تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814747121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تحقيقات علوم دارويي در ايران از رشد قابل ملاحظهاي برخوردار شده است


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تحقيقات علوم دارويي در ايران از رشد قابل ملاحظهاي برخوردار شده است
تهران/ واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/06/19
شبكه تحقيقات علوم دارويي كشور اعلام كرد: براساس مطالعه انجام شده ، ايران در11 سال اخير از نظر توليد مطلق و تطبيق يافته علوم دارويي در رتبه بندي كشورهاي دنيا رشد قابل ملاحظه اي داشته است.
به گزارش روابط عمومي شبكه تحقيقات علوم دارويي كشور، دكتر "بيتا مسگرپور" محقق اين مطالعه ، درباره نتايج بررسي انجام شده گفت: روند رشد تحقيقات علوم دارويي در ايران تا جايي مشهود است كه در سال هاي 2004 تا 2006 ميلادي (1383 تا 1385 شمسي) ، ايران از نظر توليد مطلق اسناد علوم دارويي، رتبه اول كشورهاي منطقه را بدست آورد.
به گفته وي، در مجموع 11 سال اخير، كشورمان از نظر تعداد اسناد علوم دارويي در ميان كشورهاي خاورميانه و آفريقاي شمالي و همچنين كشورهاي منطقه مديترانه شرقي، رتبه دوم را پس از مصر دارد.
مسگرپور، سياستگذاري و برنامه ريزي براي فعاليت هاي پژوهشي آينده را نيازمند ارزيابي توصيفي و نقد توليد علم در دهه هاي گذشته دانست.
وي افزود: از همين رو شبكه تحقيقات علوم دارويي، روند اين تحقيقات را در ايران در سال هاي 1996 تا 2006 ميلادي (سالهاي 1375 تا 1385 شمسي) در 3 پايگاه اطلاعاتي ISI: Web of Science ، Scopus و IPA
مورد ارزيابي قرار داد و از طريق تحليل علم سنجش آن را با ديگر كشورها مقايسه كرد.
به گفته دكتر مسگرپور، بررسي تعداد اسناد علوم دارويي نمايه شده در سه پايگاه اطلاعاتي ، بيان كننده آن است كه اين روند در هر سه پايگاه به صورت صعودي تغيير كرده و به ترتيب از 57 سند به 563 ، از 28 سند به 368 و از 10 به 114 سند رسيده است.
وي همچنين تصريح كرد: تحليل روند مستندات علوم دارويي پايگاه هاي يادشده در ده سال مورد بررسي نشان داد كه رتبه مطلق توليدات علوم دارويي ايران در جهان در سال 2006 ميلادي (1385 شمسي) و در پايگاه هاي اطلاعاتي Scopus ، ISI:WOS وIPA به ترتيب 22، 26 و 23، رتبه تطبيق يافته براساس GDP به ترتيب 27، 38 و 24، رتبه تطبيق يافته براساس جمعيت 66، 65 و 51 است.
وي افزود: به اين ترتيب، رتبه ايران از نظر تعداد مطلق اسناد علوم دارويي در دنيا در سال 1385 نسبت به سال 1375 بين 22 تا 27 رتبه ، از نظر تعداد تطبيق يافته براساس GDP بين 50 تا 77 رتبه و از نظر تعداد تطبيق يافته براساس جمعيت بين 19 تا 29 رتبه بر حسب نوع پايگاه ارتقا يافته است.
مسگرپور با مقايسه فعاليت دانشگاهها در زمينه تحقيقات علوم دارويي گفت: دانشگاه علوم پزشكي تهران و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به ترتيب با 567 و 200 سند علوم دارويي، بيشترين اسناد علوم دارويي ايران را درسال هاي مورد مطالعه به خود اختصاص داده اند.
وي تاكيد كرد: با وجود رشد قابل ملاحظه تحقيقات علوم دارويي در سال هاي اخير به نظر مي رسد با به كارگيري بسترهاي بالقوه پژوهش، بتوان شتاب توليد علم در اين حيطه را ارتقا داد.
اين محقق افزود: مواردي چون ارتقاي كيفيت مجلات ايراني در حوزه علوم دارويي و اقدامات لازم براي نمايه شدن آنها در پايگاه هاي اطلاعاتي بين المللي، فعال كردن بخش تحقيق و توسعه در حوزه صنايع دارويي و اجازه تاسيس مراكز تحقيقاتي خصوصي در اين بخش، جهت دار كردن تحقيقات علوم دارويي در كشور بر اساس اولويت هاي مشخص شده و حمايت مستمر از پژوهش هاي اولويت دار، از جمله مواردي هستند كه برنامه ريزي و سياستگذاري در مورد آنها زير نظر معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، ضروري به نظر مي رسد.
وي همچنين، تشويق و ترغيب محققان علوم دارويي به تمركز بر يك يا دو موضوع تخصصي در اين حوزه و پرهيز از پژوهش هاي پراكنده و افزايش به كارگيري از ظرفيتهاي آموزشي ، پژوهشي در زمينه علوم دارويي را در رشد كمي و كيفي هر چه بيشتر تحقيقات علوم دارويي موثر دانست.
كد 0001/10107
 سه شنبه 19 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن