تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806774274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آموزش مهارت reading


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: مهارت خواندن
آموزش مهارت خواندن انگلیسی، درک مطلب، افزایش مهارت در پاسخگویی به سوالات reading

سلام، خواندن یکی از مهم ترین مهارت هایی هست که یک زبان آموز باید جدی بگیره و جزو یکی از چهار زمینه اصلی پیش روی یک زبان آموز هست. (structure, reading, writing & listening)
راه هایی که اینجا گفته میشن، برای آمادگی در انواع آزمون اعم از مدرسه، کنکور تافل و آیلتسه. امیدوارم راهکارهایی که پیشنهاد میکنیم مفید باشن.

قسمت اول: جواب دادن به سوالاتی که مربوط به موضوع متن هستن:
اینطور سوالات در امتحانات مختلف بسیار رایجن و عموما در مورد ایده اصلی متن، موضوع و عنوان هستن. همینطور سوالاتی در مورد اینکه اطلاعات متن مورد نظر چطور ساماندهی شده، یا اینکه چطور اطلاعاتی در کدام یک از پاراگراف ها داده شدن.

مهارت یک: به سوالاتی که در مورد ایده اصلی متن هستن، توجه کنید
راه حل: از سبک و سیاق این سوالات میشه فهمید که از شما میخوان که بگید منظور اصلی نویسنده چه چیزی بوده؟ یا چه اطلاعاتی رو میخواسته منتقل کنه؟ کلید این سوال، در خواندن متن با دقت تمامه و جاییکه جواب خودشو به شما نشون میده، خط اول یا topic sentence هست که همیشه موضوع اصلی متن در اون نهفته س. و معمولا در ابتدای هر پاراگرافی هست و موضوع اصلی هر پاراگراف رو مشخص میکنه. این راه حل برای متن اصلی در جمله اول پاراگراف اوله و برای هر پاراگرافی در جمله اول خودش.

مهارت دو: طرز ساماندهی ایده ها رو متوجه بشید (یعنی بفهمید که نویسنده از کجا شروع کرده و میخواد به چی برسه)
راه حل: اینطور سوالات از معمولا در این قالب مطرح میشن: ایده ها و اطلاعات چطور به چاراگراف بعدی مرتبطن؟ به ندرت پیش میاد همچین سوالی هم ببینید: کدام پاراگراف شامل ایده اصلی کل متنه. جواب دادن به این سوالات به حدی راحته که جواب ندادنشون یا اشتباه جواب دادنشون واقعا آدمو اذیت میکنه! خیلی راحت باید ببینید در صورت حذف کدام قسمت از متن، لطمه جدی به موضوع و کار نویسنده محترمش وارد میشه!

قسمت دوم:سوالاتی که جواب دقیق و جزیی میخواهند:
اینگونه سوالات بسیار راحت، فقط دانش لغت شما را میطلبند. و پاسخ آنها به طور مشخص در متن آورده شده است. و حد اقل یکی از این سه مورد هستند: 1- جزییاتی که در متن هستند 2-جزییاتی که در متن نیستند 3-مرجع ضمایر

مهارت سه: به جزییات موجود در متن دقت کنید:
راه حل: این طور سوالات کل متن را در نظر نداشته و فقط روی مورد مشخصی از اطلاعات متن تمرکز دارند. جواب این طور سوالات به ترتیب داده شده اند و عموما جواب صحیح، به یک شیوه دیگر درمتن بیان شده است. یعنی جواب سوال با عبارات دیگری در متن آورده شده است.

مهارت چهار: پیداکردن جزییات داده نشده در متن:
راه حل: جواب اینطور سوالات: داده نشده (not given) – اشاره نشده (not mentioned)- نوشته نشده (not stated) . در سوالات چهر جوابی، حتما سه تا از جوابها یا داده شده اند، یا اشاره شده اند و یا نوشته شده اند و تنها یکی از جوابها میماند که جواب صحیح هم همان است. در واقع سه تا از جوابها درست بوده و یکی غلط است.

مهارت پنج: مرجع ضمایر را بیابید:
راه حل: این سوال ها خیلی رایج و معمول هستند و من در کمتر امتحانی دیده ام که چنین سوالی نباشد. جواب دادن به آنها بسیار ساده بوده و با راه حل هایی که عرض میکنم، میتوانید به راحتی به آنها جواب دهید. اصولا برای راحتی کار خودتان، موقع خوانده متن، مرجع ضمیر ها را مشخص کنید. معمولا ضمایری که مورد سوال قرار میگیرند طوری مشخص شده اند یا ایتالیک نوشته شده اند یا زیر آنها خط کشیده شده و یا پر رنگ تر هستند. اگر همان موقع که متن را میخوانید مرجع آنها را پیدا کنید، در وقتتان خیلی زیاد صرفه جویی کرده اید. اگر هم ضمیر مشخص نشده بود در متن، قبل از خواندن متن بد نیست نگاه بسیار سریعی به سوالات بیندازید، خودتان متوجه میشوید. و این را بدانید که: هر ضمیری به اولین اسم مناسب قبل خودش اشاره میکند.

قسمت سوم: سوالاتی که جواب آنها را باید به درستی برداشت کنید:
با خواندن متن باید توانایی این را داشته باشید که با استفاده از هرگونه اطلاعات داده شده یک نتیجه گیری منطقی سازگار با متن بکنید. مثلا من از من میپرسند که: چرا دیروز سرکلاس نیامدی؟ و من در جواب میگویم: به جشن تولد برادر زاده ام رفته بودم. نتیجه گیری منطقی که از گفته من بر میآید این است: من برادر دارم، برادرم ازدواج کرده و فرزندی دارد که دیروز تولدش بوده. نه بیشتر، نه کمتر فقط همین ها. این تیپ سوالات در دو مورد پرسیده میشوند: 1-سوالاتی که جواب آنها دقیقا در متن آمده است و 2-سوالاتی که جواب آنها را باید خودتان بدانید با استفاده از نتیجه گیری منطقی

مهارت شش: جزییات متن را به خاطر بسپارید:
جواب اینگونه سوالات به طور مشخص در متن نیامده است و یا به آنها اشاره ای شده، یا برداشت میشوند یا چیزی شبیه جواب مورد نظر در متن هست که با استفاده از آن باید جواب را متوجه شوید. باید در این مورد محتاطانه عمل کنید و تا مطمئن نشده اید، سوال را جواب ندهید.

مهارت هفت: سوالاتی که جواب آنها اصلا در متن نیست!
گاهی به شما قسمتی از یک متن داده میشود که نه ابتدای آن است و نه انتهای آن. و از شما سوالاتی در مورد اینکه: پاراگراف قبلی در چه موردی بوده؟ یا اینکه آخرین جمله پاراگراف قبلی چه بوده؟ و یا پاراگراف بعدی در چه موردی خواهد بود؟ وبا اولین جمله پاراگراف بعدی، چیست؟
فقط این کلید را به شما بدهم که خوبی زبان انگلیسی، سادگی بیش از حد آن است! متن اگر حرفه ای و مناسب نوشته شده باشد، همیشه این قاعده را دارد: جملات انتهایی یک پاراگراف، مرتبطند به جملات ابتدایی پاراگراف بعدی. (این یکی از مهارت های نوشتن هم هست که در مورد آن هم خواهم گفت)

قسمت چهارم: سوالات مربوط به دایره لغت:
به تجربه ثابت شده است که در میان دو مقوله structure و vocabulary برای صحبت کردن به زبان انگلیسی، structure اهمیت کمتری نسبت به لغت دارد. برخلاف عقیده رایج، این لغت است که باید بیشتر به آن توجه کنیم. چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی همگی به طرز عجیبی به هم وابسته هستند شما نمیتوانید ابتدا و انتهایی برای آنها متصور شوید، باید همه را با هم یاد بگیرید این نظر شخصی خود من است. درنتیجه برای اینکه خواننده خوبی باشید باید گوینده خوبی هم باشید و برای اینکار باید داره لغت خود را افزایش دهید. عکس این مسیر هم برقرار است! تا جاییکه میتوانید روی فراگیری لغات جدید کار کنید. و با اعتماد بنفس کامل به سراغ سوالات reading بروید. و آنجا که معنی کلمه ای را ندانستید، باید بتوانید به درستی با راه حل هایی که پیشنهاد میکنم معنی آنها را حدس بزنید. فراموش نکنید که کلمات مهانی بسیار متفاوت و نامربوطی میتوانند داشته باشند. سوالات مربوط به لغت در یکی از سه حالت زیر میگنجند: 1-از روی سرنخ هایی که ساختار متن به شما میدهد، تعریف کلمه مورد نظر را بیابید. 2-از روی مشتقات کلمه، معنی آن را پیدا کنید و 3-از روی بافت متن به معنی پی ببرید.

مهارت هشت: پی بردن به معنی کلمه از روی ساختار متن:
نویسندگان متون امتحانی آنقدرهاهم سخت گیر نیستند بلکه در مورد کلمات نا آشنا حتما یرنخ هایی به شما میدهند. شما با استفاده از قواعد گرامری میتوانید به سادگی و با دقت معنی یک کلمه را بدست آورده و به دایره لغات خود بیفزایید. مثلا جملات معترضه که بعد از _ میآیند، خود توضیحی برای کلمه ماقبلشان هستند. سوالات این قسمت عموما به این حالت پرسیده میشوند: the word in line …. Id closet in meaning to… و یا what is the meaning of …. In line … ? و یا the word … in line … could best be replaced by….
اگر موارد زیر را در نظر داشته باشید، به راحتی جواب را میابید: 1-دقت به نشانه گذاری های متن (مثل محل کاما، جمله های معترضه و پرانتزها) 2-دقت به restatement (یعنی گفتن معنی کلمه مورد نظر به یک بیان دیگر، با کلمات هم معنی و ... ) 3-دقت به عباراتی مثل: for example (e.g.) یا that is (i.s.) یا such as و...
مهارت نه: توجه به قسمت های تشکیل دهنده کلمه:
برای یادگرفتن این مبحث لازم است که به خوبی روی پیشوند ها و پسوند ها تسلط داشته باشید. اپر معنی آنها و کاربردهایشان را بدانید، قضیه حل است! برای این مبحث مطالعه کتاب بینهایت مفید vocabulary for college bound student رو پیشنهاد میکنم. خیلی عالیه. سعی میکنم در این مورد توی تاپیک آموزش گرامر، مطالب مفیدی بذارم.
اما غیر از مبحث پیشوند ها و پسوندها، بعضی کلمات هستن که کلمات دیگه از اونا مشتق میشن و شما باید با مطالعه و تمرین زیاد، کاربرد و معنی اونا رو بدونید، بازهم کتاب بالا رو معرفی میکنم، مطمئن باشید از خوندنش پشیمون نمیشید. این جدول خیلی مختصر و مفید برخی از این کلمات رو معرفی میکنه:





http://up.iranblog.com/images/sli1jp1r0wqtecjovgi.png




مهارت ده: استفاده از بافت متن:
Context clues یا سرنخ های متن شامل: استفاده از تصاویر موجود در متن، کلمات قبل و بعد از کلمه مورد نظر، نشانه گذاریهای متن و همچنین زبان مادری(چون زبان ها کلا به نوعی با هم ارتباط نزدیکی دارند).






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 590]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن