واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: بنياد آسيا: رئيس جمهور آينده آمريكا بايد در روابط خود با آسيا تجديدنظركند
خبرگزاري آريا- بر اساس گزارش "بنياد آسيا"، دولت آمريكا بيش از حد درگير خاورميانه شده است و رئيس جمهور بعدي بايد با تغيير اين رويكرد توجه بيشتري به آسيا كند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پايگاه خبري بي بي سي ، بنياد آسيا با تاكيد بر اينكه آمريكا بايد در روابط تجاري و امنيتي خود با آسيا تجديد نظر كند، افزود، توجه بيش از حد بر خاورميانه هم براي آمريكا و هم براي كل منطقه آسيا از افغانستان گرفته تا ژاپن خطرناك است.
برخي كارشناسان معتقدند ظهور چين كه عملا تا حد زنگ خطر را در آمريكا به صدا درآورده است در نهايت به ضرر آمريكا تمام خواهد شد و اگر دولت آمريكا توجه جدي به آسيا نكند ممكن است در رقابت با كشورهاي آسيايي از آنها در عرصه هاي مختلف عقب بماند.
در گزارش بنياد آسيا آمده است: در حالي كه آمريكا درگير شرايط خاورميانه است، توازن قوا در آسيا به نفع رقباي اين كشور كاملا تغيير كرده است. چين، ژاپن، هند و روسيه نفوذ خود را بيش از پيش در آسيا گسترده كرده اند.
بنياد آسيا اعلام كرد مبارزه با ترور و تمركز بر دين اسلام به عنوان منشاء ترور بخصوص در مناطق مسلمان نشين خاورميانه بسيار مخرب بوده است. اين سياست فشار زيادي را بر نيروهاي ارتش وارد كرده است. مضافا بر اينكه در اين سياست چنين القاء شده است كه اسلام دشمن اصلي است در حالي كه برخي گروه هاي خودسر و منحرف عامل اصلي ترورها هستند.
در گزارش بنياد آسيا با اشاره به اينكه آمريكا بزرگترين شريك اقتصادي هر كشور آسيايي بوده است، آمده: در اين دهه، چين جاي آمريكا را در تعاملات اقتصادي با كشورهاي آسيايي از جمله ژاپن، كره جنوبي، تايوان و برخي كشورهاي ديگر گرفته است و پيش بيني ها نشان مي دهد كه چين در آينده نزديك بزرگترين شريك اقتصادي كشورهاي جنوب آسيا خواهد بود.
بنياد آسيا همچنين تاكيد كرد: با توجه به تحولات اخير منطقه اي، كشورهاي آسيايي در مورد قدرت آمريكا دچار ترديد شده اند. درست است كه آمريكا هنوز توازن قدرت را در آسيا حفظ مي كند اما اين بدان معناست كه هنوز از قدرت فراواني در ميان كشورهاي منطقه برخوردار است؟
در اين گزارش همچنين بر نارضايي كشورهاي آسيايي از آنچه رهبري اخلاقي آمريكا ناميده مي شود، تاكيد شده و آمده است: آمريكا درراستاي سياست هاي جنگي اش در عراق در مواجهه با مظنونين تروريست بر خلاف اصول خود حركت كرده است و همين مساله مشروعيت اين كشور را براي ارتقاء دمكراسي و محافظت از حقوق بشر در جهان زير سوال مي برد.
بنياد آسيا تاكيد كرد البته اين سرخوردگي از آمريكا به معناي تلاش براي فاصله گرفتن از اين كشور نيست.
نيك توماس تحليلگر سياسي در دانشگاه هنگ كنگ مي گويد: اين گزارش تصوير درستي ازكمرنگ شدن نقش آمريكا در تحولات آسيا ارائه مي كند. درست است كه آمريكا نقش مهمي در گسترش تعاملات منطقه اي دارد اما وقتي به آمار و ارقام نگاه مي كنيد مي بينيد كه چين بيش از آمريكا در تعاملات تجاري آسيا نقش دارد.
وي مي افزايد: برخلاف مواضع سياسي رسمي، اين ذهنيت درميان كشورهاي آسيايي شكل گرفته است كه آمريكا خود را از منطقه آسيا جدا كرده است در حالي كه نبايد چنين باشد.
ديويد زويگ David Zweig مدير مركز روابط فراملي چين در دانشگاه هنگ كنگ نيز مي گويد: در طول ماه ها و سال هاي اخير، آمريكا بسياري از نيروهايش را از آسيا خارج كرده است و ظاهرا ميلي نيز ندارد كه اقدام به اعزام نيرو به مناطق حساس آسيا كند كه اين مساله بيانگر آن است كه آمريكا كم كم از تحولات آسيا دور مي شود.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]