تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خشم از شيطان و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه يكى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804395873




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فيلمي‌ پر ستاره بدون فوق ستاره


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فيلمي‌ پر ستاره بدون فوق ستاره
نام فيلم: فرزند خاك
كارگردان: محمدعلي باشهآهنگر
بازيگران: مهتاب نصيرپور، شبنم مقدمي، حميد ابراهيمي، قاسم زارع، حسين آهنگر، حسن نجاريان، علاء محسني، عباس قليچ‌لو ، فائق محمدي و آذر رجبي
نويسندگان فيلمنامه: محمدرضا گوهري و محمدعلي باشهآهنگر
جوايز: سيمرغ زرين بهترين فيلم از نگاه ملي، سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش مكمل زن، سيمرغ بلورين فيلمنامه بخش معناگرا سينماي بين‌الملل و لوح تقدير مسابقه راه انبيا

"نقد فيلم، علي رجبي - فرزند خاك" داستان زني به نام مينا (با بازي شبنم مقدمي) را به تصوير مي‌كشد كه سالهاست چشم انتظار همسرش مصطفي نشسته است. همسري كه از او يك پسر به يادگار دارد. مريم فقط از همسر مفقودالاثرش خبرهايي شنيده كه اين خبرها او را به اين اميد كه شايد همسرش زنده است و روزي باز خواهد گشت، چشم انتظار نگاه داشته است.

مينا سعي دارد تا به صورت قاچاق از مرز رد شود تا شايد بتواند او را ببيند. او براي آنكه از مرز رد شود با زني كرد به نام گوانا (با بازي مهتاب نصيرپور) آشنا ميشود. گوانا از زناني است كه در مناطق مرزي براي امرار معاش خود اقدام به تحقيق و تفحص در مناطق مختلف براي يافتن جسد شهدا مي كنند.

در اين بين مينا متوجه ميشود كه اهالي كردنشين منطقه جنازه شوهرش را پيدا كردهاند و چون جنازه بعد از گذشت سالها هنوز سالم بوده، او را مقدس دانسته و بر روي قبرش زيارتگاه ساختهاند. آنها حاضر به پس دادن جنازه نيستند . . .

خانوادهاي كرد از راه يافتن اجساد شهدا و فروش مهمات باقيمانده از جنگ امرار معاش ميكند. داستان فيلم و موضوعي كه در اين فيلم به آن پرداخته شده جذاب است و تجربهاي جديد در ژانر دفاع مقدس به حساب ميآيد. در ژانر دفاع مقدس كمتر فيلمي را ميبينيم كه به بحث پيامدهاي جنگ و به طور مخصوص تفحص شهدا بپردازند. با وجود اينكه اين فيلم درونمايهاي تلخ دارد ولي باز هم براي تماشاگر خاص بسيار جذاب است.

شايد به اندازه انگشتان يك دست هم نرسد تعداد آن فيلمهايي كه درباره جنگ ساخته شد، حرفي براي گفتن داشت و به ورطه شعار دادن سقوط نكرد. اما فرزند خاك در اين باب بسيار عالي كار كرده است. يعني به خوبي پيامهاي خود را بدون آزار تماشاگران القا ميكند. در عين حال، فرزند خاك زنگ خطري را براي سينماي ما به صدا در ميآورد؛ زنگ خطر تك بعدي شدن سينماي دفاع مقدس. به راستي سينماي ما بايد از جهات ديگري هم به جنگ و پيامدهاي آن نگاه بياندازد.

خط اصلي داستان به خوبي حفظ ميشود و جاي تقدير دارد از كارگرداني كه شايد سابقه كمي در فيلمسازي داشته باشد؛ اما آن چنان داستان را روايت ميكند كه تماشاگر را تشنه ديدن ميكند. كم نيست صحنه هايي كه به ناگاه تماشاگر را در جاي خود ميخكوب ميكند. از انفجار آرپيجي در دستان دخترك گرفته تا صحنههاي مربوط به تفحص و اجساد شهدا و چانه زدنهاي زنان كرد با ماموران ايراني.

فيلم با اتكا به نابازيگرانش حرفهايي زيادي را براي گفتن دارد. حرفهايي كه شايد سالهاست در دل همه‏ي آناني كه از جنگ براي ما به يادگار مانده‏اند، مانده باشد. حرفهايي كه شايد تماشاگران را به تفكر پيرامون ناگفته‏هايي از سالهاي دفاع مقدس واميدارد. مهتاب نصيرپور بازيگر خوب تئاتر با لهجه‏ي كردي‏اش در نقش زني دردكشيده كه بار مسئوليت دو برادر از كارافتاده و 3 خواهر كوچكش را بر دوش گرفته، در اين فيلم در اندازههاي يك سوپر استار ظاهر ميشود و به راستي سيمرغ بلورين جشنواره براي او كوچك مينمايد.

شبنم مقدمي هم كه كارش را در راديو شاهد بودها‏يم، در نقش زني كه سالهاست با خاطره شوهرش زندگي كرده، بازي مورد قبولي را ارائه ميدهد. اين فيلم نيز همچون ساير فيلمهاي دفاع مقدس كاراكتر حاجي را در خود دارد. اما حرفهاي حاجي اين فيلم با همه فيلمها فرق دارد! حاجي اين فيلم از جنس كساني است كه در جنگ بوده‏ا‏ند. حاجي در سكانس استخوانها ما را به يا شهدا مياندازد.

اما انتقادي كه بسيار به اين فيلم و مسئولين پخش آن وارد است تعداد كم سالنهاي نمايش دهنده فيلم و از همه مهمتر نداشتن زيرنويس در صحنه‏هايي است كه اهل خانواده با هم با زبان كردي صحبت ميكنند.

كارگردان فيلم نيز خودبه اين نكته معترض است. در هرحال، از متوليان امر انتقاد داريم كه چرا با همين تعداد اندك فيلم ارزشي هم كه ساليانه ساخته ميشود اينطور برخورد سرد و دلسرد كننده دارند. كم نبودند فيلمسازاني كه در اين عرصه فيلم ساختند ولي با بي‏مهري‏ها مواجه شدند و از اين صحنه به كنار رفتند و به عرصه‏ي ساخت فيلمهاي تجاري روي نهادند.

اما به واقع ساخت اين فيلم اتفاقي خوب در سينماي ايران بود. اتفاقي كه دعا ميكنيم تكرار پذير باشد.
 دوشنبه 28 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن