تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812863889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پايان نامه دوره ايثار و گذشت فطر، ميثاق با فطرت، پاداش افطارهاي خالصانه


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: پايان نامه دوره ايثار و گذشت فطر، ميثاق با فطرت، پاداش افطارهاي خالصانه


تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: دستهاي نيازمند ما كه به سمت آسمان بلند مي شود، زمزمه اللهم اهل الكبرياء والعظمه و اهل الجود و الجبروت و... اوج مي گيرد.خداوند مهربان ما ! به پاس بنده پروري و مهرورزي تو، رمضانت را ارج نهاديم و روزه گرفتيم و به درگاهت استغفار كرديم.

اجازه نده كه تلخي گناهان ريز و درشت دامن زندگي و ثانيه هايت را بگيرد. خوب بودن فقط مختص يكماه نيست. خوب بودن را در سراسر زندگي به همراه داشته باش
و اكنون نماز فطرت را اقامه و در آبي رحمت بي انتهايت روح و جان مي شوييم و تن پوش آمرزش بر تن مي كنيم در اين لحظه هاي سبز استجابت، اميدوار، شاخه هاي نخل آرزو را به دست مي گيريم و ظهور آخرين موعود و اجر و پاداشى كه خود به ما وعده داده اي را از تو خواهانيم.
شانه به شانه صف مي كشند. دستهاي نياز كه به سمت آسمان بلند مي شود. زمزمه اللهم اهل الكبرياء والعظمه و اهل الجود و الجبروت و... اوج مي گيرد. احساس مي كني پاهايت از زمين خاكي جدا شده و در فضاي ديگري سير مي كني. فضاي خلوص، تسليم و تقوا. اين حس، پاداش يكماه روزه داري خالصانه متقين است كه نصيب مومنين حقيقي مي شود.
شيريني كه به دهان مي بري و كامت در روز عيد شيرين مي گردد نشانه اين است كه در مابقي ايام سال نيز بايد به شيرينيها، خوبيها و خلوص رمضان وفادار بماني. اجازه نده كه تلخي گناهان ريز و درشت دامن زندگي و ثانيه هايت را بگيرد. خوب بودن فقط مختص يكماه نيست. خوب بودن را در سراسر زندگي به همراه داشته باش.
روز اول ماه شوال را بدين سبب عيد فطر خوانده ‏اند كه در اين روز، امر امساك و صوم از خوردن و آشاميدن برداشته شده و رخصت داده شد كه مؤمنان در اين روز افطار كنند و روزه خود را بشكنند. ابتداى خوردن و آشاميدن را افطار مي ‏نامند و از اين رو است كه پس از اتمام روز و هنگامى كه مغرب شرعى در روزهاى ماه رمضان، شروع مي‏شود، انسان افطار مي كند يعنى اجازه خوردن پس از امساك از خوردن به او داده مي ‏شود.
عيد" در لغت از ماده "عود" به معني بازگشت است، لذا روزهايي را كه مشكلات قوم و جمعيتي برطرف مي شود و به پيروزي ها و راحتي هاي نخستين باز مي گردند، عيد مي نامند. مانند عيد فطر و قربان به مناسبت اين كه در پرتو اطاعت يكماهه رمضان يا انجام فريضه بزرگ حج، صفا و پاكي فطري نخستين به روح و جان ، باز مي گردد و آلودگي هايي كه بر خلاف فطرت است ، از ميان مي رود .
"عيد فطر" يكي از دو عيد بزرگ در سنت اسلامي است . مسلمانان روزه دار كه ماه رمضان را روزه به پا داشته و از خوردن ،آشاميدن و بسياري از كارهاي مباح ديگر امتناع ورزيده اند ، اكنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستين روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مي طلبند ، اجر و پاداشي كه خداوند ، خود به آنان وعده داده است .
مسلمانان روزه دار كه ماه رمضان را به روزه دارى به پا داشته و از خوردن و آشاميدن و بسيارى از كارهاى مباح ديگر امتناع ورزيده اند، اكنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستين روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مي ‏طلبند، اجر و پاداشى كه خود خداوند به آنان وعده داده است.
حضرت على ،اميرالمؤمنين،عليه السلام در يكى از اعياد فطر و درخطبه اى مؤمنان را بشارت و مبطلان را بيم داده ‏اند كه: اى مردم! اين روز شما روزى است كه نيكوكاران در آن پاداش مي ‏گيرند و زيانكاران و تبهكاران در آن مأيوس و نااميد مي ‏گردند و اين شباهتى زياد به روز قيامتتان دارد، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار جايگاه نماز عيد شدن، به ياد آوريد خروجتان از قبرها و رفتنتان را به سوى پروردگار و با ايستادن در جايگاه نماز به ياد آوريد ايستادن در برابر پروردگارتان را و با بازگشت ‏به سوى منازل خود، متذكر شويد بازگشتتان را به سوى منازلتان در بهشت‏ برين، اى بندگان خدا، كمترين چيزى كه به زنان و مردان روزه ‏دار داده مي‏شود اين است كه فرشته ‏اى در آخرين روز ماه رمضان به آنان ندا مي دهد و مي گويد: هان! بشارتتان باد، اى بندگان خدا كه گناهان گذشته‏ تان آمرزيده شد، پس به فكر آينده خويش باشيد كه چگونه بقيه ايام را بگذرانيد.
عارف وارسته ملكى تبريزى درباره عيد فطر آورده است: «عيد فطر روزى است كه خداوند آن را از ميان ديگر روزها برگزيده است و ويژه هديه بخشيدن و جايزه دادن به بندگان خويش ساخته و آنان را اجازه داده است تا در اين روز نزد حضرت او گرد آيند و بر خوان كرم او بنشينند و ادب بندگى به جاى آرند، چشم اميد به درگاه او دوزند و از خطاهاى خويش پوزش خواهند، نيازهاى خويش به نزد او آرند و آرزوهاى خويش از او خواهند و نيز آنان را وعده و مژده داده است كه هر نيازى به او آرند، برآوره و بيش از آنچه چشم دارند به آنان ببخشند و از مهربانى و بنده‏ نوازى، بخشايش و كارسازى در حق آنان روا دارد كه گمان نيز نمي‏برند.»
از سخنان معصومين عليهم السلام چنين برداشت مي شود كه روز عيد فطر، روز گرفتن مزد است. لذا در اين روز مستحب است كه انسان بسيار دعا كند و به ياد خدا باشد و روز خود را به بطالت و تنبلي نگذراند و خير دنيا و آخرت را بطلبد.
مناسبت هاي مختلف اسلامي ، زمينه توجه به خداي متعال و زنده كننده ياد او در زندگي و فكر مسلمانان است و براي بسياري از اين مناسبت ها، اعمال و دعاهاي ويژه اي از جمله "نماز" بيان شده است . بر خلاف اغلب جشن ها و اعياد ، كه آميخته به غفلت ها، هوسراني ها و شهوات است، اعياد اسلامي، همراه با نماز، دعا، انفاق، صدقه ، غسل ، طهارت و ... است .
در حديث شريفي از امام رضا عليه السلام آمده است :
" خداوند ، روز فطر را بدين سبب "عيد فطر" قرار داد تا مسلمانان ، اجتماع و مجمعي داشته باشند كه در آن روز، گرد هم آيند و در برابر خداوند ، به خاطرمنت ها و نعمت هايش، به تمجيد و تعظيم بپردازند، پس آن روز، روز عيد و تجمع ، روز زكات و رغبت و روز نيايش است. "
چنانچه در قنوت نماز عيد چه مي خوانيم :بارالها! به حق اين روز، كه آن را براي مسلمانان عيد و براي محمد صلي الله و عليه و اله ذخيره و شرافت و كرامت و فضيلت قرار دادي از تو مي خواهم كه بر محمد و آل محمد درود فرستي و مرا در هر خيري وارد كني كه محمد و آل محمد را در آن وارد كردي و از هر بدي كه محمد و آل محمد را خارج ساختي ، ما را نيز از آن خارج ساز، درود و صلوات تو بر او و آنها. خداوندا! از تو مي طلبم، هر آنچه را كه بندگان شايسته ات از تو خواستند و به تو پناه مي برم از هر آنچه كه بندگان خالصت به تو پناه بردند .
حضرت فرمود : اين عيد كسي است كه آمرزيده شده است.
عيد سعيد فطر، جشن بازگشت به فطرت ، عيد آسودگي از آتش غفلت و رهيدگي از زنجير نفس، بر ميهمانان حضرت حق مبارك باد.
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز"
 دوشنبه 8 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن