تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803349867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

داستان برق در رسانه ملي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: داستان برق در رسانه ملي


تلويزيون- آزاده سهرابي:
اين روزها هر شبكه‌اي را انتخاب كنيد دارد از صرفه جويي در مصرف برق مي‌گويد.

تقريبا تمام برنامه‌هاي زنده به اين نكته اشاره‌اي دارند و زير نويس تمام سريال‌ها و مجموعه‌ها و مسابقه‌ها و... يك خطي را حداقل به تشويق مردم به صرفه جويي مصرف برق اختصاص مي‌دهد؛ اين به كنار كه شماري برنامه مشاركتي نيز با هدف فرهنگ‌سازي مصرف درست اين انرژي حياتي تهيه و روانه آنتن شده. همين چند روز پيش مسابقه‌اي با اجراي برزو ارجمند از تلويزيون پخش شد.

در اين مسابقه با يكي از ملي پوشان استقلالي ارتباطي تلفني برقرار شده بود تا درباره اهميت صرفه جويي در مصرف برق چند جمله‌اي بگويد و بعد هم مسابقه با طرح سؤالي در حوزه انرژي پيگيري شد.

سياست رسانه ملي بر موضوعي كه اين روزها يكي از جدي‌ترين مسائل مبتلا به جامعه است منطقي است اما ذكر چند نكته در حاشيه اين منطق رسانه‌اي نيز خالي از لطف نيست.

رسانه‌ها بايد حد اقل يك قدم از مردم جلوتر باشند. اين يك اصل اساسي است. حالا كه رسانه صدا و سيما در كشور ما ملي است اين مهم بيشتر داراي اهميت مي‌شود. روي همين اصل است كه بايد از خودمان و مسئولان رسانه ملي بپرسيم كه چرا آنها در خوشبينانه‌ترين شكل همگام با تب جامعه حركت مي‌كنند در حالي‌كه بايد دسترسي آن رسانه به سياست‌هاي كلان و چم و خم امور كشور باز باشد. آيا بجا نبود رسانه ملي پيش از به صدا درآمدن زنگ خطر مصرف برق در كشور به سمت فرهنگ‌سازي در اين زمينه حركت مي‌كرد تا برنامه‌هاي اين روزهايش از حالت شعاري و عقب نماندن از قافله روز در مي‌آمد؟

درست است كه جسته و گريخته تا امروز به اين امر پرداخته شده بود اما نه چنان كه به جريان سازي و فرهنگ‌سازي ختم شود؛ در حالي‌كه در مواردي رسانه ملي نشان داده مي‌تواند جلوتر از جامعه خود حركت كند. همين امروز هم شماري از سرفصل‌هاي مهمي كه در جامعه نياز به فرهنگ‌سازي و توجه ويژه دارد قابل مثال زدن است كه شايد زنگ خطرش دير يا زود بلند شود اما رسانه ملي نبايد بگذارد با درآمدن صداي زنگ به سمت پرداخت آن برود.

نكته ديگر در اين ميان چگونگي پرداختن به موضوعات مهم روز و عام مثل مصرف درست انرژي چون برق است. اينكه هر شبكه‌اي را در هر ساعت شبانه روز باز مي‌كنيم و بي‌ربط و با ربط به موضوع آن برنامه مي‌شنويم كه «همشهري عزيز در مصرف برق صرفه جويي كنيد تا همسايه كنار دستي شما هم از اين نعمت بهره مند شود.» دم دستي‌ترين نوع برخورد است كه چه بسا نتيجه معكوس هدف خود را داشته باشد. چيزي كه اين روزها بيش از كاركرد اصلي اين هشدارها و نصيحت‌ها در ذهن مخاطب مي‌ماند شايد جمله‌هاي تكراري، عدم‌كارشناسي درست موضوع و عدم‌ارائه راهكارهاي مناسب به مردم و مسئولان در مديريت انرژي است، در حالي‌كه به نظر مي‌رسد وظيفه رسانه ملي بيش از تبليغ، تشريح باشد.

و اما نكته ديگر اين است كه همان طور كه اشاره شد صدا و سيما در مواردي توانسته در وظيفه رسانه‌اي خود خوب عمل كند و چند قدم جلوتر از جامعه باشد و چه خوب است با الگوبرداري از آنها و آينده نگري، سياست‌هاي كلان خود را پي ريزي كند. هرچند نبايد از نظر دور داشت كه گاهي زياده روي برنامه سازان در پرداختن به يك موضوع است كه آن را شعاري و كليشه‌اي مي‌كند كه در اين راستا نيز مديريت‌هاي شبكه‌ها مي‌توانند با كلي نگري در برنامه‌هاي رسانه از حرف‌هاي تكراري خود بكاهند و بر كيفيت آن بيفزايند.

تاريخ درج: 23 مرداد 1387 ساعت 10:12 تاريخ تاييد: 23 مرداد 1387 ساعت 10:41 تاريخ به روز رساني: 23 مرداد 1387 ساعت 10:28
 چهارشنبه 23 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن