واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین:
خصوصیات پوست های حساس
کسانی که مبتلا به پوست حساس هستند به محصول های آرایشی بهداشتی هم واکنش نشان می دهند. البته این واکنش گاهی با قرمزی و التهاب و جوش مشخص می شود اما در نیمی از بیماران هیچ گونه علامت قابل مشاهده ای در پوست وجود ندارد اما بیمار احساس سوزش می کند.
● لوازم آرایش مخصوص پوست حساس
داشتن پوست حساس می تواند بسیار آزاردهنده باشد. افراد دارای پوست حساس مجبورند لوازم آرایشی و بهداشتی مخصوص خود را همیشه همراه داشته باشند. مثلا فرد دارای پوست حساس نمی تواند از صابون و موادشوینده مکان های عمومی یا داخل هتل استفاده کند. البته اکثر شرکت های معروف قبل از ارائه یک محصول، آزمایش های مختلفی از نظر ایجاد حساسیت انجام می دهند. ولی برخی از افراد حتی به محصول هایی که برای پوست های حساس تهیه شده هم حساسیت نشان می دهند. کسانی که دارای پوست حساس هستند باید در انتخاب محصول های آرایشی بهداشتی شان دقت کنند.
● انواع پوست حساس مستعد به جوش
اگر شما دارای پوست حساسی هستید برای کاهش مشکلات پوست تان لازم است در وهله اول نوع پوست حساس خود را مشخص کنید. پوست حساس به چهار نوع مختلف طبقه بندی می شود:
▪ پوست حساس مستعد جوش: برخی از پوست های حساس استعداد جوش زدن بالایی دارند و بعد از استفاده از برخی از محصول های آرایشی و بهداشتی جوش می زنند. بسیاری از افراد که استعداد ایجاد جوش دارند دارای پوست چرب هستند اما برخی با وجود داشتن پوست خشک هم بعد از مصرف انواع کرم های آرایشی و بهداشتی جوش می زنند. هر دوی این گروه ها باید در انتخاب محصولات آرایشی بهداشتی یا کرم های مختلف دقت کنند. لازم است در چنین مواردی از محصول هایی استفاده شود که روی آنها عبارت «فاقد چربی» یا oil free درج شده باشد. کسانی که پوستی مستعد جوش دارند معمولا منافذ پوستشان باز است و اغلب جوش های زیرپوستی دارند.
▪ پوست مستعد قرمزی یا روزاسه ای: بعضی از پوست های حساس مستعد قرمزی هستند. پوست ناگهان گرگرفته و قرمز می شود. این حالت بخصوص در سنین بالای سال شایع است. ابتدا در شروع کار پوست بصورت دوره ای ملتهب و قرمز و گرگرفته می شود. گرگرفتگی و قرمزی با موارد زیر تشدید می شود:
مواجهه با آفتاب
تغییر ناگهانی درجه حرارت (خارج شدن از خانه در فصل زمستان)
استحمام
اضطراب وهیجان
مصرف غذاهای تند
مصرف مشروبات الکلی و سیگار
به مرورزمان در برخی از بیماران قرمزی پایدار در صورت ایجاد می شود. این قرمزی اغلب با احساس گرگرفتگی و گرما همراه است. لازم است این بیماران علاوه بر دوری از عوامل تشدیدکننده از ترکیبات ضدالتهاب استفاده کنند. ترکیبات ضدالتهاب هم درانواع مختلف کرم ها و هم به شکل خوراکی در دسترس است. به عنوان مثال از جمله خوراکی های ضدالتهاب می توان به کپسول امگا اشاره کرد.
▪ پوست حساس با احساس سوزش: برخی بدون ایجاد هیچ گونه التهاب و قرمزی در صورت، احساس سوزش دارند. این احساس سوزش و خارش به خصوص بعد از مصرف بعضی از کرم ها تشدید می شود. همچنین احساس سوزش و خارش در مواجهه با عوامل محیطی نظیر باد، گرما و سرما هم ایجاد می شود. بهتر است این افراد از کرم هایی که حاوی اسیدلاکتیک هستند پرهیز کنند (اسیدسالیسیلیک، پروپیلن گلیکول، دی متیل سولفوکساید).
▪ پوست های حساس مستعد آلرژی و اگزما: کسانی که دارای این نوع پوست حساس هستند زمینه آلرژی و اگزما دارند و معمولا بعد از مصرف برخی از کرم های آرایشی و بهداشتی دچار اگزما وآلرژی می شوند. این حساسیت و آلرژی ممکن است به مواد نگهدارنده یا مواد معطرداخل کرم باشد. معمولا کسانی که دارای این پوست حساس هستند سابقه اگزما در دیگر نقاط بدنشان هم دارند. این افراد بهتر است از کرم ها یا محصول هایی استفاده کنند که عبارت hypoallergenic روی آنها درج شده باشد البته ممکن است حتی کرم هایی که این عبارت در آنها درج شده، ایجاد حساسیت کنند. لازم است بدانیم که برخی از افراد ممکن ترکیب دو نوع پوست را داشته باشند. مثلا ممکن است یک نفر هم پوست مستعد جوش و هم پوست مستعد قرمزی را بصورت همزمان داشته باشد.
درمانهای رایج برای پوست های حساس
ماسک های خانگی :
کمی ماست را در دستان مرطوبتان ریخته و روی پوست ناحیه گردن و گلو بمالید. بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس با اسفنج مرطوب به آب ولرم ( نه سرد و نه گرم) آنرا از روی پوستتان پاک کنید.
۲ عدد موز را پوست کنده و در دستگاه هم زن بیاندازید. سه قاشق مربا خوری عسل و ¼ فنجان شیر سرد به آن اضافه کنید. مخلوط را هم زده و به صورت و گردنتان بمالید. پس از ده دقیقه با آب سرد شسته و با یک حوله یکبار مصرف بقایای ماسک را به آرامی از روی پوستتان تمیز کنید.
چند توصیه مهم:
از آنجائیکه پوستهای حساس نیاز به مراقبت ویژه دارند، توصیه می شود راهکارهای زیر را برای داشتن پوستی هر چه شادابتر و سالمتر در نظر داشته باشید.
- مصرف مواد غذایی تند و ادویه دار را کاهش دهید یا بطور کامل از آنها بپرهیزید.
- پوست خود را از تغییرات شدید دما ( به همنگام ورود به حمام بخار یا سونا و غیره ) بدور نگاه دارید. زیراکه غشاء میانی پوست بطور ناخواسته در برابر این تغییرات شدید عکس العمل نشان می دهد ( موییرگها دراثر تغییر دما پاره شده و باعث قرمزی گونه ها می شوند).
- از پوستتان در برابر نور آفتاب محافظت کنید.
- در هنگام استفاده از محصولات آرایشی ضد سالخوردگی (پیری) مراقب باشید. چراکه این محصولات، در صورت افراط در استفاده ممکن است باعث آزار پوست و ایجاد حساسیت در لایه های حساس آن شوند.
- پوستتان را با صابونهای ملایم و فاقد مواد شوینده تمیز کنید، زیرا صابونهای قوی تر لایه لیپید (لایه محافظ پوست ) را از بین برده و پوستتان را آسیب پذیر می کنند.
- سعی کنید از محصولات آرایشی بدون مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده، بدون عطر و الکل استفاده کنید.
- با پوستتان مهربان باشید ، آنرا نمالید و خراش ندهید.
- داشتن رژیم غذایی متنوعی که شامل تمام مواد ضروری بدن بخصوص اسیدهای چرب ، ویتامینها و آنتی اکسیدانها ( مانند توت فرنگی، بروکلی) باشد و مصرف آب به اندازه مورد نیاز بدن، به سلامت پوست کمک فراوان خواهد کرد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1697]