تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804691887




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاه تابستان پرهياهوى لندن


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نگاه تابستان پرهياهوى لندن
[سيد وحيد كريمى ]
با اوج گرفتن بحران داخلى حزب كارگر انگليس، زمزمه هايى مبنى بر رفتن گوردن براون از پست نخست وزيرى انگليس و جايگزينى وى توسط ديويد ميليبند و يا ديگر اعضاى ارشد حزب به گوش مى رسد. در كشورهاى اروپايى معمولاً در ماه هاى ژوئيه و اوت هر سال، سياستمداران به تعطيلات تابستانى مى روند، اما در انگليس تابستانى پرهياهو، دولت انگليس را در آستانه سقوط و دگرگونى قرار داده است. علت بحران بعضاً به كاهش محبوبيت گوردن براون و از دست دادن پست نمايندگان اين حزب در پارلمان انگليس و اسكاتلند تشخيص داده شده است. اما به نظر مى رسد، علت اصلى بحران؛ نگرانى سياستمداران انگليسى از جابجايى قدرت در كاخ سفيد و انتخابات در امريكا و عدم توانايى براون در تأثيرگذارى بر رئيس جمهور آتى امريكا كه به احتمال قوى «باراك اوباما» است، سرچشمه مى گيرد. ديويد ميليبند، وزير امورخارجه انگليس در تبيين منافع ملى انگليس معتقد است: تعريف منافع انگليس تغيير كرده است و آنچه را لرد پالمرستون گفت كه: «انگليس دوست و دشمن دائمى ندارد»، ديگر فاقد اعتبار است و انگليس با امريكا است و متحد امريكا باقى مى ماند.
چرا بحران داخلى حزب كارگر را مى توان مرتبط با جابجايى قدرت در كاخ سفيد دانست تونى بلر، نخست وزير قبلى انگليس، «رابطه ويژه اى» با جورج بوش، رئيس جمهور فعلى امريكا برقرار كرده بود و سياست هاى دوكشور در جهان اسلام (خاورميانه) كاملاً منطبق با اهداف بلر و بوش پيگيرى مى شد. با رفتن بلر، ديويد ميليبند، نيز به عنوان وزير امور خارجه جديد، همان سياست هاى بلر را ادامه داد. با علنى شدن اختلافات براون و ديويد ميليبند، مشخص شد كه بر خلاف ميل باطنى، براون تحت فشار طرفداران بلر در حزب، مجبور به حفظ رابطه ويژه با بوش در امريكا به خصوص در سياست هاى اين كشور در عراق و افغانستان بوده و هست و همين امر باعث كاهش محبوبيت وى در حزب كارگر شد.
احتمالاً؛ براون اميدوار است با روى كار آمدن اوباما در امريكا، دو كشور امريكا و انگليس، مشتركاً در سياست خارجى خود در جهان اسلام (خاورميانه) تجديد نظر كنند. اما طرفداران بلر معتقدند با بركنارى براون و روى كار آوردن ميليبند، نامبرده قادر خواهد بود تا سياست دولت آتى امريكا را در راستاى ادامه مداخله مشترك دو كشور در جهان اسلام ادامه دهد. اگر براون و اوباما بتوانند سياست هايى را كه بعضاً تحت عنوان خروج نيروهاى انگليس و امريكا از منطقه قول داده اند و اعلام كرده اند؛ به منصه ظهور برسانند، يعنى شكست بلر و بوش و ميراث سياسى آنها فاجعه اى خواهد بود كه در عراق و افغانستان انجام داده اند و به تبع آن؛ به قول ماهاتير محمد، نخست وزير اسبق مالزى، بلر بايد همانند راداوان كارادزيچ، در محكمه جهانى محاكمه شود.
براون از نظر قانونى حق دارد تا سال ۲۰۱۰ نخست وزير انگليس باقى بماند اما به دليل عدم توانايى در تغيير مسير سياست خارجى كه از سوى طرفداران پرنفوذ بلر بر وى تحميل مى شود، با كاهش محبوبيت مردمى و بحران داخلى در حزب كارگر مواجه شده است. با علنى شدن اختلافات تونى بلر و براون نيز مى توان نتيجه گرفت كه حتى اگر ميليبند موفق به كسب آراى جايگزينى براى براون نشود، بين بلر و براون در سياست خارجى اختلاف نظر اساسى وجود دارد. به نظر مى رسد اذهان عمومى دو كشور انگليس و امريكا بشدت خواهان كاهش درگيرى نظامى دو كشور در جهان اسلام هستند و براى حفظ محبوبيت، ناچار بايد به خواست اذهان عمومى داخلى تن دهند. اما عدم وجود اقتدار لازم در براون، باعث گرديده تا بلر و طرفداران وى، على رغم خروج از دفتر نخست وزيرى، سياست خارجى انگليس را كماكان بر مبناى سياست هاى قبلى هدايت نمايند. پيش بينى مى شود طرفداران بلر در حزب كارگر نهايت سعى خود در ساقط نمودن گوردن براون از پست نخست وزيرى و جايگزينى وى با ميليبند را به كار گيرند اما تا چه حد موفق شوند؛ بستگى به نشست پائيزى مجمع حزب كارگر دارد.
•كارشناس حوزه اروپا
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن