واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گردش عبوري از قزوين
قزوين - خبرنگار اطلاعات: اصالت و تاريخ پررونق قزوين و آثار بيشمار آن همچون آبانبارها، كاروانسراها، قلعهها، مقبرهها و زيارتگاهها و جاذبههاي طبيعي و گردشگري همواره سيمايي متفاوت را براي دوستداران طبيعت و مسافران و گردشگران به تصوير ميكشد.
اما متاسفانه عليرغم داشتن چنين موقعيتي، كمبود فضاهاي اقامتي و استراحتگاهي همواره در استان قزوين مشهود بوده و باعث شده است تا قزوين همواره براي مسافران و گردشگران ناشناخته بماند و به همين علت بيشتر مسافران شهر قزوين - كه از سوي سازمان ملل به عنوان پايلوت گردشگري كشور معرفي شده - تنها به عنوان يك مسير عبوري به اين استان مينگرند.
با توجه به وجود يك هزار و 800 واحد توليدي و صنعتي در استان قزوين كه اين استان را به يكي از قطبهاي بزرگ صنعتي كشور تبديل كرده است و همچنين وجود دانشگاههاي متعدد كه بيش از 11 هزار دانشجو را به استان جذب كردهاند، در حال حاضر فقط 5 هتل يك تا سه ستاره در شهرهاي قزوين و تاكستان وجود دارند كه اين تعداد به هيچ وجه جوابگوي نياز اقامتي مسافران و گردشگران نيست.
بيشتر ميهمانان كارخانهها، سازمانهاي دولتي و دانشجويان به دليل كمبود هتل و مراكز اقامتي همه روزه به استانهاي همجوار و تهران رفت و آمد ميكنند. در حالي كه با توجه به موقعيت استراتژيك استان قزوين، زمينه برگزاري سمينارهاي متعدد با حضور ميهمانان داخلي و خارجي و مسابقات ورزشي وجود دارد و كمبود فضاهاي اقامتي باعث هدر رفتن موقعيتهاي ممتاز براي اين استان كهن شده است.
بر همين اساس و به منظور رفع مشكل فضاي مناسب براي اقامت مسافران و گردشگران به استان قزوين در مهر ماه سال 85 كلنگ ساخت سه هتل در قزوين و تاكستان به زمين زده شد، اما متاسفانه پس از گذشت 24 ماه كار ساخت دو هتل شهر قزوين همچنان به تعويق افتاده و هتل شهر تاكستان نيز هنوز تكميل نشده است.
سرپرست معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري استان قزوين در اين رابطه ميگويد: با توجه به موقعيت جغرافيايي استان كه در مسير عبور مسافران غرب به شرق و برعكس قرار دارد و همچنين ايجاد اتوبان در مسيرهاي عبوري استان، مشكل كمبود فضاهاي اقامتي تا 5 سال گذشته چندان احساس نمي شد و اين تعداد هتل و ميهمانپذير جوابگوي حجم گردشگراني كه وارد استان ميشدند، بود.
نادر محمدي با اشاره به ادغام سازمان ميراث فرهنگي با سازمان ايرانگردي و جهانگردي و افزايش فعاليت براي جذب گردشگران در استان قزوين، ميافزايد: پس از ادغام اين سازمان موقعيتي به وجود آمد تا اماكن تاريخي بيشتري براي بازديد آماده شود و در اين راستا هر ساله 2 تا 3 مكان تاريخي در سطح استان بازسازي و مرمت ميشود.
وي اطلاع رساني براي معرفي جاذبههاي تاريخي و فرهنگي استان را از ديگر فعاليتهاي سازمان ميراث فرهنگي عنوان و خاطرنشان ميكند كه يكي از سياستهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قزوين معرفي اماكن تاريخي و شناساندن جاذبههاي گردشگري به شهروندان قزويني بود تا مردم بتوانند مبلغاني براي معرفي استان خود باشند.
وي تصريح ميكند: عليرغم اينكه فعاليتهاي انجام شده گام مثبتي براي جذب بيشتر گردشگران به اين استان بود، اما متاسفانه مسافران در اين استان با مشكل اقامتي روبرو هستند و براي بازديد از بناها و آثار تاريخي استان از تورهاي يك روزه استفاده ميكنند در صورتي كه قزوين قابليت اجراي تورهاي تخصصي حداقل دو روزه را دارد.
سرپرست معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري استان قزوين با اشاره به ساخت سه هتل در استان، ميگويد: از اوايل سال 85 نياز به ايجاد اقامتگاه در استان بيشتر احساس شد و در همان سال كلنگ ساخت سه هتل 4 تا 5 ستاره در قزوين و شهرستان تاكستان به زمين زده شد.
محمدي ميافزايد كه كار هتل 4 ستاره تاكستان با 75 درصد پيشرفت فيزيكي در حال تكميل است و پيشبيني ميشود تا پايان سال به بهرهبرداري برسد كه با بهرهبرداري از آن نياز عمده بخش اقامتي اين شهرستان برطرف خواهد شد.
وي دريافت نكردن تسهيلات بانكي و وجود مشكل معارض را علت تعويق در ساخت دو هتل شهرستان قزوين عنوان و خاطر نشان ميكند: مصوبه كار گروه اشتغال، كميته اعتباري و مصوبه معاونت سرمايه گذاري براي پرداخت 6 ميليارد تومان تسهيلات بانكي به مجموعه مصوبه هتلهاي نصر صادر شده است، اما متاسفانه به دليل نبود اعتبار در بانكهاي عامل استان پرونده ساخت هتل در ميدان مينو در قزوين مسكوت مانده است.
وي اظهار اميدواري كرد كه با پرداخت تسهيلات مشخص شده در دو ماه آينده روند ساخت اين هتل آغاز شود.
محمدي تصريح ميكند: همچنين كلنگ ساخت مجموعه هتل شهر نيز كه با مشاركت شركت توسعه گردشگري و شهرداري قزوين به زمين زده شده بود، با مشكل مالكيت زمين و داشتن معارض مواجه شده است.
در حال حاضر با هماهنگي شهرداري قزوين مشكل معارض اين زمين نيز رفع و آماده سرمايهگذاري است.
سرپرست معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري استان قزوين با اشاره به ورود يك ميليون و 440 هزار گردشگر در 5 ماهه نخست سال جاري به اين استان، ميگويد: در تعاملي كه با مدارس، آموزش و پرورش و مراكز آموزشي استان تهران و استانهاي همجوار قزوين صورت گرفته است، تورهاي مسافرتي يك روزه از مراكز تاريخي استان قزوين بازديد ميكنند.
محمدي با بيان اينكه ميافزايد: پيشبيني ميشود با فعاليتهاي انجام شده براي معرفي و جذب گردشگر در استان قزوين، طي 4 تا 5 سال آينده ميزان تخت و اتاق براي اقامت گردشگران مناسب باشد.
وي طرح ساخت دو هتل دو ستاره بوئين زهرا و ابيك ، صدور مجوز ساخت مجتمع بزرگ اقامتي - پذيرايي قزوين، ساخت هتل دو ستاره روستاي در الموت با 65 درصد پيشرفت و مرمت و بازسازي 8 خانه روستايي براي اسكان گردشگران در روستاي گازرخان الموت را از ديگر اقدامات اين سازمان براي جبران كمبود اقامتگاه در استان برشمرد.
نماينده جامعه هتلداران استان قزوين هم با انتقاد از تاخير در ساخت هتل مجموعه نصر در ميدان مينودر، ميگويد: در 5 مهر ماه سال 85 همزمان با روز جهاني جهانگردي كلنگ ساخت اين هتل در زميني به مساحت 6 هزار متر مربع در دو بلوك 12 و 7 طبقه با امكانات كامل سونا، سالن كنفرانس، رستورانهاي مختلف، آمفي تئاتر و استخر به زمين زده شد.
اكبر نوروزي ميافزايد: كار ساخت اين هتل بايد در 30 ماه به پايان ميرسيد، اما متاسفانه به دليل پرداخت نكردن تسهيلات بانكي، ساخت اين هتل تاكنون فقط 10 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي با بيان اينكه خاطر نشان ميكند: با توجه به وجود تعداد بيشماري مراكز آموزشي و صنعتي در استان، تنها 250 تخت هتل در استان قزوين وجود دارد كه اين تعداد جوابگوي نياز مسافران، سرمايه گذاران و ميهمانان استان نيست.
وي ادامه ميدهد: متاسفانه براي ساخت هتلهايي هم كه از چند سال گذشته كلنگ آن به زمين زده شده است، حمايتي صورت نميگيرد و يا اينكه حمايتهاي مسئولان استان به نتيجه مثبتي نميرسد.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]