واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: الحاق سازمان به وزارت ارشاد، بازگشت به نقطه صفر است
گروه اجتماعي- داستان الحاق سازمان ميراث فرهنگي، گردشگرى و صنايع دستى به وزارت ارشاد از آنجا آغاز شد كه رحيم مشايى در اظهارات خود از دوستى ملت ايران با ملت اسرائيل صحبت كرد و به دليل قرار گرفتن در سمت رئيس جمهور معاون و مقاومت احمدىنژاد در خصوص توضيح جدى از سوى رحيم مشايي، برخى از نمايندگان را بر آن داشت تمام تلاش خود را به كار گيرند تا اين سازمان را از معاونت رياست جمهورى خارج كنند. آنان با يك طرح دو فوريتى اقدام به اين كار كردند و هدف از اين طرح را براى خارج كردن سازمان مربوطه از زيرنظر رئيس جمهورى و بالا رفتن توانايى مجلس براى اعمال نظارت بيشتر بر مجموعه سازمان ميراث فرهنگى دانسته تا با نهايى شدن اين طرح انتقادات از اين سازمان از طريق وزير ارشاد دنبال مىشود.
باقر ميلاني، كارشناس اقتصادى در اين خصوص به خبرگزارى ميراث فرهنگى گفت: براى اينكه كسى نمىتواند روساى كشور را در بركنارى رئيس سازمان ميراث متقاعد كند، درصدد حذف سازمان و كوچك كردن اختيارات آن در قالب زيرمجموعهاى از يك وزارتخانه است، جاى تعجب دارد. الحاق سازمان ميراث فرهنگى به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى براى اين است كه بتواند مشايى را تضعيف كنند اين تفكر عقلانى و مملكتى نيست. حميد بقايي، قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستى و گردشگرى درباره طرح ادغام گفت: از نمايندگان مجلس جديد توقع داريم كه به موضوعات ميراث فرهنگى و گردشگرى بيشتر بها دهند و آن را تقويت كنند عملا با ادغام ميراث فرهنگى در وزارت ارشاد اين سازمان حذف شده و از چرخه خارج مىشود. در حال حاضر بيش از 100 كشور دنيا ميراث فرهنگى و گردشگرى را در سطح وزارتخانه و معاون رئيس جمهورى دارند، كشور ما كه سالها پيش به اهميت اين موضوع پى برده است چرا بايد در اين وضعيت جهانى با طرح موضوع تنزل پيدا كند.
سيدطه هاشمي، رئيس پيشين پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگى و گردشگرى گفت: طرح الحاق سازمان ميراث فرهنگى و گردشگرى به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى بازگشت به نقطه صفر و پس رفت است. وى به ايسنا گفت: از عنوان طرح چنين برمىآيد كه بازگشت به نقطه صفر است زيرا دو سازمان ميراث فرهنگى و ايرانگردى و جهانگردى در گذشته زيرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى بودند و ادغام اين دو موضوع نيز به معنى استفاده صحيح از ظرفيتهاى هر دو حوزه بود. هاشمى در پايان تاكيد كرد: بازگشت دوباره اين دو سازمان به زيرمجموعه يك وزارتخانه آن هم وزارتخانهاى كه خود به اندازه كافى معضل و مشكل دارد و نيازمند اين است كه دست كم به وزارتخانهاى مستقل تبديل شود به شدت به ضرر توسعه كشور است. سليمان جعفرزاده، رئيس كميسيون اجتماعى مجلس شوراى اسلامى به خبرگزارى ميراث آريا گفت: در حالى كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى خود داراى مشكلاتى است كه بايد به آن بپردازد، چگونه مىتوان سازمانى مانند سازمان ميراث فرهنگى را زيرمجموعه اين وزارتخانه داخل كرد؟ به گفته جعفرزاده، ادغام سازمان ميراث فرهنگى با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى يك اشتباه تاريخى است كه نبايد دوباره تكرار شود. حجت السلام سيدسلمان ذاكر، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراى اسلامى گفت: تاكنون طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگى به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى وصول نشده است، وزارت فرهنگ و ارشاد خود مقولهاى جداگانه است كه بايد به مباحث فرهنگى بپردازد، چراكه حدود و ثغور مسائل فرهنگى بىحد و اندازه است. وى معتقد است: ساختار سازمان ميراث فرهنگى هيچگونه ارتباطى با وزارت فرهنگ و ارشاد ندارد. على ليالي، مدير كل امور مجلس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستى و گردشگرى درباره طرح نمايندگان مجلس براى ادغام ميراث فرهنگى در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى گفت: ملاك حركت نظام سند چشمانداز 20 ساله كشور است و ادغام اين سازمان در راستاى اهداف اين سند نيست. وى اظهار كرد: در سند چشمانداز 20 ساله مديريت سازمان ميراث فرهنگى و گردشگرى مكلف شده است كه بعد از سال 1404، 20 ميليون گردشگر را در كشور شاهد باشيم كه نشان مىدهد حس و ارتقاى اين سازمان ضرورتى انكارناپذير است.
نقش اشتغالزايى كه اين صنعت دارد نتيجه ارتباط نزديك اين سازمان با رياست جمهورى است اينها همه اين پيام را دارند كه تنزل اين سازمان نه به نفع اين صنعت است و نه در بيرون از مرزها نفعى دارد. در نهايت اينكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى با اجراى اين طرح مسئوليتاش مضاعف مىشود و به دليل اينكه قانون اين وضعيت را رقم زده بايد تابع قانون باشد.
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]