تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب از فکر (در گناهان)، برتر از روزه شکم از طعام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815666327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قهوه يا كافئين!- قسمت اول


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: قهوه يا كافئين!- قسمت اول
اصل قهوه در حبشه (اتيوپي) و سودان بوده است كه پس از كشف آن در نقاط گرمسير كشت آن معمول گرديده است.
كشف قهوه به دو هزار سال پيش مي رسد و افسانه اي مي گويد عابدي از اين كه در موقع دعا و نماز شاگردان او به خواب مي رفتند در فكر چاره بود تا اينكه يك چوپان كه گله اي بز داشت و آنها را مي چرانيد به عابد گفت كه بزهاي او وقتي دانه هاي قرمز رنگ درختچه اي را كه در چراگاه هاي جنوب مي رويد مي خورند شبها به خواب نمي روند و تمام شب را در جستجو به سر مي برند.عابد به حرف چوپان بزها علاقه مند شد و مشتي از همان ميوه را جوشانيد و جوشانده آن را به شاگردان خود داد و ديد كه ديگر آنها در موقع نماز و عبادت به خواب نمي روند. به اين ترتيب قهوه كشف گرديد.
از قرن اول ميلادي كه زمان كشف قهوه بود هزار و هفتصد سال طول كشيد تا قهوه كه امروز معمول و متداول است رواج يافت.دريانوردان اسپانيولي كه به حبشه يا سودان رفته بودند قهوه را با خود به اروپا آوردند و مصرف آن را به مردم ياد دادند. در ابتدا قهوه را به علت عطري كه داشت مثل ادويه مي دانستند و عطر آن را فرار و زودگذر مي پنداشتند چنان كه مادام دوسوينيه معروف جمله مشهوري درباره راسين دارد كه مي گويد «راسين مثل قهوه زودگذر است» ولي با اينكه در آن زمان مادام دوسوينيه منظورش همان بود كه گفته بود امروز مي بينيم كه راسين نويسنده بزرگ فرانسوي و قهوه جاودان شده و همه جا آنها را مي شناسند...
در قرن هجدهم جاهايي كه قهوه درست مي كردند و به مشتريان مي دادند به نام كافه معروف شد و نام كافه كه از قهوه گرفته شد به قدري شهرت و اهميت يافت كه اين نام باقي ماند و بر تاسيسات بزرگ پذيرايي از مهمانان و مشتريان در سراسر دنيا اين نام اطلاق گرديد و هنوز هم تقريبا در تمام كشورهاي دنيا كافه را محلي مي شناسند كه اوقات فراغت خود يا پذيرايي از مهمانان را در آنجا مي گذرانند و در آنجا پذيرايي مي شوند.

ارزش مواد غذايي قهوه

قهوه داراي ارزش غذايي نيست و اگر آن را به عنوان غذا مصرف كنند هيچ نتيجه اي از آن نخواهند گرفت. ماده اي كه در قهوه اهميت دارد كافئين است كه عطر و خواص قهوه به آن مربوط مي شود. كافئين يكي از آكالوييدهايي است كه در حالت آزاد در قهوه وجود دارد و متعلق به اسيد كافئينيك است.
قهوه بو داده كه ما آن را مي كوبيم و به صورت پودر در مي آوريم و با آب جوش قهوه از آن درست مي كنيم و ميآشاميم تركيبي غير از تركيب قهوه سبز يا بو نداده دارد.برشته كردن دانه هاي قهوه سبز سبب مي شود كه آن دانه ها حجمي دو برابر پيدا كنند ولي بيست درصد از وزن خود را از دست مي دهند و در عوض عطر مخصوصي كه همان بوي مطبوع قهوه است در آن پيدا شود. عطر قهوه يا بوي مطبوع قهوه برشته در يك نوع روغن مايعي است كه تركيب پيچيده اي دارد و مخلوط اين عطر و روغن مايع را «كافئون» مي نامند و تا كنون موفق نشده اند در لابراتوارهاي علمي آن را به طور رسمي بسازند. در نتيجه چون شيميدان ها نتوانسته اند آن را بسازند به طريق اولي موفق نشده اند قهوه مصنوعي را به وجود آورند.ولي در حال حاضر ما مي توانيم صابون قهوه را در دسترس خود ببينيم زيرا در برزيل، كه محصول قهوه سرشار است براي اينكه از محصول زيادي استفاده كنند روغن آن را مي گيرند و با آن صابون مي پزند.قهوه وقتي برشته شد بيست درصد كافئين خود را از دست مي دهد، يعني قهوه بو داده بيست درصد كافئين آن كمتر از قهوه سبز است، بنابراين وقتي ما يك فنجان قهوه مي نوشيم 10گرم كافئين آن را جذب مي كنيم و اين مقدار كافئين براي بدن ما كافي است زيرا وقتي پزشكي بخواهد قلب مريضي را به حركت عادي درآورد پنج گرم كافئين به او تزريق مي كند.اخيرا شيميدان ها در قهوه وجود هورمونهاي زنانه را كشف كرده اند كه مقدار آن بسيار كم است و اگر كسي بخواهد از اين هورمون هاي زنانه به مقدار كافي بهره ببرد بايد هر روز چندين ليتر قهوه بياشامد كه مصرف اين مقدار قهوه باعث مسموميت خواهد شد.مصرف قهوه به مقدار كم، داراي مزايايي براي بدن است چنان كه اگر شما بعد از ناهار روزي يك فنجان قهوه بنوشيد كافئين قهوه بر روي سلسله اعصاب شما اثر نيكويي خواهد داشت و هضم غذا را آسان خواهد كرد. برعكس اشخاصي كه كم غذا مي خورند اگر همين يك فنجان قهوه را هم بخورند اثر نامساعدي در آنها خواهد داشت.بعضي از كساني كه سو»هاضمه دارند وقتي قهوه مي خورند غذاي آنها ترش مي شود و سوزشي در معده خود احساس مي كنند.قهوه در تقويت قواي فكري موثر است و فكر را باز مي كند و دامنه تصورات را وسيع مي گرداند.
بالزاك نويسنده مشهور فرانسه از كساني بود كه براي نوشتن آثار خود هر روز مقدار زيادي قهوه مي نوشيد ولي بالاخره به علت اختلال قلبي كه در اثر افراط در مصرف قهوه پديد آمده بود جان به جان آفرين تسليم كرد. اسراف در مصرف قهوه دستگاه بدن را مسموم مي سازد، سيستم اعصاب را بي اندازه تحريك مي كند و باعث غم و اندوه عميق و بي خوابي مي گردد.
كساني كه هر روز بيش از هشت يا 10 فنجان قهوه مي نوشند مسموميت پيدا مي كنند، اعصاب آنها از اختيارشان خارج مي شود، دستانشان مي لرزد، صحبت آنها خسته كننده مي شود، طپش قلب پيدا مي كنند. كساني كه از مصرف زياد قهوه مسموميت مزمن پيدا كرده اند داراي رنگي پريده و زرد و زباني سفيد هستند و خطوط چهره شان افتاده و خسته است زيرا افراط در مصرف قهوه باعث اختلال در دستگاه هاضمه مي شود.
چه اشخاصي مي توانند قهوه مصرف كنند؟
كساني كه از مرز چهارده سالگي گذشته اند و داراي بدني كاملا سالم هستند به شرط آن كه در مصرف آن افراط نكنند مي توانند صبح با صبحانه خود يك فنجان قهوه و بعد از ناهار هم يك فنجان مصرف كنند و از ساعات پنج بعد از ظهر به بعد مطلقا نبايد قهوه بخورند.عادت سوئدي ها و آمريكايي ها كه قهوه را به مقدار زياد مثل نوشابه گرمي با غذا مي خورند از نظر بهداشتي تجويز نگرديده است.
مصرف قهوه براي چه كساني توصيه مي شود؟
كساني كه كارهاي فكري دارند.
كساني كه فشار خون پايين دارند.
كساني كه هضم كندي دارند و در هر حال بدن آنها احتياج به تحركي دارد.
قهوه براي چه كساني ممنوع است ؟
كساني كه فشار خون دارند زيرا كافئين قهوه فشار خون آنها را بالاتر مي برد.
اشخاصي كه اختلال قلبي دارند.
كساني كه زياد عصباني هستند.
بچه هايي كه كمتر از چهارده سال دارند.
براي بچه ها قهوه مخصوصي تهيه كرده اند كه كافئين ندارد و در نتيجه قلب را خسته نمي كند ولي چون براي بي كافئين كردن قهوه طريقه خاصي به كار مي برند و مواد شيميايي به قهوه مي زنند همان قهوه بي كافئين هم براي بعضي از اشخاص كه داراي اختلال هاضمه هستند زيان آور است.به طور كلي وقتي سن ما از چهل سالگي گذشت بايد در مصرف قهوه احتياط كنيم و حتي الامكان بيش از دو فنجان در شبانه روز ننوشيم.
 جمعه 5 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن