تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813260200




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غلاف نشانه گذاري ليزري tiald


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: بروز سقوط‏هاي متعدد در بين جنگنده‏‎هاي GR.1، منجر به پياده كرده برنامه‏‎اي جهت نصب سامانه‏اي به نام TIALD بر روي آنها شد. سامانهء «نشانه‏گذاري ليزري پيش‏اخطار به وسيلهء تصويرسازي گرمايي» (Thermal Imaging Airborne Laser Designator) توسط صنايع هوافضاي بريتانيا (BAE Systems) طراحي و ساخته شده است و تنها سامانهء هدايت كنندهء بمب‏هاي ليزري ساخت بريتانيا محسوب مي‎شود.

بريتانيا از سري بمب‏هاي هدايت شوندهء ليزري سري Paveway بهره مي‎برد. اولين استفادهء عملياتي از بمب‏هاي هدايت شوندهء ليزري، به وسيلهء جنگنده‏هاي عمودپرواز Harrier نيروي دريايي سلطنتي بريتانيا در جنگ سال 1982 با آرژانتين (جنگ فالكلند) به وقوع پيوست. با اين حال، نشانه‏گيري اهداف به وسيلهء ليزر، توسط پرسنل كنترل كنندهء زميني (forward air controller) و توسط دستگاه نشانه‏گذاري زميني به انجام مي‏رسيدند. به دنبال اين درگيري، نياز به يك سامانهء نشانه‏گذاري از طريق هوا احساس شد.





در جريان نبرد فالكلند، نشانه‏گيري اهداف به وسيلهء ليزر، توسط پرسنل كنترل كنندهء زميني (forward air controller) و توسط دستگاه نشانه‏گذاري زميني به انجام مي‏رسيدند.

شركت GEC-Marconi طراحي سامانهء TIALD را در اواخر دههء 1980 آغاز نمود. به سال 1990، رژيم صدام، به كشور كويت حمله كرد و اين كشور را ظرف 5 ساعت اشغال نمود. اين كار، باعث شعله‏ور شدن جنگ سال 1991 خليج فارس گرديد. اين جنگ باعث شد تا سامانهء TIALD با عجله و شتاب بيشتري وارد خدمت شود.





نمایی از یک سامانهء نشانه گذاری TIALD ساخت شرکت GEC-Marconi
این سامانهء هدفگیری، در جریان جنگ 1991 خلیج فارس، ثابت نمود که بسیار موثرتر از سامانهء هدفگیری Pave Spike نصب شده بر روی جنگنده‏های بوکانیر می‏باشد.

در جريان جنگ خليج فارس، برخي از جنگنده‏هاي تغييريافتهء تورنادو و بوكانير، عمل نشانه‏گذاري ليزري را براي تورنادوهاي حامل بمب‏هاي ليزري كه اين تغييرات در آنها صورت نگرفته بود، به انجام مي‎رساندند. جنگنده‏هاي بوكانير، حامل سامانهء نشانه‏گذاري Pave Spike بودند كه قابليتهايش بسيار محدود بود و تنها در روشنايي روز قابل استفاده بود. در جريان جنگ سال 1991 خليج فارس، نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا، بيش از 6000 عدد بمب هزار پوندي را پرتاب نمود كه حدود 1000 عدد از آنها به وسيلهء ليزر هدايت شدند. تنها در اواخر جنگ، تورنادوهايي كه به دو سامانهء TIALD مجهز بودند، بيش از 200 عدد بمب هدايت ليزري را به سمت مواضع ارتش صدام هدايت كردند.





ارتقاء هايي كه بعدها بر روي اين غلاف نشانه‏گذاري انجام پذيرفت، تورنادوها را قادر مي‏ساخت كه خود به تنهايي عمل نشانه‏گذاري ليزري اهداف را انجام دهند. غلافهاي نشانه‏گذاري TIALD به طور گسترده در طول جنگ خليج فارس و پس از آن در جريان گشتهاي كنترلي بر فراز منطقهء پرواز ممنوع در جنوب عراق بين سالهاي 1991 تا 2003، عمليات روباه صحرا به سال 1998، جنگ كوزوو به سال 1999 و عمليات آزادسازي عراق به سال 2003 به كار گرفته شدند.

غلافهاي TIALD به طور دائم مشمول به روز رساني مي‏‎شوند، به طوري كه سري 400 اين غلاف، بر روي جنگنده‏هاي Tornado GR4 نصب شده‏اند. امروزه بريتانيا به دنبال طراحي نسل جديدي از غلافهاي نشانه‏گذاري مي‏باشد كه امكان دارد در ساخت آنها از ساير كشورهاي اروپايي نيز كمك بگيرد.

در حالي كه بمبهاي هدايت ليزري به عنوان يك سلاح كليدي در زرادخانهء ارتش بريتانيا باقي مانده‏اند، با پيشرفتهاي اخير در ساخت سلاح‏‎هاي هدايت شونده، از اهميت آنها اندكي كاسته شده است. با ورود به خدمت موشك دورپرتاب Storm Shadow كه به نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا، امكان حملات دور از دسترس پدافند هوايي دشمن را مي‏بخشد، امكان در خطر قرار گرفتن هواپيما و خدمه به شدت كاهش مي‏يابد.

امروزه بريتانيا در حال توسعهء بمبهاي هدايت شوندهء ليزري Paveway مي‏باشد، كه در جريان آن، سامانهء هدايت پذيري مكان‏‎ياب جهاني (GPS) با سامانهء هدايت كنندهء اين بمب، يكپارچه مي‎شود. اين امر باعث افزايش فوق‏العادهء دقت نشانه‏روي اين بمبها در هواي نامساعد نظير هواي مه غليظ يا دودآلود مي‏‎شود.











نمايي از هدفگيري و انهدام يك هدف در جنگ سال 1999 كوزوو
(اطلاعات نمايشگر مرتبط با سيستم نشانه گذاري ليزري، مخدوش شده اند)






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 488]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن