واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: سيد احمد خاتمي:وحدت با شعار به وجود نميآيدبزرگترين منكر، تفرقه و برخوردهاي تخريبي است
تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري گفت: متاسفانه در جامعه ما به محض اين كه حرف از امر به معروف و نهي از منكر مطرح ميشود، همه به فكر مشت و لگد ميافتند؛ غافل از اينكه مرتكب منكر، بيمار است و بيمار بايد درمان شود.
به گزارش "ايلنا"، احمد خاتمي در مراسم سومين شب ليالي قدر كه در حرم مطهر امام خميني(ره) برگزار شد، با بزرگداشت نام و ياد امام خميني (ره) و يادگاران ايشان گفت: در مكاني مراسم احيا را برپا كردهايم كه بزرگمردي آرميده كه اسلام ناب محمدي را در قرني كه دشمنان اسلام ان را قرن نفي اسلام ميناميدند، زنده كرد.
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري با بيان اين كه از جمله صبغههاي فراوان شبهاي قدر، دعا و مناجات با خداست، به شرح مبسوط فلسفه دعا در آموزههاي شيعي پرداخت و اظهار داشت: دعا نعمت الهي است كه خداوند بر بندگان خود ارزاني داشته است. از ديدگاه اهل بيت (ع)، فلسفه دعا تنها طلب خواستههاي دنيوي و اخروي از خداوند نيست. در مرحله اول نگاه ائمه اطهار(ع) به دعا، نگاه يك مكتب جامع تربيتي است. اهلبيت ميخواستند به وسيله دعا مردم را در عرصههاي مختلف ديني، اعتقادي و اجتماعي تربيت كنند.
وي با اشاره به غناي دعا در مكتب تشيع گفت: هيچكدام از دعاهاي نابي كه در مكتب اهل بيت(ع) است، در هيچ مكتب ديگري وجود ندارد. ديگران اگر بخواهند فرهمند شوند، بايد سر سفره تشيع بنشينند.
خاتمي با بيان اينكه دعا در حوزه اعتقادي توحيد مجسم است، خاطر نشان كرد: دعا "انقطاع الي الله "و اوج قله عارفان است. تا وقتي كه اميد انسان جاي ديگري است، دعا نكرده است. بنده بايد بداند جز خداوند كس ديگري ندارد. كسي كه بيتوجه و نه از صميم جان دعا مي كند، خدا دعاي او را مستجاب نميكند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم دومين مرحله فلسفه دعا از ديدگاه ائمه اطهار را ايجاد همگرايي اجتماعي در بين مسلمانان دانست و گفت: اهل بيت(ع ) با دعا، همگرايي اجتماعي را به مسلمانان آموختهاند. اينكه در دعاها فقط به فكر خودشان نباشند. كسي كه در مسير گرهگشايي از كار مردم تلاش كند و دل غم زدهاي را شاد نمايد، دعايش مستجاب ميشود.
وي سومين نكته آموزههاي اهل بيت(ع ) در خصوص دعا را آموزش فرهنگ ظلمستيزي و حمايت از مظلوم دانست و تبيين كرد: براساس روايات، ظلم و ستم تاثير مستقيم در مستجاب نشدن دعا دارد. خداوند دعاي ظالم را مستجاب نميكند و در برابر آن، دعاي مظلوم مستجاب ميشود ولو اينكه مظلوم كافر و فاجر باشد.
خاتمي به برشمردن مصاديق ظلم پرداخت و گفت: ظلم تنها آزار فيزيكي به يك شخص نيست بلكه آبروي يك انسان و اهانت به يك مسلمان بالاترين ظلمها است. تهمت زدن و غيبت كردن از مصاديق بارز ظلم است كه متاسفانه جامعه ما نسبت به آن تاحدودي بيتفاوت است.
وي با بيان اينكه دعاهاي تشيع و رهنمودهاي ائمه اطهار(ع) نشانه اين است كه تا وقتي در عرصه زندگي ظلم هست، دعا مستجاب نميشود،اظهار داشت: اين حديث حضرت علي(ع) كه ميفرمايد دشمن ظالم و ياور مظلوم باشيد تا جامعه لطمه نبيند، مبناي اعلام روز قدس از طرف امام (ره) است. امام خميني ( ره ) با اين كار بسيار بزرگ خواستند فرياد حمايت دائمي از مظلوم در اين كشور بماند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به ظلم تاريخي صهيونيزم به مردم فلسطين گفت:يك سال است باريكه غزه در محاصره ارتش يهود است. چه بسيار بيگناهاني كه بخاطر نرسيدن دارو و كمبود امكانات از بين مي روند . چه بسيار جناياتي كه اتفاق ميافتاد.آنان حتي پدران را در مقابل چشمان بچهها ميكشند.
وي در ادامه به وجود موزه غيرت ديني و امر به معروف و نهي از منكر در دعاها اشاره كرد و گفت: فريضه مهم امر به معروف و نهي از منكر در دو بعد تفسيري و اجرايي غريب است. متاسفانه در جامعه ما تا امر به معروف و نهي از منكر مطرح ميشود، همه به فكر مشت و لگد ميافتند، غافل از اينكه مرتكب منكر، بيمار است و بيمار بايد درمان شود.
سيد احمد خاتمي با بيان اينكه اسلام در مواجهه با همه منكرات اجتماعي ، سياسي و اخلاقي تز مشخصي دارد، ادامه داد : روش اسلام براي مبارزه با منكرات، كار توامان فرهنگي و اجرايي است. خداوند نخواسته زيانبار باشد و دست بسته. امر به معروف با مهر و محبت آغاز ميشود و در صورت نياز به پيشگيري و برخورد هم ميانجامد.
وي با اشاره به مصاديق معروف و منكر تاكيد كرد: متاسفانه در جامعه ما يكسري از معروفها و منكرات مورد غفلت واقع شده است كه يكي از مهمترين آنها، مساله وحدت، صفا و همدلي است. تاكيدات امام راحل عظيم الشان (ره) از آغاز حركت تاريخي خود تا پايان عمر شريفشان بر مساله وحدت، نشانگر اهميت اين موضوع است.
عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: وحدت با شعار به وجود نميآيد. وحدت با كار ثواب، برخوردهاي منطقي و تعامل برادرانه به وجود ميآيد. در يك جامعه آزاد نميتوان انتظار داشت كه كسي رفتارهاي غيرمنطقي داشته باشد و بزرگترين منكر، تفرقه، برخوردهاي پرخاشگرانه و تخريبي است كه همواره با عصبانيت، جامعه را از دعوا پر ميكند و در ميان اين دعواها آن چيزي كه گم ميشود، حرف عفاف، احترام و منطق است.
سيد احمد خاتمي گناه زدايي و زندگي پاك را چهارمين آموزه تربيتي دعا از منظر اهل بيت (ع) عنوان كرد و گفت: امامان ما با ترغيب به دعا در حقيقت بنيان يك زندگي پاك و الهي را ميريزند. دعا سبب ميشود زندگي پاكيزه شود. براساس روايات اسلامي كسي كه پاك نيست، دعايش مستجاب نميشود و اگر كسي بخواهد دعايش مستجاب شود، بايد لقمه پاك بخورد و از مظلم مردم بيرون آيد.
وي در ادامه اهتمام به نماز را از ارزشهاي والاي مكتب تشيع خواند و تاكيد كرد: نماز بايد سروقت و خاضعانه باشد. كسي كه نماز خود را سبك بشمارد، خداوند دعايش را مستجاب نميكند.
سيد احمد خاتمي، سخنچيني را از ديگر گناهاني عنوان كرد كه باعث عدم استجابت دعا شود و با اشاره به جايگاه شبهاي قدر در بازگشت انسان به خدا گفت: نبايد از رحمت خداوند مايوس شد. پرونده انسان هر چقدر سياه باشد، صاحبخانه خداست. او انسانها را دعوت كرده كه خالصانه در بزم عنايت و لطف پيكرانش باشند. خالصانه به درگاه خداوند رفتن، زمينهساز عفو و لطف ذات اقدس ربوبي است.
گفتني است در اين مراسم علاوه بر يادگار گرانقدر امام راحل(س) سيد حسن خميني، موسوي بجنوردي، موسوي خوييني ها، اسدالله كيان ارثي ، مجيد انصاري حضور داشتند.
پايان پيام
كد خبر: 447643
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]