنواره در هر رشته دو بازبين و سه داور خواهيم داشت. به دليل اينكه حجم آثار ارسالي به جشنواره زياد است پيش از اينكه آثار به داوران ارائه داده شود بازبينها نگاهي به آثار ارسالي خواهند داشت و در صورتي كه اثر قابليتهاي شركت در جشنواره را داشته باشد به داور ارائه مي شود.
وي ادامه داد: همچنين در هنگام داوري آثار با كد و نه با نام صاحب اثر به داور داده مي شوند و داور عيار طنز موجود در هر اثر را با درصد تعيين مي كند.
فيض از 25 يا 26 آبان ماه را به عنوان روزهاي احتمالي برگزاري اختتاميه جشنواره نام برد و گفت: در روز اختتاميه علاوه بر نفرات برگزيده سال گذشته كه براي شركت در جشنواره دعوت مي شود ضمن تجليل از سه نفر برگزيده جشنواره و نفر برگزيده بخش ويژه از 10 نفر اول اين جشنواره تجليل به عمل مي آيد.
وي درباره جوايز اين دوره از جشنواره گفت: جوايز نفر اول در هر رشته تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و 5 سكه بهار آزادي، جوايز نفر دوم در هر رشته لوح تقدير و 4 سكه بهار آزادي، جايزه نفر سوم در هر رشته لوح سپاس و 3 سكه بهار آزادي و جايزه نفر برگزيده بخش ويژه تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و 5 سكه بهار آزادي خواهد بود.
فيض مضمون اجتماعي را به عنوان اصلي ترين مضمون مورد بحث در آثار ارسالي دانست و گفت: بيشترين آثاري كه براي ما ارسال شده در زمينه طنز اجتماعي است.
وي افزود : 692 اثر در شعر،503 اثر در نثر، 230 اثر در داستان و 72 اثر در فيلمنامه به دست ما رسيده است و از دو روز ديگر كاربازبيني اين آثار آغاز خواهد شد.
فيض در پايان درباره نقش خط قرمزها در تاثيرگذاري روي آثار طنز پردازان گفت: مسلما كشور ما به عنوان يك كشور اسلامي ارزشهايي دارد كه نمي توان آنها را زير سوال برد اما به نظر من گاه همين خط قرمزها در هر شكلي مي تواند خلاقيت طنز پرداز را گسترش دهد و او بدون آنكه از خط قرمزها عبور كند و صدمه اي ببيند روي لبه تيغ بنشيند.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]